Enkele mededelingen

Enkele mededelingen

Ik ga vandaag enkele mededelingen in het nieuws vermelden die misschien de moeite zijn om te onthouden of te noteren.

wat betreft de sluitingdagen

Eerst en vooral zal ik gesloten zijn vanaf zondag 20 januari tot en met vrijdag 8 februari. Met andere woorden zal ik zaterdag 19 januari gewoon aanwezig zijn en zaterdag 9 feburari terug van de partij als het noodlot niet toeslaat.

Er zullen dan weinig nieuwsitems te lezen zijn, maar moest ik tijd vinden om af en toe iets te melden, dan wil ik wel proberen af en toe iets te posten, tenminste als dit op prijs gesteld wordt. Ik heb WiFi, dus ik zal zeker altijd te bereiken zijn.

Belangrijker is dat ik van zaterdag 16 februari tot en met vrijdag 22 februari naar Japan zal gaan om de volgende veiling van Momotaro bij te wonen, en om enkele andere kwekers te bezoeken. Tegelijkertijd zal ik proberen een greep te doen naar de opensales koi die aangeboden worden. Soms zijn die prijs/kwalitatief zeer goed, zoals de laatste keer in Japan.

Wat betreft de veilingen

Een groot vraagteken is dikwijls wat een koi op de veiling doet, maar vooral hoe men kan bieden. Men heeft er in principe geen vat op omdat het bieden in yen wordt gedaan, en bovendien komen er nog een heleboel kosten bij.

Om dit probleem op te vangen heb ik mijn zoon een berekeningsmodule laten ontwikkelen. Ze staat al online, maar ik moet er nog bellen en toeters aanhangen, zodat het duidelijk is. Hier vul je gewoon het bedrag in dat je wenst te bieden op een koi in yen, en je krijgt onmiddellijk de prijs in euro berekend ALLE KOSTEN INBEGREPEN en wat nog mooier is, met 3 verschillende optiemogelijkheden.

De optiemogelijkheden staan al wat omschreven, maar moet nog wat gefatsoeneerd worden. Mensen die nieuwsgierig zijn mogen altijd wat oefenen op de link die nu al werkt.

Ga naar deze link: berekeningsmodule, en vul het bedrag in dat je wil bieden. Dit moet het bedrag in Yen zijn, en je krijgt onmiddellijk de prijs te zien die je moet betalen in euro alle kosten inbegrepen. De kosten omvatten aankoop, commissielonen, transportkosten, invoeringskosten, handlingskosten, BTW, en een kleine winst voor Interkoi, en dit in de verschillende optiemogelijkheden.

De koers van de yen is ook geautomatiseerd, zodat je de koers betaald die je op dat ogenblik van aankoop hebt berekend. Dit maakt deel uit van mijn nieuwe strategie om vanaf dit jaar meer naar Japan te vliegen en persoonlijk alle koi uit te zoeken.

Volgens mij is dit een open systeem om het bod dat je wil doen te vertalen in een kostenfaktor. Om even terug te komen op het bieden op een koi. Veilingkoi zijn gewoonlijk koi uit het betere segment. De vraag die ik uiteraard gesteld krijg is, wat een koi kan kosten. Ik kan er onmogelijk een antwoord op geven. Het enige wat ik kan zeggen is dat je kans maakt vanaf een bepaald bedrag, dat ik niet op de website vermeld, maar wel via mail kan meedelen.

De veiling van februari beloofd heel intessant te worden. Er zullen HQ tosai en nisai geveild worden. Ik heb de vissen reeds gezien, en het gaat er spetteren. Er zullen vermoedelijk koi worden geveild van de showa Lion Queen en van de kohaku Love Queen. Meestal voor ons onbereikbaar, maar je weet nooit, niet geschoten is altijd mis.

Bovendien zal ik een bezoek brengen aan Taniguchi en ook Sakai Sff staat op mijn verlanglijst. Mensen met wensen kunnen mij altijd contacteren voor meer info.

Als laatste punt van vandaag

Indien er mensen zijn die zich geroepen voelen om af en toe een nieuwsitem te plaatsen in het nieuwsonderdeel, die voldoende kennis en informatie willen delen, en dan ook nog eens bepaalde kwaliteiten hebben om een nieuwsitem te schrijven, dan zou ik dit graag te weten komen.

Iedere dag een nieuwsitem brengen is geen makkelijke opgave, en ik weet dat er veel mensen prijs op stellen. Je moet echter niet vergeten dat ik alles alleen doe, zonder de hulp van derden. Vroeger postte Rini al wel eens een nieuwsitem, maar helaas is zijn tank ondertussen ook leeggelopen, tot grote spijt van veel mensen. het zou echter plezierig zijn moesten er meerdere mensen kunnen meewerken om dit onderdeel actueel te houden.

Ik weet ook dat ik soms in herhaling val, en dat niet alle nieuwsitems interessant zijn. Toch weet ik dat er een bepaalde behoefte is, een gewoonheid van veel mensen om iedere dag even een kijkje te nemen om mijn website. Het is ook mijn kracht, en ik doe er ook alles aan om dit onderdeel zo actueel mogelijk te houden. Heb je iets te melden, of ben je ergens in gespecialiseerd, contacteer me dan. Als je op regelmatige basis een nieuwsitem wil brengen, is dit via mijn website heel eenvoudig.

Ik heb er ook geen problemen mee als er nieuwsitems komen van "collega's die dan ook een bepaald publicitair imago kunnen uitstralen, geen probleem. Als het maar interessant is om te lezen. Ik zal natuurlijk wel een bepaalde selectienorm hanteren voor het toelaten van nieuwsitems. Om een voorbeeld te geven: laat ons zeggen dat een bepaalde koidealer graag een groter publiek wil bereiken door een bepaalde koi te promoten, of zijn reisverslag in Japan meer kleur bij te brengen. Voor mij geen probleem...concurrentie moet er zijn, concurrentie houd je levend.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240