Eens iets anders.....

Eens iets anders.....

We hebben vandaag een lange dag achter de rug, maar wat we vandaag gezien tart alle verbeelding.

In een volgend nieuwsitem zal ik hierover meer vertellen, maar dat neemt wat teveel tijd in beslag. Meerdere mensen verlangen dat interkoi af en toe eens een ander soort koi presenteert, en dat doen we vandaag, en tevens in een lager prijssegment.

Na de spannende uren bij Toshiaki Sakai van Yamamatsu koi farm, zijn we nog even bij Hiroi koi geweest, waar we prachtige ginrin goshiki en gewone goshiki gezien hebben, maar helaas niet verkoopbaar, of volgens ons in een prijsklasse die niet beantwoord aan de prijs/kwaliteit verhouding.

Ik vroeg Brian al meerdere malen om eens een bezoek te brengen aan de kweker van de "reverse asagi", bij ons een beetje onbekend. We kwamen terecht bij Oh-Tsuka San, kweker van voornamelijk non go sanke. Hier werd ik verschrikkelijk aangenaam verrast door de bloedmooie omgekeerde Asagi, ofwel een asagi met witte schubben, die blauwgrijs omrand zijn.

Ik was onmiddellijk verliefd op deze Asagi van ± 65 cm, zoniet groter. Omdat we er in het donker waren, was het moeilijk om de grootte in te schatten. Ramp, o ramp, er was een optie op deze Asagi. Ik heb dan niet meer over de prijs onderhandeld, maar akkoord gegaan met de vraagprijs, indien de optie niet zou gelicht worden. Hopen is nu de boodschap en morgen weet ik meer. Deze wint gegarandeerd iedere prijs in de koishow. Bekijk het filmpje, zelfs in het donker straalt zij nog....

Daarenboven stootten we op enkele ki utsuri's, die blijkbaar redelijk zeldzaam zijn geworden, en nog van behoorlijke kwaliteit met een vriendelijk prijskaartje. Naast de 3 Ki Utsuri, hebben we nog een interessante Cha Utsuri en een speciale Oshiba Shigure op de kop getikt voor schappelijke prijzen. Deze zullen binnenkort bij ons vertoeven, maar je mag al mailen indien je interesse hebt. Bekijk het filmpje, maar het is helaas al donker. De grotere ki utsuri zijn 40 cm, en de kleine ± 33. De Sha Utsuri ± 37 en de oshiba ± 35.

Dat is het voor nu, maar later vandaag volgt nog een nieuwsitem over de 7 van Yamamatsu en enkele andere zwaargewichten.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml