Prachtige koi gezien vandaag

Prachtige koi gezien vandaag

Het was een druk bezette dag, maar ik heb zelf weinig koi kunnen kopen...helaas. Ik ben bang dat we wat te hard verwend zijn op dit ogenblik. Als je, laat ons zegggen de subtop aankoopt, dan krijg je problemen om tevreden te zijn met  iets minder. Slechter ? Neen...anders. 

Alle koi die ik vandaag gezien heb, zowel van klanten als van het aanbod waren superdeluxe. Ik heb zelden deze kwaliteit mogen bewonderen, maar kan ze zelf niet aankopen om niet het risico te laten om ze niet te kunnen verkopen. 

Ik ga dadelijk alles zoveel mogelijk op een rijtje zetten, zodat je wat overzicht krijgt van het aanbod en van de azukari. Laat ons beginnen met de azukari koi. Het was de moeite om ze live te zien, want een filmpje is mooi, maar het zegt eigenlijk niet voldoende over de koi. Je ziet de kleine issues niet, en die kan je live wel zien en eventueel laten retoucheren. Ik weet het, de mensen horen het niet graag, maar het hoort bij de hobby.

Onze eerste trip ging naar Sakai FF (ritje van 2 uur) , maar daar hebben we alle koi al gefilmd, en we moesten te lang wachten om ons werk gedaan te krijgen. De beslissing werd dan ook vlug genomen om naar Sakai Co verder te rijden. (ritje van 50 min.)

De sanke van Sakai Co is al in het nieuws geweest, maar ik kan het niet laten om ze nog eens te laten zien. Er moesten kleinigheden geretoucheerd worden en dat werd met respect voor de koi gedaan. De sanke werd vorig jaar in november op de Chugoku veiling aangekocht. Een schilderij, een picasso waardig. Ik heb zelfs prachtige retoucheer video's gemaakt waarbij je kan zien dat de koi met meer dan voldoende respect behandeld wordt, maar ik laat ze niet zien. De commentaar zou enorm kunnen toenemen, terwijl het een vorm van kunst is.

Deze kohaku werd volgens mij begin dit jaar op de veiling aangekocht en ik heb hier van genoten tot en met. Een loupe zuivere kohaku met een prachtuitstraling. Sansai en al flink aan de maat zal deze uitgroeien tot een pracht kohaku.

sanke van sakai CoEn dan een sanke die ook al getoond werd. Geniet er volle bak van. Ik kan toch naar hier niet komen en deze sanke niet bowlen, dat kan toch niet. Wat een knoest van een sanke wordt dit.

Om je ook even een idee te geven van de azukari vijvers, dan kan je dit filmpje even bekijken. Ik schat ongeveer 30 meter lang op 5 meter breed, en dan 2 vijvers.

Het is nog geen Sakai FF maar wat niet is kan nog komen. Liefst zou ik een klantenkring bijeenkrijgen die hier 20 tot 40 sanke van deze kwaliteit durfden kopen en deze laten opgroeien tijdens een seizoen. Dat zou pas geweldig zijn, maar ik ben bang dat ik geen 20 mensen samen krijg.

Over deze kohaku moeten we niet teveel zeggen. Nu zal ik het woord tategoi zelf eens in de mond nemen, maar dat zal ik nu wel eens doen. Deze kohaku zal volgend jaar iedereen verbazen, geloof me. Uit de oudere bloedlijnen van Sakai FF is dit pure klasse.

Hier heb ik wonderbaarlijke sanke gezien, maar helaas geen kunnen aankopen. De tancho selectie die ik nu laat zien zijn in één woord geweldig. Dit was bestemd voor een klant, en ik zou ze zelf alle 3 dadelijk willen aankopen, maar dat durf ik niet aan. Deze zou je 1 jaar azukari moeten laten, en dan heb je een sansai van om en bij de 75 cm. Nu zijn ze rond de 62-65 cm en in mijn ogen bloedmooi.

De  klant vond het te duur, wat ik begrijp, en ik kan wat over de  prijs discussieren,  maar tenslotte heeft dat ook een grens. Dan maar op zoek naar een hele goede kujaku, en ik denk dat we die ook gevonden hebben. Valt het je op dat ik de woorden HQ, VHQ en Tategoi nooit gebruik ? 

Een ginrin showa zie je niet zo dikwijls. Deze is live stukken mooier dan op foto of film. Echt bijzonder mooi en je ziet dat er nog veel groei in zit. Zet maar in op een show, ze zal  haar ding wel doen.

ginrin showa van Sakai Co

Dan maar eventjes door naar Omosako, altijd vriendelijk, altijd een lachend gezicht, en ik werd al dadelijk verwelkomt als bompa. Tja, die bijnaam hebben ze me hier gegeven in Japan. Vind ik trouwens een eer hoor...Helemaal niet erg.

Even 2 shiro in een bowl, beide verkocht. De kleinere gaat naar Italië, de andere vertrekt naar Nederland. Ik ben hier getuige van 2 shiro met een bijzondere  hoge huidkwaliteit en het patroontje dat mag je zelf invullen. Ik ben hier in ieder geval heel blij mee !

Nu had ik zelf nog niets gekocht, en dat stoort mij, maar om iets te kopen om iets te hebben is ook niet verstandig. Tot ik deze tancho showa zag. Iedereen is verliefd op een perfecte tancho showa ! Dat is deze niet, laat dit gezegd zijn.Patroon en huidje zijn meer dan goed, maar ze heeft een paar minpuntjes, en dat is wat niemand graag heeft natuurlijk.

Wil je echter een tancho showa en vergeef je de minpuntjes dan heb je een betaalbare tancho showa. Er werd al veel achter gevraagd, maar ik laat de mensen ook altijd de minpuntjes zien + het filmpje waarbij ze geretoucheerd werd. Ze is zoals ze is, de vraag is nu of ik de koi kan verkopen of niet, en dat is iets wat ik moet afwachten. We zien wel....Ik laat je het filmpje zien als ze nog niet is geretoucheerd, en op vraag laat ik het filmpje ook zien waar ze dit wel gedaan hebben. 

Dan weer in volle ijl naar de Momotaro koifarm, want daar wachtte het orgelpunt van de dag. Yamabuki of ogon, hoe je ze ook wil noemen maakt me niet uit, maar dit krijg je zelden te zien. Een massaal beest van 102 cm met een perfecte huidkwaliteit, gestanst fukurin, blinken als een spiegel, de luster druipt er vanaf3...jongen, jongen toch wat kan het mooie zijn ?

Verdienen jullie om een filmpje te zien ? Natuurlijk verdienen jullie dat. Ik heb de filmpjes wat aan elkaar gerijgd, maar als je wacht tot het laatste ogenblik dan zul je één koi zien overblijven en die verhuisd naar Nederland. Je zult ook een yamabuki zien van 102 cm, een yamabuki van 95 cm en de benigoi weet ik niet meer. De koi in kwestie die gekocht werd, vond ik zonder enige discussie de allermooiste, een echt kunstuk. Ik zal je het filmpje tonen, leg ondertussen een zakdoekje klaar zodat je niet kan morsen.

Bekijk die emailkleur, die diep gestanste fukurin, die stoere body en het zuivere hoofd, met een luster om een glimlach op je gelaat te toveren. Ik ben blij voor de eigenaar, hij zal er  nog jaren plezier van hebben. En dan te bedenken dat dit nog maar een yonsai is, niet normaal. Tjonge, tjonge wat een dag....

 

Meer afbeeldingen

Prachtige koi gezien vandaag: afbeelding 1
Prachtige koi gezien vandaag: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Jack

555


Marc roelvink

555


Peter De Clercq

555


Johan

555


Johan D

555


Matthijs

555


Polleke

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml