Hasselt, een impressie

Hasselt, een impressie

Vandaag was de eerste dag van de derde Belgium Koi Meeting in Hasselt en uiteraard was ik erbij. Deze Belgische koishow staat hoog in mijn vaandel. Nergens is de sfeer zo gemoedelijk als hier, het karakter van de show zo intiem, de ingezette wedstrijdkoi van zo'n hoge kwaliteit en de omgeving, met inbegrip van de aangrenzende Japanse tuinen, van zo een prachtige schoonheid.

Om maar met de deur in huis te vallen: de ZNA-jury koos Diablo, de 90plus cm. sanke van Danny's Koi Cafe als Grand Champion met als goede tweede de eveneens 90 cm. lange kohaku eveneens van KoiSan. Een proficiat aan Mie en Danny is hier op zijn plaats. Beide vissen hebben overigens de BKM al eens eerder gewonnen bij mijn weten.

Van de door ons ingezette vissen ging de showa van Jeroen er met een prima eerste prijs in zijn klasse vandoor. Ik kwam Jeroen en zijn vrouw tegen en zijn brede grijs zei eigenlijk alles al. Proficiat Jeroen! Nog efkes en ze kan in jouw mega-vijver.

Ook onze Sadazo sanke won een belangrijke prijs: 1e in zijn klasse en gezien zij tot de kleinere vissen in deze klasse behoorde, een prima prestatie. Ik heb een zwak voor deze sanke en ik denk Luc ook wel. Zelf vind ik haar een van de beste vissen die we in Arendonk hebben zwemmen. Nog een tikkeltje breder en langer en ze kan meedoen met de topposities.

Of we nog meer prijzen hadden, is me niet bekend. De jury was nog volop bezig, toen ik weer huiswaarts keerde.

De show was redelijk goed bezocht. Het was gezellig druk, niet overvol, geen braderie-achtige drukte, maar ruimte genoeg om alle vats en stands op je gemak te bekijken en met de standhouders van gedachten te wisselen. Het weer was dan ook prima. Ongetwijfeld zullen morgen nog meer mensen de weg naar de BKM weten te vinden.

De show was wat kleiner dan beide voorgaande jaren. Er waren wat minder standhouders. Ook hier is de recessie dus voelbaar, maar de organisatie lijkt me sterk genoeg om de show door deze tijden heen te loodsen. Ik heb geen werkelijk nieuwe vindingen gezien, wellicht met uitzondering van een trickletoren met ingebouwde sieve. Er was overigens volop aanbod van koivoer, fleecefilters, sieves, bacteriepreparaten en dergelijke.

Speciale vermelding verdient de horeca: de vide met frites is een aanrader! Idem dito een wandeling door de Japanse tuinen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240