En wat met het najaar ?

En wat met het najaar ?

September, het begin van het najaar dringt zich op. Er zijn nog geen mogelijkheden om zonder problemen naar Japan te reizen. Het is ondertussen van maart 2020 geleden dat ik mijn laatste stappen heb gezet in Japan, en dat was op het nippertje.

Toen doken de eerste problemen van het covid virus op, toen nog redelijk onschuldig, wel dreigend, maar ik geloof dat ik als laatste op tijd weg was om zonder problemen terug te landen op Europese bodem.

Ondertussen is er niet veel veranderd en blijven we op onze honger zitten. Het is moeilijk te voorspellen wat het najaar zal brengen. Vermoedelijk de onpersoonlijke aanbiedingen via de online mogelijkheden, maar dat is niet hetzelfde.

Het gevoel met je aankopen is verloren, je verdwaalt in onpersoonlijkheid en de veralgemeenheid is een domper op de vreugde om bepaalde aankopen te verdedigen. Ik ben benieuwd wat de resultaten zullen zijn en vooral waar dit najaar het accent op zal worden gelegd.

Zoals altijd zal ik de fout maken om me weer te verdiepen in de gosanke met enkele uitschieters vermoedelijk die het gamma kunnen spijzen. Denk nu niet dat het werken minder intens wordt....integendeel.

Het vraagt veel meer inzet en frustatie. Denk nu niet dat wij even een fotootje bekijken en dan besluiten een aankoop te doen, zo werkt het niet ! Het is intens zoeken naar mogelijke kandidaten en hier moet je bijzonder veel tijd insteken, en niet alleen door mij, daar zijn verschillende mensen mee bezig.

Iedere koi wordt menigmaal bekeken, door mensen waar ik vertrouwen in heb, en dan wordt er nog altijd contact gehouden met het front, want ja, er zijn mensen ter plaatse die kunnen helpen, alhoewel dat een bepaalde voorzichtigheid inroept. Het blijft een zakelijk ding, geen gemoedsding,want waar centen aan te pas komen, moet je altijd dubbel voorzichtig zijn.

Er staan een massa koi op het programma van bijzonder hoge kwaliteit die dit jaar af moeten komen. Ik tel er maar liefst 63, waarvan er 56 onder de knop Koi in Japan staan aangeduid. Zeven stuks zijn op verzoek van klanten op non actief gezet, maar zullen ter gelegener tijd weer in the picture komen.

Van deze 63 stuks, die niet van de minste zijn, zie ik 19 koi die nog  niet verkocht zijn. We noemen ze met een mooi woord azukari, of koi die in Japan blijven tijdens een extra seizoen mudpond. Een mudpond wordt tegenwoordig trouwens ook vervangen door verblijf in de serre ! 

Is dit minder goed...gevoelsmatig misschien wel, maar dat is pure nostalgie. De ontwikkelingen in gepaste omgeving en onder goede controle zijn zeker meer vertrouwbaar en geeft veel meer zekerheid wat betreft overlevingskansen. 

Ik begrijp dat een verblijf in de mudpond meer tot de verbeelding spreken, en het zal er niet volledig uitgaan, maar om een beter zicht op de ontwikkeling van de koi te hebben en om de veiligheid te garanderen zijn interne serres toch zeker een voordeel.

Nu zijn azukari koi altijd koi die voor verrassingen kunnen zorgen. Op dit ogenblik is het aangeboden arsenaal zowat het meest kwalitatieve  dat ik ooit heb aangeboden. Uiteraard is de ontwikkeling niet 100% te voorspellen, maar ik verwacht spetterende resultaten. 

Hoe en wat er mogelijk is om de koi te presenteren moet  nog besproken worden, maar ik maak me sterk dat ik over voldoende kanalen beschik om alles zo goed mogelijk te tonen. Uiteraard probeer ik de nog overblijvende azukari aan de man te brengen, maar koiland is momenteel vrij zwijgzaam.

Welk systeem toegepast zal worden wat betreft het invliegen van de koi moet ik nog met alle klanten bespreken. Dat is pas aan de orde als we de koi gezien hebben in vol ornaat zoals ze nu zijn. Spannend en hopelijk met goede resultaten. 

Een deel zal overkomen, een deel zal nog daar blijven, alles moet nog  in goede banen geleid worden. Het worden enkele drukke maanden, en ik ben er blij mee, want de onvoorspelbare rust die er nu is, baren me zorgen. Niets nieuws onder de zon, want dat is ieder jaar zo rond deze periode.

Hoe ik zal reageren is onvoorspelbaar, en alles zal afhangen van de mogelijkheden. Het bloed begint echter stilaan te koken, want ik ruik bloed en wil er volop tegenaan. De kriebels voor nieuwe koi neemt toe, gepaard met een vleugje voorzichtigheid. Help me om de juiste mood te vinden....

Nog even mijn verhaal afmaken met de volgende boodschap: De mango met een mankement zwemmen dit weekend voor het laatst buiten in het zonnetje...ja het zonnetje, want het beloofd een zonnige week te worden, laat er ons van profiteren.

Wie nog gebruik wil maken van het aanbod van deze mango voor 50 euro per stuk, kunnen zich nog melden. Er is sowieso een oplossing gevonden voor deze beestjes en ze zullen in de loop van de volgende week verdwijnen. Ik hoop er nog een paar te kunnen verkopen, maar dat zal ik pas zaterdag of zondagmorgen weten te zeggen. Hier nog het filmpje van de aanbieding van de mango met licht openstaande kieuwtjes, doe er je ding mee...

Tenslotte heb ik nog een filmpje gevonden dat ik vorig jaar maart heb gemaakt. Wie kan raden bij welke kweker dit is geweest ? rarara....

 

Laat Een Reactie Achter

24 reacties

KONDHO

555


interkoi

555

The Untouchable

555

interkoi

@The Untouchable 555


beereke

555

The Untouchable

555


The Untouchable

555

beereke

@The Untouchable 555


Johan D

555

The Untouchable

555


peter de clercq

555

The Untouchable

555


Sjakie

555

The Untouchable

555


Jack

555

Wim DW

555


The Untouchable

555


Dick

555


Matthijs

555

interkoi

555


The Untouchable

555


Dick

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml