Er is veel gebeurd gisteren

Er is veel gebeurd gisteren

Het is de periode die het overplaatsen van koi begint in te luiden, en de eerste koi vertrekken naar hun nieuwe bestemming.

Ajong kwam zijn koi ophalen en kwam uit de regio Emmen, een heel eindje rijden dus. Het was de beurt aan een 3-tal nisai, waarvan 2 Sakai FF en een Maruhiro karashigoi.. Het is een hele verantwoordelijkheid en je bent blij als de koi het nest goed en gezond verlaten.

De kohaku en de showa werden vorig jaar op de veiling van Sakai FF aangekocht, de karashigoi koop ik tegenwoordig altijd bij Maruhiro of Marusei, en ik ben er bijzonder tevreden over !

Het is een voortreffellijk trio, maar de klant ziet graag dieprood…zonde, want jonge koi mogen niet dieprood zien ! Laat ze langzaam evolueren en geniet van de jaren dat het hi verbetert. Ik zal het nog één keer zeggen. Het beni of het hi moet zacht zijn als de koi jong zijn en de intensiteit moet toenemen als ze ouder worden. Hi dat fel is als ze jong zijn duid op mannelijkheid en je zult er minder lang plezier van hebben.

Filmpjes geven trouwens altijd een beeld waarbij het hi altijd wat feller overkomt dan in werkelijkheid. Ik hoop dat ik de evolutie binnen enkele jaren kan opvolgen, want het zijn koi die toch wat in hun mars hebben !

Gisteren heb ik ook veel filmwerk gedaan. Vermits de zon de nodige energie gaf om belangrijk werk te doen, ben ik de voorbereidingen begonnen om koi over te zetten.

Het is een werk dat moet gebeuren, niets aan te doen. Ik ben nu eenmaal beperkt in vijvers, en doordat ik er voor kies om weinig vissen op grote ruimte te plaatsen, moet ik keuzes maken.

Als alles goed verloopt heb ik in principe voor dit jaar ongeveer 250 koi zitten op 250 kuub, wat een aangenaam gemiddelde is.

Als je de filmpjes wil bekijken zul je tijd moeten maken, want ze duren bijzonder lang ditmaal. Ik zet ze hieronder op een rijtje, en alle koi die verplaatst zijn komen aan bod. Ik zet er de tijdsduur bij zodat je weet waar je aan begint. Alle koi waren trouwens picobello in orde.

1ste serie uit vijver 4 naar vjiver 1. 18 min. 48 sec.

2de serie uit vijver 4 naar vijver 1. 9 min. 31 sec.

3de serie uit vijver 4 naar vijver 1. 9 min. 37 sec.

Overzicht na overplaatsing naar vijver 1. 3 min. 42 sec.

1ste serie uit vijver 5 naar vijver 4.7 min. 1 sec.

2de serie uit vijver 5 naar vijver 4 9 min. 42 sec.

3de serie uit vijver 5 naar vijver4. 4 min. 22 sec.

Tussen door ving ik nog 2 koi die toevalling ook in het net zaten, maar die niet moesten overgezet worden omdat deze naar de klanten toegaan binnen enkele weken. Dit zijn koi van Bob en Christof. Een prachtig duet in ieder geval.

Voor diegenen die niets te doen hebben kunnen ze een dik uur naar koi kijken. Mensen die de mogelijkheid hebben om koi te komen ophalen is wenselijk. Het is altijd een moeilijke periode van het jaar. Een echt systeem is er moeilijk in te maken, dus overzetten is een verplichte bezigheid.

Tenslotte heb ik nog een f ilmpje gemaakt voor Patrick die me opbelde met de vraag hoe zijn koi het deden ! Vermits ik toch bezig was, heb ik zijn 2 madammen even in de bowl gezet en die mogen er zijn..of niet soms ?

Beide kocht ik aan als tosai, De showa in april 2015 en is nu dus sansai, en komt van de veiling van Momotaro.

De kohaku kocht ik ook in april 2015 maar ditmaal op de sakai veiling. Dit wordt wel een monster van een koi. Ik zie hier de 85 tot 90 cm in het verschiet, en geloof me dat zeg ik niet makkelijk.

Na meting hikten ze beiden tegen de 70 cm, waarbij de showa zelfs iets groter leek dan de kohaku, maar mijn meetlat was te kort.

In de loop van volgende week of begin de week erop zet ik alle koi die eind vorig jaar zijn binnengekomen naar buiten om plaats te maken voor het Sakai geweld. Een maand later is het de beurt aan het Momotaro en Taniguchi geweld, want daar moeten er ook nog een heleboel van aankomen en daar zitten ook koi van 80 cm tussen.

En niet te verwaarlozen, de 72 tosai serie waar ik een bijzonder goed gevoel over heb. Ondertussen zal ik al in Japan geweest zijn om de veilingen af te schuimen…

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij hebben zondag 4 juni aangeduid als de dag voor de opendeurdagen. Ik zal hierover later nog meer info doorgeven, maar indien je op de 10de verjaardag interkoi aanwezig wil zijn, hou dan deze dag vrij. Inschrijven om alles in goede banen te leiden is wel verplicht !

Meer afbeeldingen

Er is veel gebeurd gisteren: afbeelding 1
Er is veel gebeurd gisteren: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240