Een zeer vruchtbare dag

Een zeer vruchtbare dag

Op speciaal verzoek van een goede vriend zijn we vandaag naar Seikiguchi gereden, een 40 km. buiten het dorp Ojiya, om naar enkele van zijn vermaarde showa te gaan kijken.

Maar vooraleer het zover was, werden we bij Dainishi verwacht, waar we de gelegenheid hadden om niet uit de standaard bakjes te sorteren, maar het betere werk mochten bezichtigen. De gebroeders Futoshi en Hiroshi Mano waren vriendelijk en gaven ons de nodige uitleg indien gewenst. We hebben enkele prachtige koi gebowld, die nog alle toekomst voor zich hadden, en waar we nog de aankoop van in beraad houden. Dit zijn koi die je nog niet naar Europa mag halen, maar minstens een jaar, zoniet langer in Japan moet laten. De kosten voor het verblijf van een extra jaar in het mudpond bij Dainishi valt nog mee. (50 000 yen of ± 375 euro). Het zou prachtig zijn om enkele van deze kleppers in ons bezit te hebben...

Daarna was het de beurt aan Torazo, bekend van de Jinbei bloedlijn. We hebben hier toch enkele zeer dankbare kohaku op de kop kunnen tikken, die voor ieders beurs geschikt zijn. Dit zijn nisai van ± 50-55 cm. gegarandeerd vrouwtjes en zijn vooral geselecteerd op egaal beni, een goede body met een evenredig hoofd. Kiwa en sashi was meer dan in orde, en het patroon is zoals altijd persoonlijk. Dit zijn koi die je zeker mag aankopen voor de toekomst, want prijs/kwaliteit is voortreffelijk. We hebben de moeite genomen, of tenminste Torazo San heeft de moeite nemen om enkele serieuze Jumbo te bowlen van het type Shiba Zakura en zelfs breder. Dit zijn Jumbo die je moet bekijken op het filmpje. We hebben deze koi enkele dagen in optie genomen voor mensen die eventueel interesse hebben in koi tot 90 cm.

Onze dag werd alsmaar beter en met een tevreden gevoel reden wij richting Yagenji. Zoals altijd waren de gebroeders vriendelijk en gemoedelijk. We konden hier echter niet de gewenste koi selecteren.

Dan kwam stilaan het hoogtepunt, maar dat wisten we toen nog niet. Een vriend vroeg om zeker een kijkje te gaan nemen bij Seikiguchi, wat ik graag voor hem deed. Wat ik zag verraste ons in positieve zin, want hier vonden we de showa die iedereen graag ziet in onze contreien. Bedankt Matthijs, het was een goede hint. In Hilvarenbeek hadden we al kennis gemaakt, en de jongere broeder was uiterst sympathiek.

Onze typering van deze showa: oogverblindend, enorm contrast in beni, sumi en shiroji, waarbij het shiroji van een zelden geziene kwaleit was. Het shiroji is witter dan wit en het sumi was lakzwart. Deze in eerste instantie Dainishi-achtig lijkende showa, zijn oogstrelend mooi, Eerst moesten we weten wat het beni zou doen in de toekomst. Hun antwoord was eenvoudig: bekijk even de mama..... Dit hebben we dan onmiddellijk gedaan, en dan begrijp je gewoon waarom. We hebben besloten om met Seikigushi een basis te leggen voor de toekomst, niet alleen omdat de showa zo goed zijn, maar ook omdat het mensen zijn met een warm hart, en volgens onze opinie, serieus werken aan de weg om in de toekomst van grote betekenis te zijn. Wij hebben in ieder geval al goede afspraken gemaakt;

Zoals je kan zien aan de foto's en de filmpjes, begon het serieus donker te worden en konden we onze dag tevreden afsluiten.

Helaas was de optie van de reversed asagi nog niet gelicht, en wist ik nog niet of ik hiervan eigenaar ben geworden. Geniet van de filmpjes want het is de moeite.

filmpje_01

filmpje_02

filmpje_03

filmpje_04

filmpje_05

filmpje_06

filmpje_07

filmpje_08

filmpje_09

filmpje_10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240