De laatste 9 tosai showa

De laatste 9 tosai showa

Ik heb gisteren even een filmpje gemaakt van de 9 overblijvende showa van Momotaro en Sakai FF in een poging om alsnog een aantal kopers te vinden voor deze overblijvende selectie.

Ik heb zo ook eventjes in de kleinere quarantainebak gezet van 7 kuub, zodat je ze makkelijker kan bekijken. Laat je niet misleiden, het zijn geen afgewerkte tosai maar tosai die zich nog moeten ontwikkelen. 

Een goed voorbeeld wat de mogelijkheden zijn heb ik je gisteren laten zien bij de sanke van Andy, die ondertussen naar Rik is gegaan heb ik gelezen in de reacties. Ik begrijp wel niet waarom je een sanke zoals deze wegdoet, maar het zal zijn redenen wel hebben.

Ik moet je ook geen blaasjes wijsmaken, want de ontwikkeling van tosai naar volwaardige koi is niet altijd voorspelbaar. Je hebt bepaalde indicaties waar je op verder kan borduren, maar de resultaten zijn niet altijd wat je ervan verwacht. Mensen die beweren het wel te kennen zijn in mijn ogen bluffers.

BEKIJK HIER HET FILMPJE VAN HET AANBOD.

Ik heb teveel meegemaakt van hoe tosai zich kunnen ontwikkelen. De voorspelbaarheid door kenners is niet altijd uitgekomen, vergeet het maar. Natuurlijk laten wij altijd de meest uitmuntende ontwikkelingen zien, en dat hoort ook zo. Maar wat minder goed ontwikkelt, daar wordt gewoonlijk geen woord over gerept, alhoewel ik dat toch af en toe laat zien. Ik heb trouwens ook nog een filmpje gemaakt van een minder goede ontwikkeling, maar dat is voor morgen in het nieuws.

Laat het ons zo stellen dat het kiezen van een tosai een droom is die moet waargemaakt worden. De ene zal het geweldig doen, een andere zal het minder doen, maar dat is natuurlijk ook het uitdagende van de koihobby.

Wat valt er over deze laatste 9 tosai te zeggen ? Ze zijn hier binnengekomen in februari dit jaar, ze waren om en bij de 15 -18 cm. Ik heb ze gisteren niet gemeten maar ik schat ze nu tussen de 27 en 32 cm en ik zal er niet veel naast zitten.

Voor zover ik kan zien is de kohaku een overblijvende van vorig jaar die bijzonder klein is gebleven, maar zeker niet slecht. Zijn huidkwaliteit, het beni en het shiroji zijn meer dan goed. Laat deze maar rustig verder groeien zonder geforceerd te worden, net zoals de showa. En dat is zeker zo goed.

Van de showa herken ik er nog eentje van Sakai waar ik zeker van ben, de rest is van Momotaro. Nummerke 3 is van Sakai FF. Ze zien er allen behoorlijk goed uit, met enkele die er voor mij bovenuit springen. Maar de keuze is aan de koper.

Ik heb een hekel om te leuren met koi, het geeft me een goedkoop gevoel, en dat is iets wat ik wil vermijden. Wel heb ik er niets aan om deze hier te laten overwinteren. Daarom zou het ook fijn zijn moest ik er nog een koper voor vinden.

De normale gangbare prijs is nu niet meer haalbaar, daar is het te laat voor. Toch zijn het tosai die nog kunnen bekoren in de toekomst. Ik wil er ook geen prijs meer  op plakken. Indien er iemand interesse heeft, dan mag hij me een aannemelijke prijs doorgeven wat hij er voor wil geven, en dan zal ik het bekijken.

Het is hier geen marktplaats, dus die mensen kunnen zich beter niet melden. Een faire prijs zou ik waarderen. Ik denk trouwens dat ze ook geschikt kunnen zijn voor een opstartende vijver. Het liefst verkoop ik ze in een lot, maar dat zal moeilijk worden. Ik zie wel wat de pot schaft, en ik zal het nog eens herhalen....het is altijd beter om even te komen kijken, en laat nu het bozemannetje nog maar eens  zijn ding doen ocharme. 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml