Eindelijk nog eens een update

Eindelijk nog eens een update

Het is momenteel moeilijk om updates te ontvangen. De reden is mij niet duidelijk, maar het doet me toch plezier als ik informatie ontvang van koi die in het verleden verkocht werden om te zien hoe de evolutie is.

Ik denk dat iedereen dit wel wil zien. Zelf vind ik het altijd de moeite om te bekijken, vooral als het positieve updates zijn. Gisteren ontving ik 2 filmpjes van koi die in 2020 verkocht werden aan Mark. De eerste is van een kohaku die ik aankocht op de veiling van Momotaro.

Het is altijd mooi als je een filmpje kan zien bij aankoop. Ze was toen 40 cm, een beloftevolle grootte want ze was toen tosai en dan is 40 cm niet van de poes. Op dit ogenblik is ze 57 cm en wat ik zie is een bijzonder mooie yondan kohaku met stevig beni op een stevig lijf. Bekijk hier het filmpje.

Mark heeft wel de volledige filterinstallatie vervangen volgens zijn zeggen, omdat er teveel vuil werk opgehoopt in de filters, zodat er niet veel kon gevoederd worden. Ondertussen is dat gebeurd en zo kan hij nu de potentie uit de koi gaan halen, alhoewel  ik niets verkeerd zie. Wat erin zit zal er ook wel uitkomen !

zwartneusjeDe andere koi is een showa uit de geweldige reeks van juni 2020. Ik herinner me deze allemaal nog goed, en deze in het bijzonder ! Hier het filmpje bij aankoop. Het zwarte neusje sprak me altijd al aan want het brengt zoete herinneringen naar boven.... zwartneusje.... ze leeft schijnbaar nog altijd en de meeste klanten kennen vermoedelijk nog het verhaal.

Volgens het certificaat was zwartneusje geboren in 2015, dus zou ze nu 17 jaar moeten zijn. Het waren bijzondere tijden, het begin van mijn carriëre ! Ze is nog altijd in het bezit van BertJan en Jacqueline, fervente koishow mededingers.

Een vergelijkbare showa is dan natuurlijk altijd een dankbaar onderwerp. De showa is ondertussen 67 cm en ziet er volgens mij nog altijd fantastisch uit. De ganse serie van juni 2020 was een klasse aankoop, een selectie om nooit te vergeten.

Ze bestond voornamelijk uit gosanke, en iedere koi was een belevenis op zich. Spijtig dat ik er geen updates van kan geven, maar wat niet is kan nog komen. Ik ben bijzonder benieuwd naar de evolutie van deze tosai. 

Denk eraan....ik ben morgen open van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Frank K

555


Dick

555


Johan

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml