Niet van de poes

Niet van de poes

Het was geen eenvoudige reis. Vloog ik vroeger in 10,5 uur naar Osaka, dan hebben ze me flink zitten momenteel. Om 1 uur s'nachts vertrokken naar Schiphol, omdat je tijdig moest aanwezig zijn, wat helemaal niet nodig was.

Dan om 6 uur vertrekken naar de ramp der luchthavens GDG Parijs. Daar aangekomen vonden ze het leuk om me 5 uur te laten wachten, mijn sterkste punt, om na zelf uit te zoeken waarom er geen melding gemaakt werd van mijn vlucht, ik holderdebolder naar een andere gate moest lopen omdat ze de gate veranderd hadden.

Weer door de douane en naar de andere kant van het vliegveld om eindelijk in te checken rond 13.00 uur om 12,50 uur te vliegen naar Osaka. Dus over Parijs zal het nooit meer worden. Ik kwam in Okayama aan na 2 treinreizen rond 16.30. Met andere woorden was ik bijna 2 dagen onderweg om op mijn bestemming te geraken.

Al meteen werd ik onder vuur genomen, maar dat was iets te vroeg. Bovendien is het de jaarlijkse marathon vandaag en is de ZNA show op zijn einde en zijn alle kwekers op de ZNA show. Dus vandaag is er ook niets te beleven. 

Ik heb in ieder geval een goede nachtrust gehad, en het enige wat vandaag op de planning staat is een bezoek aan de Momotaro koifarm. Het is bovendien zondag en er zal niemand aanwezig zijn, maar ik kan wel gaan kijken of er bepaalde koi naast de veiling zijn die eventueel kunnen aangekocht worden. Morgen staat er Sakai FF in de planning.

Gelukkig had ik nog een update in de wachtkamer staan. Dat kan ik nog even meedelen. Een mooie update trouwens. in 2018 kochten we een aantal nisai aan van Momotaro waarvan enkele sanke en een kohaku. De sanke waarvan sprake was een sanke waarvan Adam de uitspraak deed dat dit de betere zou worden.

Of dit waar is laat ik aan jullie over, want de verkoop ging niet van een leien dakje. Ze zat veel te lang in Arendonk, het duurde jaren vooraleer ik ze kon verkopen. Tenslotte kreeg ik toch iemand zo ver om deze sanke aan te kopen en het resultaat kan je zien op dit filmpje. De sanke is nu 75 cm.

Ik ben bijzonder blij dat ik filmpjes zoals deze kan laten zien. Hier kan je bewijzen dat je door geduld een pracht van een koi tot ontwikkeling kan laten komen. Het mooie bovendien is, dat je de volledige ontwikkeling van deze koi kan volgen op zijn pancarte, met een filmoverzicht van aankoop tot resultaat.

Ze is nu 63 maanden, en die cijfers kloppen, want de ouderdom wordt iedere maand automatisch aangepast, alleen de grote moet ik ingeven. Als je dan de sanke goed bekijkt zie je ook dat de sanke nog een hele weg te gaan heeft. Ze is zeker nog niet afgewerkt. Het sumi heeft zijn taak nog niet volledig volbracht, en bovendien zie ik overal de fukurin opkomen, die de sanke zoveel meer rijkdom geeft.

Tegelijkertijd met deze aankoop werd er  ook een mango aangekocht. Daar werden er veel van verkocht, dus welke dit is weet ik niet. Het zijn dankbare koi geweest voor een meer dan acceptabele prijs, en deze heeft het ook wel bijzonder goed gedaan. Bedankt in ieder geval voor het filmpje van iemand die liever onbekend wil blijven. De mango is nu 56 cm.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Jack

555


Johan

555


interkoi

555


Frank

555


Johan D

555


Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml