Eerlijk delen

Eerlijk delen

Ze waren er al vroeg bij gisteren. Maar dat is in principe niet zo erg, want je mag al blij zijn dat er volk komt tegenwoordig, we leven in een andere wereld, het heet de corona wereld en daar moeten we ons aan aanpassen. Blijkbaar is er een harde lockdown ingesteld in Nederland...sterkte mensen....

Vandaag kwam Michael om zijn deel van de benigoi oshiba shigure en de ginrin oshiba shigure op te halen. Als er één ding is dat vaststaat is dat we de zaken fair verdelen. Om de beurt wordt er gekozen en zo vermijd je zware discussies. 

We hadden afgesproken dat we samen een deel zouden kopen van de deze echte jumbo tosai, want zo kan je ze wel noemen. Je legt letterlijk gewicht in de schaal met 6-7 maanden oude tosai die al 35 cm meten. Je voelt het als je ze vastneemt om te sorteren, dat worden kleppers van formaat.

Bovendien zijn ze nog eens van geweldige kwaliteit als je het mij vraagt. Leuk zal het voor de visjes niet zijn om nog eens gestoord te worden, maar dat is nu weer voorbij en ze zwemmen nu eindelijk ontspannen rond. Het is een lust om te zien. Het uitkiezen van de kujaku ging ook redelijk makkelijk, dat viel mee. Alleen vergeten een filmpje te maken. 

Benigoi oshiba shigure van Momotaro 

Ginrin benigoi oshiba shigure van Momotaro 

Ik heb me vooral gefocused op de bouw uiteraard, maar ook mijn keuze gelegd bij de ginrin oshiba shigure op de fijne kleurstelling. Ze zijn niet rood, ze zijn niet bruin, ze zijn roodbruin met een speciale glans. Hoe dit in de toekomst zal evolueren is mij niet duidelijk. Spannend zijn ze in ieder geval.

2 TOEKOMSTIGE GRAND CHAMPION IN DE MAAK ?

Wie zal het zeggen. Het zijn in ieder geval 2 toppers van formaat uit het hogere segment en die we beiden bijzonder hoog inschatten. Ze gaan nog een seizoen als azukari naar Duitsland, maar bekijk ze goed, het zijn niet de minste koi. Wie een gooi wil doen naar het allerhoogste schavot binnen enkele jaren doet er goed aan om deze koi te bekijken.

Ik stel ze even aan je voor en oordeel zelf ! Als eerst komt de fantastische maruten sanke van Momtoaro aan de beurt. Hoe mooi ik het ook zou kunnen omschrijven, de werkelijkheid tart alle verbeelding. Sansai, 78 cm, een body om jaloers op te worden in de koiwereld, een aangenaam patroon en een fukurin erop om ziek van te worden.

Het sumi is van bijzonder hoge kwaliteit en na nog een seizoen azukari zal deze sanke zich verder ontwikkelen boven de 80 cm vermoedelijk. Neen, goedkoop zal deze niet zijn, betaalbaar wel, en het zou een eer zijn mochten we deze in onze contreien kunnen houden. Een evolutie van nog een jaar of 2-3 op topniveau zou deze sanke naar het hoogst haalbare kunnen leiden.

De tweede sanke is er één waar elegantie de hoofdtoon voert. De uitstraling van deze sanke is in mijn ogen ten eerste vrouwelijkheid en finesse, want wat is er tenslotte mooier en edeler dan een vrouw ! En dat kan je terugvinden in deze perfect gebouwde sanke van 72 cm. 

Beide zijn bestemd voor het grote werk en na een seizoen azukari zul je volgens mij niet weten wat je ziet. Ik weet dat er niet veel mensen deze dromen kunnen waarmaken, maar diegenen die het zich wel kunnen veroorloven en dit willen bevestigd zien in de deelname aan een show in de komende jaren en een gooi naar het allerhoogste...hier is je kans.

chablisIk heb het nog niet voorgesteld aan Michael, want het komt op als je weet wel....maar misschien is het een goed idee als ze niet verkocht zijn om ze volgend jaar op de show in te zetten, of  misschien het jaar erop....goed idee !

Je kan uiteraard rechtstreeks met Michael contact opnemen, maar natuurlijk ook met mij. Er zijn geen verborgen geheimen voor elkaar, alles zal open en eerlijk afgehandeld worden. Dit zijn in ieder geval 2 top sanke van Momotaro.

Bovendien kreeg ik nog een bijzondere attentie van Michael in de vorm van mijn lievelingswijn....Chablis premier cru....zalig. Een attentie voor de correcte en plezierige samenwerking....dikke merci Michael !

Deze week komt ook nog de laatste levering van dit jaar binnen. 10 boxen waaronder Tamaura, Konishi, Taniguchi, Sakai Co en Omosako koi.  Het is nemen en geven geweest met de aanvoer van koi, maar het einde is in zicht. Hopelijk zal de rust dan aangebroken zijn. Wie wil genieten is altijd welkom natuurlijk. 

Tenslotte nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn
tussen 10.00 en 12.00 uur. 

 

Meer afbeeldingen

Eerlijk delen: afbeelding 1
Eerlijk delen: afbeelding 2
Eerlijk delen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wiechert

555


bennie

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml