Een Zalige Zaterdag,

Een Zalige Zaterdag,

Een aangename sfeer, toffe mensen op bezoek, Niels die uit 2,5 uur moet rijden om bij Interkoi te komen, een zelfgebakken supercake van de vrouw van de Rudy, en een doos koekskes van Johan…meer moet dat niet zijn.

Als je dan de ganse dag nog naar een reeks prachtige koi kan kijken, verkochte en niet verkochte, en tussendoor al de probites kan meegeven aan de mensen die hun voer komen ophalen, dan vliegt de tijd voorbij.

Het weer deed ook zijn duit in het zakje, en op deze manier begint het koivirus weer snel in haar normale positie te komen zoals het zou moeten zijn. Ik had beloofd om voor Johan een stoel klaar te zetten om van de grote jumbo te kunnen genieten, en zo gezegd zo gedaan. Zietem genieten...

Ter informatie. Ik heb al mijn vijvers op buitentemperatuur geschakeld. Met andere woorden, de verwarming staat volledig af, zodat de koi de tijd hebben om zich aan te passen aan normale omstandigheden buiten. Ik heb trouwens de buitenvijvers gisteren gemeten en de temperatuur van alle niet verwarmde buitenvijvers is 11.8°.

De koi zijn ontwaakt uit hun winterslaap, ik heb een paar akkefietjes gezien, maar dat is nu eenmaal het verdict van de winter, maar voor de rest is alles prima. Ook een goed moment om afstrijkjes te nemen en de koi goed te begeleiden naar de lente.

Tijd om wat filmpjes te tonen, want dat geeft toch weer dat gevoel van liefde voor de koi weer. Laat ons rustig beginnen met wat filmpjes van koi waarvan we afstrijkjes hebben genomen.

Een trio uit vijver 8. Van die ene sanke met zijn atarashi sumi, daar ga ik nog ontzettend van genieten.... Hoe kan je atarashi sumi uitleggen ? In mijn ogen is atarashi sumi het sumi of het zwart dat met klodders zwarte inkt als compacte vlek zonder spetters op de koi is gegooid, en waarover een blinkende doorzichtige laklaag is aangebracht.

Het getuigt van een ongelooflijke schoonheid dat vooral bij sanke een donderend effect geeft, maar tegenwoordig ook bij showa niet te versmaden is. Let maar op het volgende filmpje van een paar showa waarvan er afstrijkjes worden genomen. Het filmpje is wat schokkerig, maar de koi zeker en vast niet….kijk, slik en geniet….. Als ik er nu bij zeg "jongens wat een kwaliteit" dan nog ben ik bescheiden....

Een sanke voor de Wim. De Wim kan maar niet beslissen….ik krijg medelijden met hem. Ik zou hem zo graag willen helpen, maar het lukt me niet om een beslissing te forceren. Toch bied ik hem alle mogelijkheden, ook met deze showa.

Wat je bij deze showa goed ziet, is het verschil tussen koi die binnen zitten en koi die buiten zitten. Zie je de teri bij deze showa ? Zie je hoe deze blinkt ondanks het feit dat ze 3 maanden geen eten heeft gekregen ? Zie jij dat ze vermagerd is ? Ik niet hoor !

Wat een positieve en onverwachte ontwikkeling van deze showa ! Vergelijk met een filmpje uit 2016, en bewonder de metamorfose. Zo zie je maar dat je koi tijd moet geven om te ontwikkelen. Ze is gekocht in 2015 als nisai en is nu 43 maanden jong…hier zit nog toekomst in, hier zou je nog wel eens bijzonder veel plezier aan kunnen beleven. Ik zie de sumi vlekken verschijnen als onnozele puntjes op de juiste plaatsen. Wat een vreugde een showa die positief ontwikkeld wel niet kan geven !

Op vraag van Richard moest ik even zijn kohaku bowlen.. Gekocht als tosai bij Narita begin vorig jaar, en aldaar verbleven tot het najaar 2017 en dan naar Arendonk.

Van 1 ding kan je zeker zijn, de huidkwaliteit en het beni is altijd van goede kwaliteit bij Narita, en als je deze kohaku bekijkt na een verblijf van 5 maanden binnen, dan zegt dat genoeg over de kwaliteit van de koi. Het blinkende of de teri is nooit zoals buiten, maar dat komt wel terug. Ze werd 55 cm gemeten, en het is een rustgevende verschijning, die altijd zal stralen wanneer ze groter zal worden. De kweker is Matsue…

Wil je de kohaku nog zien toen ik ze aankocht bij Narita ? Dat kan, dit is april 2017

En dan is het de beurt aan toch wel een opmerkelijke koi. Een koi die in mijn ogen alle verbeelding tart als je het over éénkleurige koi hebt. Een koi van een formidabele kwaliteit, waarvan ik er nog een groot aantal wou aankopen, maar dat me niet gelukt is.

Ik moet gewoon zeggen, bedankt Jeroen, en hiermee bedoel ik Jeroen van Keulen, want hij heeft deze tenslotte voor mij op de kop kunnen tikken. Ik kan met woorden niet uitleggen hoe goed ik deze chagoi vind.

Eénkleurigen zijn niet mijn streven ondanks het feit dat ik er altijd een aantal in mijn gamma heb zitten, maar kwaliteit zoals deze mag altijd mijn kant komen opwaaien. Proficiat Tom, je hebt een kanjer van een chagoi te pakken….

En nu we het toch over éénkleurigen hebben, dan sluiten we maar af met een bowl karashi en yamabuki die verhuizen naar een leegstaande vijver.

Geen hoog blazoen, geen opwindende taal voor deze selectie. Gewoon degelijke koi zonder blablabla, maar goed genoeg om iedereen tevreden te stellen die een karashi tussen de 61 en 67 cm wil aankopen of een yamabuki van 56 cm.

Volgende week zaterdag zal ik ze op een speciale manier promoten om mensen proberen te overtuigen om er eentje mee naar huis te nemen. Te laten of te nemen,de keuze staat ze vrij.

Ik gebruik graag de voornamen van de klanten omdat ik dat gemoedelijker vind en getuigt van een persoonlijke aanpak. De ingewijden weten gewoonlijk over wie ik het heb, maar de oningewijden weten toch niet over wie het gaat. Wil je echter dat ik dit niet doe, geef me dan een seintje, want dat wordt dan gewoon gerespecteerd, geen probleem.

Tenslotte kreeg ik nog het bezoek van Martin en zijn eega Marie-Rose. Het was lang geleden, en ik was blij hem nog eens te zien. Ter info, hij was gemoedelijk, positief constructief en vrij optimistisch. Lang geleden dat ik hem zo gezien heb. Ik was nog eens blij met zijn bezoek, maar zijn koivirus staat op een laag pitje, dat is natuurlijk wel spijtig...

En zo moet ik mijn verhaal van de dag afsluiten. Ik heb er bijzonder veel plezier aan beleefd, en mijn enige bekommernis is om deze kwaliteit op niveau proberen te houden….geen makkelijke klus geloof me.

Ben je tevreden of maakt dit verslag je blij ? Klik 1….vind je het niets…klik 2. Toch vraag ik me af wie altijd op het bozemanneke klikt…het is er altijd toch wel eentje die dat leuk vind. Bozemannetje maak je bekend….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240