Eindelijk naar buiten

Eindelijk naar buiten

Om de één of andere reden stoort het mij altijd verschrikkelijk als koi binnenzitten. Het geeft me een onnatuurlijk gevoel, want ik vind dat koi buiten in de natuur moeten zijn.

Misschien ben ik wel fout, maar als ik het verschil zie van huidkwaliteit en teri tussen binnen en buiten, dan denk ik toch een punt gevonden te hebben.

Het is dan ook een zalig gevoel als we de grote jongens en meisjes hun verplaatsing naar de zon mogelijk maken.

Ik zal dan ook een aantal koi laten zien die al bekend zijn en hun sporen verdiend hebben om ze daarna rust te geven en het eindejaar rustig kunnen uitzwemmen.

Toch nog even een speciaal woordje van dank voor de machtige ogon van Toon. Wie of wat er ook verteld wordt, een koi zoals deze is zeldzaam mooi.

Ik weet wat de roddels en de gespreksonderwerpen zijn, want wat zijn we zonder roddels..... Mijn raad…ga eens naar Japan en probeer een koi zoals dit maar eens aan te kopen…je zult van een kale reis terugkomen. En....als je je aangesproken voelt…prima….

Ik had gehoopt deze koi te verkopen omdat Toon er zijn studies mee wou betalen, maar het is me momenteel nog niet gelukt. Wat niet is, kan echter nog komen en ik zal heel mijn arsenaal bovenhalen om het toch te realiseren. De Grand Champion van de Euregio koishow is nog maar 5 jaar, en heeft dus nog een hele toekomst voor zich.

Maar laat ons verder gaan met de voorstelling van de ondertussen bekende koi.

De tategoi op de BKS, een sanke zoals ik er nog 100 zou willen aankopen, maar dat bijna onmogelijk is. Een evolutie om U tegen te zeggen, een ontwikkeling waar je van moet genieten, want het komt slechts zelden voor. Gekocht in oktober van vorig jaar blijft deze sanke me verbazen. In haar nieuwe verblijfplaats dicht ik ze nog een grote toekomst toe.

De beeldschone maruten ai goromo. Ik ga er geen woorden aan vuilmaken, want het blijft voor mij het summum van schoonheid. Zijn uitstraling blijft gehandhaafd en dat vind ik bijzonder belangrijk.

Onze super kohaku, tenminste dat vinden wij toch. Nog 10 cm en haar body nog wat bijschaven, en wat heb je dan ? Ja hoor ….!

Wat voor jullie een tategoi is, weet ik niet, maar wij noemen deze 80 cm grote showa een echte tategoi ! Het motoguru is nog volop bezig om naar buiten uit te deien, het is nog helemaal niet gestabiliseerd en moet nog samentrekken en terugtrekken. Een droom om te beleven !

En dan kom je uiteindelijk nog bij een tategoi van 82 cm. Ik denk dat ik de enige in de wereld ben die een award voor een tategoi krijg die al over de 80 is, maar in onze ogen terecht. Ze is niet alleen bloedmooi, de rest heeft ze ook !

Een showa van Momotaro met toch een indrukwekkende sumi tekening die veel harten sneller laat kloppen. Ik kan haar alleen maar toejuichen.

Vermoedelijk is dit de laatste keer dat jullie deze nishikigoi zullen zien, misschien nog éénmaal als de meesten naar hun nieuw verworven vijver gaan, maar dan hoop ik dat ze nog enkele jaren mogen ontwikkelen vooraleer we ze nog eens laten zien.

Natuurlijk waren er ook mensen die nog op de valreep een koi willen aankopen, en als men een kohaku van goede kwaliteit zoekt, dan zijn ze op de goede plaats.

Dit viertal mag gezien worden. Patronen zullen het altijd halen van de kwaliteit, tenminste in 90% van alle gevallen. Wij kunnen je informeren, maar kiezen zul je zelf moeten doen.

Een ietwat duurder uitvoering wou ik terloops ook nog even laten zien. Ik heb in het 2de gedeelte van de film wel het geluid weggehaald, want ik had enkele dingen gezegd die eventueel kritiek zouden kunnen oproepen, en tegenwoordig wil ik dat vermijden. Je moet toch zo voorzichtig zijn met wat je zegt…

Rik zal zijn keuze na overleg maken. De keuze is in principe al gemaakt, maar nu moet er nog rekenschap afgelegd worden aan de grootste barrière en dat zorgt dikwijls voor problemen. We zullen het dan maar moeten afwachten.

Marco en Patricia kwamen hun showa afhalen. Reeds maanden geleden verkocht en geloof het of niet….hij was het vergeten….Gelukkig herinnerde zijn vrouw zich dat hij deze showa had gekocht. Tja, we zullen het maar geloven zeker. Nog even het showaatje zien bij aankoop ? dat kan natuurlijk...

Tenslotte nog even deze showa getoond aan Krista die graag een showa zou hebben met een menware. En dat heeft deze showa. Het zal hem vermoedelijk wel niet worden want Benni gaf de voorkeur aan een showa met massa, een echte jumbo met een menware die alle krantenkoppen zal halen…dat kan, maar je kent het vervolg…dat kost centjes…

Zo dat was het eventjes voor deze zaterdag. We hebben weer een groot aantal koi beleefd... Gelukkig blijft de handel verderlopen, want het najaar is in zicht, en ja, ik heb centjes nodig om nieuwe inkopen te doen, dus mensen…

.

Tiens, toch nog heel wat koi gefilmd gisteren….

TER INFORMATIE

Ik ben vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur en zou graag nog wat koi verkopen !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240