Niet alles wat blinkt is goud

Niet alles wat blinkt is goud

Zoals ik gisteren vermelde zijn niet alle aankopen meevallers. De sanke van Andy heeft een prachtige ontwikkeling gekend, maar af en toe zijn er ook minder goede ontwikkelingen en die kosten soms handenvol geld.

Eén van deze minder goede ontwikkelingen kan ik op het conto van Matsue toeschrijven. Het is nu niet de bedoeling om één kweker in een slecht daglicht te zetten, want het gebeurd ook bij andere kwekers hoor. Het is nu toeval dat de koi waarover vandaag gesproken van deze kweker komt.

Het euvel is secundair hi, voor de echte koikichi een desastreus euvel. Wel moet ik zeggen dat kohaku van Matsue daar wel heel gevoelig voor zijn, dat heb ik in het verleden al meermaals meegemaakt.

Eeuwige zonde zeg ik dan, want de koi ziet er voor de rest zo goed als perfect uit. Laat ons eerst een filmpje bekijken, want van bovenaf gezien lijkt er niets aan de hand te zijn. Als je het filmpje bekijkt zie je een pracht van een kohaku, jong, viriel met een heel aangenaam patroon dat in de toekomst alleen maar beter en beter zal worden.

Ik zou hem zo bij mij in mijn privé vijver zetten en van genieten. Alleen is er de laatste tijd een ontwikkeling opgedoken die ongewenst is. Secundair hi of ongewenst hi is op het hoofd verschenen, en enkele schubjes aan de zijkant van de koi vertonen dezelfde kenmerken. Nefast voor de koikichi.

Ik zou er aan kunnen werken en het secundair hi verwijderen, maar de genezing neemt ettelijke maanden in beslag en het resultaat moet je dan nog afwachten. Bovendien heb ik dan nooit een goed gevoel bij een eventuele verkoop, vermits ik niet kan garanderen dat het terugkomt, en dan is de koper de pineut.

De enige optie die me rest is te proberen op een eerlijke manier een eventuele koper te vinden voor een machtige koi, en als je haar kleine gebreken vergeeft, een magnifieke koi in je vijver hebt rondzwemmen.

kohaku van matsueDe kohaku zelf is 26 maanden of sansai vanaf nu. Ze is zeker  niet van de kleinste, namelijk 65 cm en ziet er in mijn ogen meer dan goed uit. Ga ze maar zoeken. Ik heb haar een waarde gegeven die licht tussen de 2500 en 2750 euro.

Met dit nieuwsitem zal  ik proberen een koper te vinden die vergevingsgezind is, en een prachtige kohaku in zijn vijver wil zien rondzwemmen met enkele minpuntjes waarvan je weinig zal zien. Het voorstel dat ik ga doen is door deze kohaku aan te bieden voor een minimum bedrag van 1000 euro.

Ik probeer uiteraard ook zoveel mogelijk te ontvangen voor deze kohaku die toch niet van de minste is. Ik geef de mogelijkheid voor eventueel andere kandidaat kopers om een hoger bod te doen als een eerste koper zich heeft aangemeld. 

Ik zal een eerste koper vermeldn in de reacties, en als iemand een hoger bod wil doen, dan kan dit tot zondag avond 20.00 uur. Ieder hoger bod moet met een minimum zijn van 100 euro. Samengevat: de eerste kandidaat koper kan de koi kopen voor 1000 euro, tenzij iemand anders een hoger bod wil doen.

Je moet me vergeven dat ik dit op deze manier moet presenteren, maar dit zijn bijzonder kostelijke dieren, ook voor mij. En in deze tijd is het vechten tegen de bierkaai. De koihobby staat al op wankele benen, dus het is alle hens aan dek. Uiteraard is het altijd verstandig om te komen kijken. 

Ik moet vandaag vroeg aan de bak. Mijn eerste klanten komen zo dadelijk om 7 uur al een groot aantal koi ophalen.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml