Enkele updates

Enkele updates

Het is altijd een plezier als klanten filmpjes van koi opsturen en de ontwikkelingen laten zien. Toch zeker als het positief is. In dit geval gaat het om een ginrin karashigoi van Taniguchi die ook een eerste prijs behaalde op de Japanse koishow dit jaar.

Ze is nu 74 cm groot zoals je op dit filmpje kan zien. Als ik me niet vergis kocht ik ze aan op de Chugoku veiling in maart vorig jaar, en ze is nu 38 maanden of yonsai. Als je het filmpje bekijkt van aankoop, en je vergelijkt het met het filmpje van zoals ze nu is, dan zie je een bijzonder positieve toename van body. Je ziet ook duidelijk dat de kop meegroeit met de body. 

Ze heeft nog alle tijd om door te groeien tot volle wasdom en zal zonder problemen een eind boven de 80 cm halen. Geef ze nog 4 jaar de tijd met een groei van gemiddeld 3 cm per jaar en je zit dan al zeker op 86 cm. Een ernstige kandidaat om dikke prijzen te halen op eender welke show.

Een 2de update kreeg ik van deze golden corn met code 2107015. Ik zal eerst het filmpje laten zien als nisai. Deze kocht ik aan op een veiling van Narita, samen met een aantal andere golden corn. Dit is het filmpje bij aankoop.

Ondertussen heeft ze toch een serieuze metamorfose ondergaan. Je ziet trouwens ook in dit filmpje dat ze onvoorspelbaar kunnen veranderen ! Is dit goed of is dit minder goed ? Het is in ieder geval niet saai, en zoals gebruikelijk is elke positieve verandering een zegen, en minder goede verandering een vloek. 

Waar ik vooral een zwak voor heb, is de bijzonder hoge huidkwaliteit. Het shiroji is echt fenomenaal sterk, vergelijkbaar met een yuki asagi,  Het geel van sommige waarvan deze een stralend voorbeeld is in mijn ogen heel aangenaam om naar te kijken. Interessant zal het zijn om ze binnen enkele jaren nog eens te bekijken.

Van een verrassing gesproken. Plots kreeg ik een bericht aan van Andy. Hij kocht een paar jaar geleden een sanke aan van Momotaro. Dit is het filmpje bij aankoop. Ik moest toch diep in mijn geheugen graven om me deze te herinneren. De ouderdom is daarbij geen pasklare oplossing want dat gaat er niet op vooruit, maar toch kon ik me dit op een bepaald moment herinneren. De aankoop gaat terug tot 29 oktober 2019....

sanke certificaatAndy is geen klant die de deuren platloopt, en ik kan niet alles onthouden. Het aantal koi dat er ondertussen door mijn handen zijn gegaan, zijn dan ook niet van de poes. Ik was in ieder geval verheugd om toch een update te ontvangen van deze sanke. 

Als ik de pancarte er bij neem, dan lees ik dat ze 48 maanden is wat overeenkomt met precies 4 jaar, dus laat in het jaar geboren. Als je de update nu bekijkt op dit filmpje dan zie je een totaal andere sanke. 

Het sumi is er zeker niet op achteruitgegaan. In dit geval spreken we van kasane sumi of sumi dat vooral op het rode gedeelte is gemonteerd. De meesten tegenwoordig verkiezen tsubo sumi of sumi dat op het shiroji tegen het beni is aangeleund, maar ik heb zeker geen problemen met dit sumi.

Het geeft de sanke een krachtig uiterlijk, en met zijn 64 cm zeker geen kleine klassebak. Ze zal misschien geen 80 cm worden, maar is dit wel nodig ? De sanke heeft nog jaren ontwikkeling voor de boeg en misschien is dit een mooie waardemeter om het kasane sumi toch te promoten. 

DE VEILING VAN HOSHIKIN

Op dit ogenblik smijten ze de veilingen naar je hoofd. Ik kan niet alles opvolgen en vind het een teloorgang van het koikichigevoel, maar ik kan er weinig aan doen. Ik zal me dan ook alleen maar focussen op dat wat interessant zou kunnen zijn, en als ik naar Japan vertrek zelf de touwtjes in handen nemen.

Zoals ze bij de fortisbank zeggen, is het: "een wereld in verandering", maar of het een verbetering is, is nog maar de vraag. Ik proef in ieder geval een decadentie en geen verbetering, maar wij zullen wel ouderwetse rotten zijn of worden, en ons moeten overgeven aan de nieuwe orde.

Er werden al een groot aantal biedingen doorgegeven, maar voor die mensen die nog moesten twijfelen, vergeet het niet op tijd door te geven. Bekijk de koi dus nog maar eens goed, het is toch een bezienswaardige collectie van meer dan degelijke koi. Ik denk dat het een unieke gelegenheid is.

 

Meer afbeeldingen

Enkele updates: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Rik

555

Matthijs

555


Johan

555


David

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml