Mijn winterverblijf wordt te klein

Mijn winterverblijf wordt te klein

Nu moeten de klanten al met de stoelen sleuren en naar het winterverblijf trekken om er even bij te komen van al het moois dat te zien is. Zelfs met de stoel in de hand vergapen ze zich aan deze vijver...

En ze zijn onder de indruk, want het is een nooit gezien vertoon van bijna één meter koi, en dat dwingt toch enig respect af. “Big is Beautiful” is geen loos gezegde meer.

De ene had koffiekoeken bij, de andere "zelfgekochte" wafels, en zo werd het een drukke gezellige voormiddag.

Nu is het zo dat er geen koi gebowld werden, maar de meeste mensen kwamen hun voer al ophalen, want dat moet ook gebeuren.

Wel heb ik enkele koi laten terugkomen van mijn andere locatie, en die mogen stilaan de troepen gaan vervoegen. Binnenkort komen er nog andere bij.

Laat ons eerst beginnen met een sandan/yondan kohaku, het is maar hoe je ertegen kijkt.

Deze werd aangekocht uit de goedkopere selectie vorig jaar van Taniguchi, maar die hebben we door laten groeien. Zoals je kan zien is het een mannelijke kohaku, maar wel met de duidelijke zichtbare Sakai genen, wat je terugziet in het bijzonder sterke hi.

Het is een koi die in principe een deugdelijke grootte kan bereiken en persoonlijk denk ik dan aan 75 haalbare centimeter. Het sashi is misschien wat zwaar, maar zal door de tijd kunnen inklaren als het shiroji wat sterker wordt.

De bouw is goed, de vinnen zijn nog vrij doorzichtig en groot aangezet. Het patroon is toch een patroon dat iedereen kan bekoren. Wie de koi een warm hart toedraagt zou toch een betaalbare mooie koi kunnen aanschaffen.

Het is sowieso een eerlijke koi die niet geforceerd is, wat zijn voordeel zal opbrengen in de toekomst.

Kijk, lees en leer !

Een 2de kohaku van Taniguchi moet je wel bijzonder goed bekijken. Dit is pure klasse als je over huidkwaliteit en kwaliteit van het hi praat. Geniet van de foto die ik er van heb gemaakt en leer van het hi dat met een dikke laag verf op deze koi is geplamuurd, niet geschilderd, want zo dik kan je het niet schilderen....

Het patroon is het moeilijke gedeelte misschien van deze koi, maar voor ieder kunstwerk is er wel iemand te vinden die het mooi vind. Het zou saai worden moest iedereen hetzelfde mooi vinden. Wel makkelijk natuurlijk.

Toch even een testje of het patroon belangrijker is dan de rest. Vind je deze kohaku de moeite, klik 1, vind je deze kohaku niet de moeite klik 2. Ik kan je wel vertellen dat ik deze kohaku een dikke 1 geef !

Als je kan leven met het patroon, en je wil een koi laten ontwikkelen die aan hoge eisen moet voldoen, dan ben je met deze kohaku op de juiste weg.

Bekijk even de bouw van de koi, de dikte van het ozutsu en de hoogte van de staart. Om nog maar niet te spreken van de prachtige schubbenpartij aan de zijkant met een fukurin om je handen en vingers van af te likken….onderschat niet de lengte van de kop, de stand van de ogen, de buiging en dikte van de backbone...ik kan hier echt lyrisch van worden...

Als je kan leven met het pratroon, dat zelfs niet zo slecht is, maar niet iedereen zal bekoren en je geniet van de dikte van het stralende beni, de verzorgde teri en het witte hoofd die de koi een uitzonderlijke klasse toedicht, dan ben je met betrekkelijk weinig geld gesteld voor een hoogwaardige kohaku in de toekomst.

Je kan alleen maar winnen met deze kohaku !

Volgende week komen er nog een aantal van dit soort kohaku naar Arendonk die van mijn andere locatie komen, maar deze kohaku is duidelijk de winnaar.

Meer afbeeldingen

Mijn winterverblijf wordt te klein: afbeelding 1
Mijn winterverblijf wordt te klein: afbeelding 2
Mijn winterverblijf wordt te klein: afbeelding 3
Mijn winterverblijf wordt te klein: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137