van Queen Koi.

" /> van Queen Koi.

" />
Er was eens: puntje puntje puntje

Er was eens: puntje puntje puntje

Enkele maanden geleden kwam ik in contact met de eigenares van Queen Koi.

Om een lang verhaal kort te maken wou ze naar de veiling van Momotaro en vroeg informatie hoe ze dit het beste kon doen. Hoe ze met Interkoi in contact kwam weet ik niet, maar ik bracht ze in contact met Paul, die de zaak verder afhandelde.

Ze gingen over tot de aankoop van enkele veilingkoi van behoorlijke kwaliteit, en tevens kochten ze een aantal tosai aan van Taniguchi.

Toeval of niet, maar wij hadden onze ogen laten vallen op een Shusui die aangeboden werd door Narita . Vermits ik deze variëteit soms wel mooi vind, maar het echt niet op mijn verlanglijstje stond, werd de aankoop gedaan op mijn advies door Queenkoi.

Deze Shusui die de naam "teardrop" kreeg, zou bovendien ook ingezet worden in de All Japan Koi Show via Narita. Alle hoop is er natuurlijk op gevestigd dat ze een prijs in de wacht sleept, net zoals onze Doitsu Kokugyo Sanke.

Ondertussen is echter duidelijk geworden dat we beiden achter het net visten en ze respectievelijk een 3de en een 2de plaats opleverden. Niet zo slecht zou je zeggen, maar je koopt niets voor een 2de of 3de plaats. Misschien onterecht, maar ik heb al genoeg 2de plaatsen in mijn leven gehad.

Raar maar waar, Queen koi is gevestigd in Vietnam, meer bepaald in Hanoi, dat voor ons toch een onbekend terrein is. Blijkbaar heeft het koivirus hier ook toegeslagen. De naam Hanoi is gegeven door keizer Minh Mong in 1831. Hà betekent rivier en noi betekent binnen. De letterlijke betekenis van Hanoi is dus "binnen de rivier". De rivieren die worden bedoeld zijn de Rode Rivier (Sông Hong) en de Nhu?.

Of queenkoi zich in de toekomst toe gaat leggen op de verkoop van koi in Vietnam is mij niet helemaal duidelijk, maar dat zullen we dan wel zien.

Queen koi is gelegen in het oude centrum van Hanoi met zijn smalle straten vol traditionele winkeltjes, café's en pitoreske oude Franse en Chinese huizen. Wie zou het ooit verwacht hebben dat er zich, op deze bijna heilige plaats, een middelpunt van hoge kwaliteits koi zou gevormd worden.

Dat je hier niet moet rekenen op enorm grote vijvers waar volop koi worden aangeboden is makkelijk te begrijpen, maar dat je intieme hoekjes hebt met sfeervolle vijvers en koi die je doen denken dat je in het paradijs bent is een feit. Neem een klein kijkje in de wereld van Queen koi en geniet van dit filmpje.

Toch is het aangenaam te zien hoe het één en ander in zijn werk gaat in Vietnam. Ik heb beloofd om ze bij te staan met raad en daad voor zover ik dit kan, en wie weet…

Ondertussen zijn de koi aangekomen uit Japan en worden opgevangen in deze grote blauwe bowl die me toch intrigeerde. Deze bowl is maar liefst 170 cm diameter met een hoogte van 80 cm. Ze hebben deze in verschillende maten, en ik ben aan het onderzoeken wat het me kost om de maten met een diameter van 1 meter eventueel aan te kopen.

Ze zien er in ieder geval stoer uit, en wat ik kan geloven van dreamkoi is dat ze handmade en bijzonder sterk zijn…Of dit verhaal nog een vervolg kent zullen we moeten afwachten, maar ik vond het toch interessant om even aan jullie mede te delen.

Terwijl ik dit nieuwsitem schreef kreeg ik net nog een berichtje binnen met een filmpje met de mededeling dat de koi werden vrijgelaten. En dit is het laatste filmpje

Meer afbeeldingen

Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 1
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 2
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 3
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 4
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 5
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 6
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 7
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 8
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 9
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 10
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 11
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 12
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 13
Er was eens: puntje puntje puntje: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240