Toch een rijk gevulde dag

Toch een rijk gevulde dag

Het was niet voorzien dat Daisuke aanwezig zou zijn op een zondag, maar dat was onverwacht wel. Daarom van de gelegenheid gebruik gemaakt om toch wat koi te filmen van klanten, en wat koi te selecteren voor anderen.

Laat ons beginnen met de kohaku die vorig jaar gekocht en verkocht werd. Kohaku KO-V21-10137. Indrukwekkend zou ik zeggen. Als je bedenkt dat deze 27 maanden is, en zomaar eventjes 75 cm werd gemeten, dan weet je hopelijk waarover je praat. Als je dan nog de fukurin naar waarde kunt schatten, dan denk ik dat we kunnen spreken van een succes.

De sanke is iets kleiner gebleven, en iets smaller, maar ziet er nog altijd picobello uit. Ook hier toch ook weer een gezegende lengte van 71 cm bereikt als sanke met een voorbeeldige uitstraling. We worden dikwijls verwend tegenwoordig, maar sansai van 71 en 75 cm zijn serieuze koi hoor ! Deze sanke heeft een vrouwelijke uitstraling in mijn ogen, en vrouwen zijn nu éénmaal mooier dan mannen.

Daarnaast heb ik via de telefoon een ander aantal koi gevolgd. Ze werden op film gezet en het is mooi om te zien hoe dit in de praktijk gebeurd. Van de vijver in de meetbak, ondertussen schrijft Daisuke de maat van de koi en de eigenaar op een bordje, en dan wordt het filmpje gemaakt.

Ik heb al de filmpjes aan elkaar gereigd, zodat jullie toch een aantal spectaculaire kohaku, allemaal sansai kunnen volgen. Nu moet ik wel zeggen dat er bijzonder veel kohaku rondzwemmen, niet alleen bij Momotaro, maar overal. De kwaliteit echter is enorm hoog, het straalt er vanaf. En dit is nog maar een greep uit het assortiment.

Voor Michael moest ik een aantal kawarigoi en ginrin kawarigoi sorteren. Gelukkig was hier nog niet uit gesorteerd. Het waren 2500 stuks die bekeken moesten worden en dat is toch een heel werkje. Ik heb ook hier alles aan elkaar gekoppeld, maar als je iets wil kopen zul je bij Michael moeten zijn. Heel speciaal waren de ginrin mukashi, een soort die je eigenlijk nog nergens hebt gezien, maar die wou hij helaas niet. Spijtig want ik vond ze bloedmooi.

Hier het filmpje van de selectie met de camera gemaakt

Hier het filmpje van de selectie met de telefoon gemaakt.

We hadden nog even tijd over om uit 2000 sanke een selectie te maken voor Michael, en daar hebben we er een 8-tal uit kunnen selecteren die aan de maatstaven voldeden. Het was echter al serieus donker aan het worden, maar een filmpje mocht niet ontbreken. Ook hier zul je bij Michael moeten zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om die bij Michael te laten opgroeien, en hij doet dat gewoonlijk goed.

Morgen gaan we terug voor een aantal yamabuki van 100 cm en topkwaliteit te bekijken. Spannend maar voor velen geen haalbare kaart. Moest er iemand interesse voor hebben, dan mag men mij contacteren, maar ze zitten in de hogere prijsklasse. 

Het zijn hectische dagen en ik moet momenteel continu op alle fronten volgen wat het niet eenvoudig maakt om altijd paraat te staan om te antwoorden. Ik zal proberen om zoveel mogelijk informatie door te geven, maar vergeef het mij als ik niet dadelijk kan antwoorden. De digitale techniek maakt het voor mij niet makkelijker om alles onder controle te houden.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml