Heb je nog een showa

Heb je nog een showa

Natuurlijk heb ik nog showa, bloedmooie showa zelfs, maar als je echte jumbo wil die ik in de toekomst helaas niet meer zal kunnen kopen, moet je de showa kopen die begin volgend jaar komen.

Maar Johan zou toch graag ook het aanbod nog zien dat er in Arendonk zat. Hij had er enkele aangeduid en deze werden dan nog even gebowld. Het kwam min of meer nog goed uit, want ondanks het feit dat ik alles aan het klaarmaken was met Ben om te zien of we met een gerust gemoed konden vertrekken naar Japan, was dit een goede gelegenheid om ook deze koi uit vijver 4 te controleren.

Toen hij echter de mastodonten zag in de vijver met de Jumbo uit vijver 5, stokte zijn adem, want dit was eigenlijk wat hij wilde. Nadat we hem hadden overtuigd dat de showa die nog zouden komen nu of nooit meer zouden kunnen aangekocht worden op de manier zoals ze worden aangeboden, vroeg hij tijd om erover na te denken, en zette 2 koi in optie om zijn beslissing binnen de week te geven.

De bowl met showa die gepresenteerd werden voldoen ook aan alle eisen maar om deze zo groot en zo breed te krijgen als in Japan is geen sinecure. Dat Is maar enkelen gegund en dan nog….

Na dit intermezzo was het tijd om de overige vijvers te controleren. De vijvers zijn niet overbevolkt, en ik koos telkens 2 koi per vijver waar ik een bepaalde verbintenis mee voelde.

De ai goromo en de ying yang kohaku wilde ik speciaal zien omdat ik de maruten ai goromo gekocht had van Narita zonder gezien te hebben, en ik ben nu echt éénmaal verliefd op een degelijke maruten ai goromo. Ik kan daar ontzettend van genieten , en deze is werkelijk bloedmooi !

.

De speciale ying yang kohaku heeft dan weer de excentrieke uitstraling waar je van houdt of je houdt er niet van, de keuze is aan de klant. Zoals Matsue San zei, het is een pracht van een oyakoi en ik kan hem daar geen ongelijk in geven. Bouwtechnisch zeker een goede koi en over de huidkwaliteit hoef je je geen vragen te stellen. Eén ding is zeker, het is een opvallende verschijning en ik ben zeker dat je deze kohaku als eerste zult zien als ze in je vijver zit.

Net zoals Matsue San mij vertelde dat dit een goede oyakoi zou zijn, gaf hij me begin dit jaar ook de raad om deze kohaku proberen aan te schaffen. Dit heb ik ook gedaan en ik had het geluk dat mijn koffielepeltje het goede lepeltje was op de event bij Narita.

Ik heb speciaal aan Ben gevraagd om de juiste uitleg te geven aan de mensen wat betreft de staartaanzet en de reden waarom deze kohaku zo goed gebouwd is voor de toekomst. Misschien hebben jullie er iets aan….en bovendien vind ik dit een mooie geste van Matsue om de juiste info te geven.

Uit vijver 7 koos ik dan een sanke van Taniguchi om meer uitleg te geven over de kwaliteit van de betere Taniguchi koi. Ik deed dit speciaal voor Willy, want koi met deze potentie en klasse moet je respecteren, en Willy vroeg info over de betere koi van Taniguchi.

De koi uit vijver 6 heb ik dan weer gekozen om Peterken een plezier te doen, want hij zit in moeilijke tijden en dit kan hem misschien wat troost brengen. Ook ChaCha zit in deze bowl. Ze is helaas niet hard gegroeid, maar kijk eens hoe mooi deze sanke is.

Hou ook de door ons gekozen tosai in het oog. Ze zullen je verrassen…

Tenslotte bowlden we nog 2 koi die lichtjes last hadden van het transport. Je ziet een lichte ontsteking aan de zijkant van de koi en dat zijn pijnpunten waar je tijdens de quarantaine van de koi op moet letten en maatregelen nemen.

Tenslotte waren alle vijvers goed in orde, de afstrijkjes toonden geen parasieten en het controleren van de kieuwen bleek helemaal in orde te zijn. Nu maken wij ons klaar om nog eens naar Japan te reizen. Je kan me altijd contacteren indien nodig. Maar denk eraan dat de vermoeidheid en het uurverschil soms zijn tol eist….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240