Euregio koishow dag 2

Euregio koishow dag 2

Ondanks de onheilspellende voorspellingen is het de ganse dag bijzonder warm gebleven hier in Oldenzaal.

De koi zwommen er goed bij, alhoewel de kleintjes tegen de avond toch wat vervelend begonnen te doen.

De continue watertoevoeging en de goede verzorging van de vaten doen echter hun werk, en alles liep op rolletjes.

De grote prijzen waren al snel verdeeld, en de informatie van de winnaars is al snel de wereld rondgegaan via de bekende kanalen.

De Grand Champion werd Floor met zijn bijzonder mooie, zij het kleine sanke, en de supreme champion was ook Floor met zijn kohaku. Jumbo champion werd Rob van der Hulst met zijn enorme karashigoi van 105 cm, een bakbeekst dat in prima conditie was.

De gebruikelijke discussies gingen de ronde over de winnaar, maar daar zijn we ondertussen aan gewoon. De jury beslist, en voor de rest zal je je moeten neerleggen met de beslissing.

Ik ben vroeg weggegaan, en alle uitslagen waren nog niet bekend. Tot hiertoe had ik 2 verliezende uitslagen. Een 2de plaats voor de sanke van 64 cm. Ik ben de sanke gaan bekijken tegen wie we verloren hadden, en in mijn ogen de terechte winnaar, dat moet je ridderlijk toegeven.

De sanke waar we tegen verloren hebben was stukken groter, conditie was goed, en hij was gewoon beter ! De kleinste sanke van 29 cm was ook tweede, maar ik kon niet vinden tegen wie deze verloren had. Voor de rest is het afwachten tot straks of ik nog een prijsje kan wegkapen.

Ik heb nog nooit zoveel goede koi meegebracht naar de show, maar ik vrees het ergste. Het is wel te begrijpen, want de koi die ik heb meegebracht zijn allen nog maar nisai en grote tosai, en dat zijn eigenlijk niet de koi waar je het mee moet maken op een show.

Maar dat is iets wat vooraf is geweten, dus moet je er niet verder over zeuren. De meeste klanten van mij begrijpen waar het over gaat, en dat is het enige wat telt.

Het is een saaie bedoening om de ganse dag rond te lopen, maar gelukkig kreeg ik het bezoek van enkele vrienden. Ondertussen heb ik me geamuseerd met mijn gopro om wat filmpjes te maken die ik nadien wat aan elkaar gemonteerd heb. Dit is het resultaat, een 9 minuten durend filmpje, mooi om te zien, en het is eens wat anders.

Ondertussen heb ik ook nog een mooi filmpje binnen gekregen van Niels van gisteren en dat vind ik toch ook de moeite om te laten zien. Bedankt Niels.

Het weer ziet er nu goed uit, maar de verwachtingen zijn juist datgene wat we niet graag hebben, storm en regen….hopelijk zal het nog wat meevallen, maar ik heb er een hard hoofd in. Hopelijk pak ik nog een paar prijsjes zeker !!

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240