Yamamatsu dag!

Wat een dag… Prachtig weer en dat na al de regen van woensdag. Deze dag stond geheel in het teken van Yamamatsu. Wat een kwaliteit, beter is er naar onze mening niet verkrijgbaar voor de prijzen zoals besproken met Toshiaki.

Denk nu niet dat we het hebben over € 1.000 maar denk maar aan echt grote bedragen. Dan hebben we het wel over top nissai sanke’s van over de 60 cm. Deze sanke’s kunnen over een jaar of 3-4 makkelijk de confrontatie aan met de huidige top in Europa. Probleemloos zou ik bijna zeggen. Als je bedenkt dat de top sanke van Yamamatsu een yonsai is van 82 cm. dan weet je wat hier mogelijk is. Voor ons natuurlijk alleen maar dromen maar toch, dromen kunnen geweldig zijn. Uiteraard hebben we de door Luc en Ben in het voorjaar aangekochte tosai in de bowl gehad en hier van genoten. Wat een kwaliteit hebben deze huidige nisai. Nog een jaartje mudpond en je weet n iet wat je ziet. Wij hebben diverse sansai zien zwemmen en kunnen gerust zijn op wat er met onze vissen gaat gebeuren. En Matthijs, foto’s zal ik naar je mailen, ik heb er meer van je sanke gemaakt dan van mijn kohaku..

Hierna nog even bij Conias geweest maar daar konden we niet tot overeenstemming komen om een aantal ginrin goshiki van zeer hoge kwaliteit aan te kopen.

Als toetje bij het vallen van de avond zijn wij nog langs geweest bij Otsuka alwaar Luc een prachtige reversed asagi heeft laten bowlen. Het verschil met de gewone asagi zit in de kleuring van de schubben en dan vooral de randen. Wat een pracht. Er zat een optie op maar als deze niet doorgaat weet ik nu al zeker dat deze naar Arendonk komt.

Zelf heb ik hier een tiental leuke koi gekocht van sanke tot ochiba welke voor een zeer aantrekkelijke prijs te koop zullen zijn.

Juiste lengtes hebben we nog niet kunnen meten maar dit varieert tussen de 30 en 40 cm. En hier zitten een paar prachtige Tancho Goshiki’s bij met een schone spot. Verder een heel fraaie ginrin goshiki, een mooie leuke sanke waar het tejime nog moet komen maar wel al te zien is en een Showa.

Na het avond eten zijn we nog even naar een Karaoke bar geweest waar Brian zijn kunnen heeft vertoond of beter gezegd heeft laten horen en we nog een bekende uit de koiwereld ontmoeten.

Mark Gardner liep binnen en dronk een bier met ons mee. Moet zeggen dat de kwaliteit van de zangkunst van Brian aanmerkelijk minder werd naarmate de avond duurde, vermoeidheid of bier? :-)

Geniet van de foto’s!

Meer afbeeldingen

Yamamatsu dag!: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml