Een zondag die ik nooit meer vergeet

Een zondag die ik nooit meer vergeet

Dit was niet mijn uitspraak maar de uitspraak van Polleke na een bezoek aan Interkoi gisteren. Blijkbaar had ik een emotionele toets geraakt, want nadien kreeg ik nog enkele unieke uitspraken te lezen.

Een zondag die ik nooit meer vergeet.
Hier was ik niet goed van een unieke kans, merci.
Thuis en alles is oke.

Met deze uitspraken hoeft er verder niets meer gezegd te worden. Alles is verwoord in deze 3 zinnen. Polleke werd er zelfs emotioneel bij ! Wanneer heb ik dat nog gezien ? Ah ja dat moet in 2014 geweest zijn toen hij de monsterlijke chagoi van Otsuka aangeboden kreeg tegen speciale voorwaarden. Ik herinner het me nog zoals gisteren. Het filmpje nog gevonden van toen ! Bovendien leeft de chagoi nog volop en is volgens polleke bijna 100 cm. Dit is het laatste filmpje van de chagoi dat ik nog heb gevonden. Het is november 2021. Polleke pakt ze graag vast hoor !

Met zijn camera in de hand heeft Polleke het dan ook nog eens op film vastgelegd, inclusief het overzetten naar zijn eigen vijver. Een aantal jaren geleden kocht ik meerdere van deze Mukashi Ogon bij Takigawa en vermoedelijk zijn dit de zusters of verwanten van deze serie.

Het waren bijzondere groeiers die op korte tijd een enorme grootte bereikten. Ik weet niet of er nog in omloop zijn van deze mukashi ogon van Takigawa, want ik denk dat er toen toch wel een 6-tal verkocht werden. Het zou  mooi zijn om een vergelijk te maken.

mukashi ogon van takigawaDit exemplaar dat Polleke beroerde werd  speciaal nog eens nagemeten, want hij geloofde niet dat deze zo groot was, en ja, hij werd net geen 90 cm gemeten. Daarbij niet vergeten dat de koi nog maar 6 jaar is, wat nog groei overlaat in de vijver van Polleke. Is het echter nog nodig om te groeien ? Voor mij niet hoor.

Bovendien is de kwaliteit van deze mukashi nog eens extra motiverend, want zijn koppeke is zuiver, met ocharme 1 pieterleurig zwart puntje in het midden van zijn kop, of moet ik hoofd zeggen ? Ocharme de koi....

Het was een heel gedoe om dit beest in te pakken, maar na gisteren was het een piece of cake. Het wordt mijn specialiteit om jumbo van deze size in te pakken. Wel heb ik voortaan hulp nodig om de plastieke zak met de koi in de doos te zetten en daarna even in de auto te plaatsen. Dat wordt me iets te zwaar. 

Het zijn in ieder geval momenten om nooit te vergeten, en zullen hun plaats krijgen in de geschiedenis van Interkoi. Ik hoop trouwens dat hij er nog veel plezier aan kan beleven, maar daar twijfel ik niet aan.

Bram en Els hadden me ook nog beloofd om enkele filmpjes te maken van hun nieuwe aanwinst, de red karashi van Sakai FF. Ook hier speelt de emotie een grote rol, want ik kreeg dit bericht gisteren nog aan: Mooi toch… verliefd op een Koi al de hele dag aan m’n vijver. Ze flitst nu en dan en ligt dan weer wat rustig in een hoekje… gisteren en deze nacht wel serieus paai gedrag… weer, ander water,…. Ze eet als een monster, dat wel. Nogmaals bedankt . 

Dit moedigt het koigevoel toch aan, en geeft een extra dimensie aan het houden van koi ! Ik heb het gevoel toch enkele mensen bijzonder blij te hebben gemaakt, en dat steunt mij in deze woelige tijden.Zelf ben ik niet zo een emotioneel type, maar het kunnen geven van emotionele gevoelens kan ik zeker ondersteunen. 

Maar de zondagochtend kende nog meer gelukkige momenten. Mijn vriend Jan dwingt me eigenlijk altijd om enkele koi te bowlen die hij nog eens graag zou zien. Wat anders kan je doen dan hem ten dienste te zijn.

Gisteren wou hij graag enkele van de laatste showa zien van Sakai FF en vooral de golden corn even samen in de bowl te zetten. Dat kan je deze man toch niet weigeren. Hij neemt zijn stoel erbij en geniet dan van zijn bowl met koi

Als het aan hem lag, zou hij ze allemaal kopen en moet ik hem er telkens op wijzen dat hij eigenlijk geen koi meer mag bijkopen, want zijn vijver zit reeds te vol. Het is mijn plicht om erop te wijzen dat hij geen koi meer mag bijkopen, maar helaas....hij luistert niet !

 

5
3
37
10
7
4
1
22

Meer afbeeldingen

Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 1
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 2
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 3
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 4
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 5
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Johan

Veel plezier met de nieuwe aanwinst Paul maak ze nog beter dat lukt jou wel.

Polleke

Dank U Johan , het zijn al emotionele dagen en nu ga ik nog blozen ook . Hopelijk hebben we er veel geluk mee . Grtjs 


Andrée en Ludo

Prachtige aankoop Polleke, die ga je zeker zien zwemmen!

Polleke

Ja echt die valt wel op zelfs in het groene water , de mond die meestal open staat valt ook wel op hehe . 


Jack

Lekker bezig Polleke. Dolfinarium is er zo niks meer bij. Fraai exemplaar. Komt wel goed !

Polleke

Thanks Jack , we gaan ons best doen en ze hoort er goed bij thuis .Het voer verdwijnt ook zoals sneeuw in de zon haha . Grtjs 


Polleke

En waarom ik deze gekozen heb van de 3 totaal verschillende is omdat voor mij de body het belangrijkste is en daarbij de groeipotentie , de kleinste en lichtste Mukashi heeft een perfecte huidkwaliteit maar de bouw is iets minder en zo heeft elke koi wel iets om naar te kijken . De grote Mukashi heeft dan ook weer wat zwart in de schubben en zal hier in onze vijver wss meer worden maar dat stoort mij niet want zelfs een matsuba patroon stoort mij niet toch zeker niet op een lichte koi als deze . Hopelijk zijn er mensen die het leuk vonden om te lezen dan is het delen van mijn hobby nog leuker . Grtjs 


Polleke

Ik zag de Mukashi zwemmen in de binnenvijver en zei direct tegen Bompa die wil ik in de bowl zien (had ik dus niet mogen doen 😔) en hij zei dat ze toch naar buiten moesten dus tja als je dat in de bowl ziet ...dan gebeurd er iets zoals liefde op het eerste gezicht haha . Ik heb wel 2 hele seconden na moeten denken (over de prijs,niet de koi 😂) en BAM ze was verkocht en ik zei ineens meenemen aub 🙈. Ze heeft dan ook nog eens een rustig karakter en kwam al direct kijken zonder voer te geven in onze vijver dus dat is ook belangrijk voor ons bestand rustig te houden . Dit was toch weer een speciale belevenis in mijn koi hobby dus dat wil al iets zeggen . Ik was op de juiste plaats op de juiste tijd en het heeft zo moeten zijn wss . Grtjs en hopelijk kunnen we er nog lang van genieten . 

Matthijs

Machtig Polleke! Zoals Luc t omschrijft het zelfde als bij de Chagoi… remember dat ik dat toen had met de Asagi? Machtig wat een beleving en wat een gevoel 🤩


interkoi

Oei....de bozemannetjes spelen gelijkspel ! Gaan we ze laten winnen ? Dat zal wel niet zeker ?
Gelukkig,  het begint nu te beteren, we winnen het momenteel van de bozemannetjes....Wat heb ik jullie toch misdaan ?
Maak je eens kenbaar zodat we het kunnen bespreken...


Johan D

Ik ga nooit meer naar Luc , stuurde hij gisteren !
Oei , wat is daar gebeurd . 
Tot ik de foto kreeg, wat een beest is dat .
Succes ermee, en liefst een update .
De red karashi is echt wel een eye-catcher in de vijver , mooie aanwinst

Polleke

Haha we kennen elkaar al langer he maat , en de update komt er zeker nog eens aan hoe kan ik anders nog eens achterover vallen van wat ik zie in de bowl . Ik zeg al langer dat ik voorlopig niets meer bij wil ,maar je ziet dat je altijd plaats moet houden voor ¨noodgevallen¨ 😂 . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml