Heerlijke zaterdagen met mondmaskers

Heerlijke zaterdagen met mondmaskers

Hij kan het niet laten, het is te machtig om geen koi uit de kleine serie te kiezen. Als hij dan mooi vraagt, Bompa mag ik er eentje voor mij uitkiezen, dan kan je toch niet weigeren zeker. Probleem ? Jazeker, het duurt een uur vooraleer hij zijn keuze heeft gemaakt.

En het is gewoonlijk niet de grootste die hij kiest, integendeel, het is gewoonlijk één van de kleinste uit de hoop. Bekijk het ding maar eventjes, en je mag aan hem vragen waarom hij deze heeft geselecteerd. In een later leven zullen we zien of we er iets fatsoenlijk van kunnen maken.

Wie er wel heel gelukkig was, was Polleke met zijn nieuw troeteldier. Het is bijna zo groot als Paul lang is, en dat vind hij geweldig. Het is een potje genieten aan de rand van de vijver, maar hij zal  nog een tijdje moeten wachten vooraleer de mango karashi mee naar huis mag.

Ook enkele anderen kwamen een kijkje nemen naar de nieuw ingezetenen, en het is een machtig schouwtoneel, al zeg ik het zelf. De kleintjes werden ondertussen naar Duitsland vervoert en zwemmen daar nu rond op een deugddoende temperatuur van 22°. Laat ons hopen dat ze de winter goed zullen overbruggen, en de ontwikkeling positief zal zijn.

Er gingen ook 2 fantastisch goede kohaku van de veiling mee naar Duitsland; die je ook terug zult kunnen vinden onder zijn pagina op de website. Het zijn de echte groeikanonnen met een body die de structuur van de koi kunnen dragen om bijzonder groot te worden.

Als je dan nog eens vergelijkt met de enorme groei die ze kunnen hebben met behoud van kwaliteit dan is het hek helemaal van de dam. Werden ze een maand of zo geleden gemeten aan 57 cm, nu tikten ze beiden 61 cm aan. Getuigen waren erbij....niet normaal.

Ik laat met plezier deze kanjers zien, en geloof me, er zitten nog van deze kanjers in de vijvers hier. DU-KO-V20-10168 is de eerste die ingepakt werd, gevolgd door kohaku DU-KO-V20-10128. Als er nog mensen zijn die deze alsnog willen aankopen, dan is dat uiteraard mogelijk, maar dan zul je moeten handelen met Michael. Het terugbrengen vanuit Duitsland kan afgestemd worden omdat Michael op regelmatige basis naar Arendonk komt.

Ter controle hebben we deze kohaku eventjes gebowld om afstrijkjes te nemen en in de kiewen te kijk om alzo de algemene gezondheid na het transport te bekijken. De kohaku die naar Duitsland vertrokken waren 110% in orde, maar de overblijvenden moeten ook gecontroleerd worden.

We kozen toch één van de beste koi uit de vijvers, en deze werd door alle bezoekers als één van de beste kohaku onthaalt. Kohaku 2010011 is een sandan kohaku waarbij het beni omkranst wordt met maruzome kiwa, dat de koi een enorm dankbare meerwaarde geeft.

De bouw is lang en gevuld, en met haar 59-60 cm een nisai die veel in petto heeft. Wij verwachten veel van deze kohaku en mensen die een potentiële jumbo zoeken, stop je zoektocht,  je hebt haar gevonden !

Het valt mij op dat ik toch een voorkeur krijg voor de kohaku van Momotaro heb. Hun ontwikkeling de laatste jaren zijn een lust om naar te kijken, met meestal een speels patroon dat onderstreept wordt met fantastische body's. Het beni is ondertussen veel sterker geworden dan vroeger, vermoedelijk door de inbreng van Sakai bloedlijnen, maar ook door eigen kweek. We spreken hier over een beminnelijk beni dat niet alleen solide is, maar ook nog eens heel aangenaam om te bekijken.

Het is nu wel zo dat er redelijk veel kohaku zijn aangekocht, omdat het aanbod van sanke en showa meer beperkt is en dat de sakai koi die wel geweldige sanke in zijn programma heeft, maar niet om te betalen voor de doorsnee burger, dikwijls geen optie is. Ik zie nu wel dat Momotaro zijn sanke aan het uploaden zijn voor de veiling volgende week, dus daar liggen weer kansen om sanke van Momotaro aan te kopen. Kijk al maar naar dit voorbeeld !

Ook deze zijn sterk verbeterd in mijn ogen. Had je vroeger nog het gespikkelde en verspreide sumi, op dit ogenblik is het sumi bij de Momotaro sanke meer geconcentreerd en stabieler gepositioneerd als atarashi sumi, kijk maar naar dit pracht exemplaar.

Ik zal dan ook trouw blijven aan de kweker waar ik al 15 jaar lang mijn vertrouwen aan het gegeven, en tot hiertoe vind ik dat ik gelijk heb gehad. Ik ben helemaal niet tegen andere kwekers hoor, maar het is nu eenmaal mijn strategie om mijn eieren in één mand te leggen, zodat ik meer invloed kan uitoefenen in plaats van een scheetje te leggen in tientallen manden van kwekers. Of dit juist is laat ik in het midden.

Tenslotte van dit nieuwsitem nog even een karashigoi laten zien van Sakai FF die door Michael als tosai werd aangekocht en door laten groeien heeft naar nisai van 60 cm. Deze karashigoi uit de mango bloedlijn zal naar Frankrijk vertrekken, regio Marseille als ik me niet vergis. 

Normaal komen ze deze in december ophalen, maar in dit geval is de vraag of er met de corona perikelen zover kan gereisd worden.Afwachten is de boodschap. We beëindigen de dag toch met een goed gevoel. Alle koi zwemmen gezond rond, laat het ons zo houden tot het volgend corona vrij jaar, het zal ons deugd doen.

De volgende zending van 45 koi zijn gepland voor medio december. Ik heb ondertussen info aangekregen van de izumiya. Het is echter een hele puzzel, maar zo gauw ik tijd heb zet ik alles op een rijtje en krijg je alle informatie die nodig is....ik kom momenteel enkele uren per dag te kort om alles bij te houden en er mogen geen fouten gemaakt worden.

Wie nog graag aankopen op de Momotaro veiling wil doen ? Volgende week is er weer een veiling van Momotaro. Ik kijk er al naar uit !

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Johan

Zie dat de veiling van volgende week een breed scala aan koi laat zien. Hele andere veiling dan vorige week nu zelf meerdere 70+ koi op de veiling.


Jack

Ziet er fraai uit allemaal , de binnenvijver kan je wel kijkgeld voor vragen Luc.

@Polleke , niet best hoor ......al een lift besteld voor dat monster ? Dat gaat echt heel groot worden, die kop.....😃

interkoi

Goed idee Jack om kijkgeld te vragen. Helpt een beetje


Polleke

Hey Jack jij ziet het ook wel , ik twijfelde eerst wel of ze breed genoeg was maar het bedriegt als de kop en staarteinde zo groot en zwaar zijn idd .Als ze bovenkomt verschiet je je een bult . Maar jij mag ook fier zijn hoor 👍 . Grtjs 


Wiechert

Het was weer gezellig gisteren. Ik heb weer hele mooie vissen voorbij zien komen waarvan ik er zelf ook 1 heb aangekocht 😀

Johan

Gefeliciteerd Wiechert 👍🏻


Rudi

allemaal visjes om stil van te worden....proficiat Luc


Polleke

Het was idd weer genieten aan de vijverrand , en ook machtige nisai gezien . Grtjs 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062