Eindelijk is het zover

Eindelijk is het zover

Voor de eerste keer dit jaar konden we echt buiten zitten om te genieten van het zonnetje.

Stel je voor, dat is bijna 6 maanden geleden, en dat terwijl ik s'morgens nog in een hemd met korte mouwen naar de visjes toereed, vroor het volgens mij nog, want ik had het behoorlijk koud.

Als eerste verscheen Paul vandaag op het toneel, die zijn sanke uit de Izumoryu bloedlijn kwam ophalen. Ik ben rats vergeten er foto's van te maken, maar er staan al genoeg foto's van deze sanke ergens in het nieuws. Het was de op één na grootste groeier die de winter doorgebracht had in de groeivijver als ik me niet vergis. Ze was 63 cm. en Paul had deze speciaal aangekocht om te proberen er een zeer grote koi van te maken. Als de koi nog geen 2 jaar is, en 63 cm meet, dan zal zijn vijver de rest moeten doen, maar ik schat de kansen toch vrij hoog in.

Ik was vandaag heel erg gecharmeerd van het bezoek van Dhr. Ermery C. uit Bordeaux, die zo maar eens eventjes 1000 km gereden had om zijn sanke te komen ophalen. Hier moest ik mijn beste frans nog even bovenhalen, maar dat bleek nog goed te gaan. Mijnheer Ermery was een beminnelijk man met toch veel kennis van koi, waar ik een warm gevoel van heb overgehouden. Ik koop dat zijn reis goed verlopen is, en dat de koi in goede gezondheid is aangekomen. Ik had ze zo goed mogelijk verpakt, had speciaal AllFish zakjes laten meebrengen uit Japan om in de zakken te doen, en zo reed Mr. Ermery naar huis. Hij moest nog even langs Danny's koicafé passeren, want daar had hij een kohaku gekocht die ook richting Bordeaux moest.

Sta me toe even een persoonlijke noot aan Mr. Ermery te sturen, en hopen dat hij reageert in de reacties, want hij volgt onze site dagelijks op heb ik begrepen, en een persoonlijke boodschap heeft toch altijd meer waarde: J'espère que tous est bien passé, que vous avez eu une bonne route, et que le poisson est bien arrivé dans votre bassin. Merci pour nous tenir au courante avec le développement du sanke de Momotaro"

Gebeurtenissen zoals deze doen je goed, en geven je een goed gevoel, en verschaft de nodige energie om op de ingeslagen weg verder te gaan. Zo ook het bezoek van Rutger en vriend die voor de eerste keer een bezoek brachten aan Interkoi. Een inazuma showa had hem bekoord. Rutger kwam, zag en besliste binnen de 5 seconden. Volgens hemzelf was hij over zijn budget gegaan, maar hier schuilt hem misschien een beetje waarheid, want je kan beter een jaartje langer sparen om een koi met kwaliteit te kopen, dan je vijvers overvol te zetten met koi.

Nadien was het genieten van de bloedmooie sanke die vandaag door de nieuwe eigenaars bewonderd werd. Dit is de sanke die ik op de veiling van Momotaro verleden jaar moest en zou hebben. Zelden had ik deze kleurenfantasie mogen bewonderen. Toen al op de veiling stak ze mijn ogen uit door haar kleurenpatroon. Ik kan nog altijd niet begrijpen dat ik ze toen te pakken heb gekregen, en diegenen die ze gisteren hebben kunnen bewonderen zullen het volledig met mij eens zijn dat de kleurenfantasie van dusdanige kwaliteit is dat je ogen ervan begonnen te schitteren. Het shiroji was perfect, het hi heb ik nog NOOIT gezien, en het sumi was als chinese inkt zo sterk. Bovendien vormde zich nog een nieuwe schoudervlek die de koi helemaal af zal maken. We hadden ze in de felle zon gezet, en de kleuren waren nog even diep, nee, zelfs nog beter dan binnen. Langs de ene kant heb je spijt dat je zulke koi zo snel verkoopt, maar langs de andere kant mag je blij zijn dat je zulke koi aan mensen kunt verkopen.

Nadien hebben we de Daisuke sextet nog even gebowld om te bekijken, te keuren en te beoordelen. De meesten waren op zeer korte tijd verkocht, en de mensen die ze gezien hebben, begrijpen vermoedelijk ook waarom. Om de dag compleet te maken hebben we ook nog een 3-tal kohaku in een bowl gezet om de kwaliteit te vergelijken en te bespreken. In deze is het niet belangrijk dat je zegt welke de hoogste kwaliteit heeft, maar ook waarom, want dit onderdeel wordt wel eens overgeslagen. Je kan het natuurlijk niet op de foto beoordelen, maar de kohaku met de hoogste kwaliteit in de bowl is de rechts sandan kohaku, terwijl de andere 2 qua patroon heel interessant zijn. Alle 3 zijn vrouwelijke kohaku uit de Bentley bloedlijn, 9 maanden jong, respectievelijk 36-41 en 42 cm, moet er nog een tekening bij gemaakt worden ????

Claudia

Daisuke sextet

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137