Eindelijk, de kriebels beginnen weer te komen !

Eindelijk, de kriebels beginnen weer te komen !

De eerste dagen zal een aanpassing geweest zijn veronderstel ik, want ik  kon wel vinden wat ik wou, maar mijn financiële mogelijkheden waren te beperkt, en bovendien is de voorzichtigheid de spreekwoordelijke olifant in een porseleinkast als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar vandaag heb ik mijn ding wel kunnen doen. Niet veel en voor een aantal ben ik nog in onderhandeling, maar dat komen we wel snel genoeg te weten. We reden eerst naar Takigawa san, een koidealer waar ik bijzonder graag kom.

Takigawa, de patrel familiae, heb ik gelukkig even een goedendag kunnen zeggen, het was enige jaren geleden, maar hij wordt helaas oud en gaat gebukt onder een vergroeing waardoor hij voorover groeit. Eeuwige zonde, maar hij kende me zeker nog, en zijn glimlach was nog altijd spreekwoordelijk. Triest om te zien, maar dat is het leven, en we mogen blij zijn dat we gezond oud worden.

Ik koop heel graag koi bij Takigawa, maar dan de goede koi en dan wordt het onderhandelen wat moeilijker. Ik heb een pracht van een kohaku aangekocht, tenminste wat ik een pracht vind. Ze hebben misschien niet de massa en de body van de grote namen zoals Momotaro of Sakai, maar dat komt wel bij deze koi van hem.

De zoon is de vriendelijkheid zelf, en ik moest minstens nog één koi vinden om het transport iets of wat aangenamer te maken. Mijn keuze is gevallen op een kohaku, een type kohaku waar ik altijd op zal vallen. Als je een clownesk patroon graag ziet, dan denk ik dat we op de juiste golflengte zitten. Ik hou bijzonder veel van dit soort patronen, en ga niet melken over mindere puntjes, want die  je bij iedere koi vinden, zelfs bij Grand Champions.

Zelf vind ik dit een meersterlijke kohaku van 65 cm. Kijk ernaar en geniet ervan, en als je hem niet graag ziet, draai dan de bladzijde maar om. In ieder geval, voor deze prijs, is dit sowieso een koopje. 

Tenslotte ben ik toch tevreden met mijn aankoop en ik ben blij dat ik toch al 2 koi kan presenteren, waarvan eentje zeker het predikaat van de betere koi verdiend, en ja ik weiger  pertinent de woorden HQ en VHQ te pas en te onpas te gebruiken.  Aankoop geslaagd, en nu verder. Eerst even naar Tamaura.

kujaku van tamauraDe koi van Tamaura zijn altijd mooi afgelijnd, zuivere beni patronen, maar ik kan niet altijd mijn ding doen. Ik moest voor een klant nog wel een kujaku proberen te vinden, en ik moet zeggen dat er een aantal mooie exemplaren tussen zaten. Sommige heel prijzig, sommige betaalbaar.

Ik heb er 2 in de bowl laten zetten, en deze zijn meer dan goed. Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar het zou plezierig zijn om te  horen welke je de beste vind, nummerke 1 of  nummerke 2. Het is niet fair om de kwaliteit via een foto te beoordelen, ondanks het feit dat ze niet getruceerd zijn, maar een filmpje zegt dikwijls zoveel meer. Bekijk daarom ook dit filmpje even en zeg maar wat je ervan vind, 1 of 2 en het is geen wedstrijd hoor ! enkel laten weten hoe jullie de koi zien, altijd interessant.

KOGANE GINRIN OSHIBA SHIGURE

Een wereld in verandering

Het momentum van de dag voor mij. Ik weet dat ik weer weerwerk ga krijgen, maar als je erbij zou zijn, had ik je zo zot gemaakt als een mus. Het is nog nooit getoond, nog nooit gezien en zo exclusief dat de haren op je armen er van rechtop gaan staan.

De naam zegt pas alles: KOGANE GINRIN OSHIBA SHIGURE  Kogane wil echter niet meer of minder zeggen dan blinkend, en dat zie je onmiddellijk terug op de koi. Het zijn volschub blinkende oshiba, een schittering in je ogen zodat je eigenlijk een zonnebril op moet zetten om  niet verblind te geraken. 

Maar om naar de koi te laten zien, moet ik eventjes de big mama's op film vertonen. Onderschat ze niet want ze zijn meer dan 80 cm zo te zien. Ze zijn zo speciaal, en ook de tancho stip wordt zo aangeboren, dus ze zijn niet gemaakt.

Kogane ginrin oshiba shigure-01
Kogane ginrin oshiba shigure-02

En geloof me, in het echt zijn ze nog veel mooier. Nu moet je natuurlijk beginnen met het begin, en dat zijn voor mij de nisai. Zet even je zonnebril op en geniet van deze bowl nisai, 53-58 cm. Neem je tijd en bekijk ze enkele keren, dan weet ik bijna zeker dat je dit echt gaat waarderen. Nu waren dit wel de betere  uit de duurdere bakken, maar ik heb nog geen prijzen gekregen, dus ik kan daar nog niets over zeggen. Dat ze niet goedkoop waren werd al medegedeeld, maar we zien wel hoe het verder verloopt.

Dat ze speciaal zijn leidt geen twijfel, daarom heb ik er uit een andere vijver nog een aantal gebowld die ik heel apart vond. Er zitten zelfs doitsu tussen en allen met een speciale uitstraling, waar ik alleen maar een lach op mijn gezicht tover, en je weet het....dat is niet eenvoudig.

Als klap op de vuurpijl heb ik er nog eentje uitgezocht die ik zelf bijzonder graag heb, namelijk een kogane doitsu hariwake. De zachtheid van de kleuren, de luster van de huid, het is een lust om te zien. Ik herinner me vroeger nog als ik jong was dat de auto's plotseling een metallic kleur kregen. Dat is nu normaal, maar dat was vroeger zo apart, geloof me, dat was een wereld die openging ! 

Ik weet niet of ik een deal rond kan krijgen, dat is nog afwachten. Ik hoop dat ik vanavond nog iets kan bereiken, maar ik vrees er ook een beetje voor. Krijg ik de deal rond, dan zal ik nog even terugmoeten om alle koi te fotograferen en te filmen.

Dit was het zowat vandaag. Ik was blij dat ik wat vroeger in mijn kamer was, zodat ik wat rustiger het nieuws kon schrijven. Tegenwoordig moet ik op alle sociale kanalen actief zijn, het is zelfs een beetje onplezierig aan het worden, en vooral het onpersoonlijke stoort me. Er komt meer bijkopen dan een koi kopen en verkopen. Het moet nog verder afgehandeld worden, de koi moeten nog opgevangen worden, hun quarantaine doorlopen en de winter doorstaan, een verantwoordelijkheid die sterk onderschat wordt.

BELANGRIJK  NIEUWS VOOR SOMMIGEN

Notice : Change of the date and time of the 1st SAKAI CUP
Dear customers, I would like to thank for your continued support.
 
The SAKAI CUP, which was scheduled to be held on November 16th, has been postponed due to the coronavirus infection among our employees, so we have decided to change the date.
 
We apologize for any inconvenience this may cause to those who had planned to participate.
 
Thank you for your understanding.
Best regards

Date and time 
Before the date and time change: November 16, 13:00 (judge), 18:30-21:00 (banquet)
After change November 24th 13:00 (judge) 18:30-21:00 (banquet)
 
Location 
Judging at Sakai Fish Farm Champion House (No change)    
Banquet at Forest Hills Garden (no change)

Meer afbeeldingen

Eindelijk, de kriebels beginnen weer te komen !: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Eric

555


Matthijs

555


interkoi

555

Eric

555


Ivo

555


Maurice

555


Peter De Clercq

555


Peter VDB

555


wiechert

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml