En zo kwamen ze in Spanje aan

En zo kwamen ze in Spanje aan

Ze moesten naar een specifief vliegveld in Spanje, namelijk naar Oviedo.

Hier zijn geen rechtstreekse vluchten naar, dus moesten ze eerst naar Madrid verzonden worden, waarna ze doorgestuurt werden naar Oviedo.

Ik had de 2 kohaku van Sakai ingepakt rond 8.30 uur s’morgens. De volgende dag rond 8 uur kwamen ze in Oviedo aan. In totaal zaten ze dus precies 24 uur in de doos.

Ik kreeg een foto van de aankomst van de dozen, en zag dat ze nog altijd ongeschonden verpakt waren, wat me enigszins geruststelde.

Ik had al enkele zendingen gedaan naar Sicilië, dus ik wist dat de koi soms langer dan de benodigde reistijd in de boxen moesten blijven zitten.

Toch was ik blij toen Ik het verlossende bericht kreeg dat alles met de koi in orde was. De koper houdt van grote koi….wie niet ?

Zijn huidige collectie was, naar wat ik begrepen had, reeds 15-16 jaar oud, en de meesten waren reeds een eind over de 85 cm, zoals je in dit korte filmpje kan zien..

De mukashi ogon die je even in beeld ziet, was naar eigen zeggen zelfs 100-105 cm. Een bultje hier, een bultje daar, een beetje hikui hier, een beetje hikui daar, Alvaro houdt van zijn koi en vergaf zonder problemen het ouder worden...

Af en toe zie je de 2 kohaku van Sakai voorbijzwemmen, en ze lijken klein, terwijl deze sansai toch al 66-68 cm zijn.

Bijna dagelijks kwam de man in contact met mij via WhatsApp.Wat ik uit de gesprekken kon afleiden, was dat het een heel verstandige man was met aardig wat verstand van koi. Hij had ook een goed inzicht in de situatie in Japan.

Ik hoop dat de koi er goed zullen gedijen, waar ik eigenlijk niet bang voor ben. Heel veel van zijn hobby geeft hij niet prijs, maar ik ben toch blij dat ik enkele foto’s en een filmpje mocht ontvangen.

Ik heb dit jaar een vrij druk jaar achter de rug met veel verkopen in het buitenland. Opvallend dat het dit jaar plots zo internationaal wordt. Met zendingen naar Dubai, Spanje, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, en niet te vergeten Nederland kan ik ook echt voor Interkoi doorgaan.

Het enige grote nadeel is dat je de koi niet 100% kan opvolgen en dat je eigenblijk afhankelijk bent van wat ze je doorsturen.

Meer afbeeldingen

En zo kwamen ze in Spanje aan: afbeelding 1
En zo kwamen ze in Spanje aan: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240