Het zijn wervelende dagen

Het zijn wervelende dagen

Ik heb een bal informatie binnengekregen dat ik eerst moet verwerken. Ik heb in ieder geval de  informatie, maar dat zal ik pas in de loop van de week een plaats  kunnen geven, daar is de tijd wat te kort voor. Ik ben nu alle info aan het downloaden en moet het nog allemaal bekijken.

Nu zijn het de kleintjes die hun plaats opeisen, en geloof me daar is een boel werk mee. Bovendien mogen er geen fouten gemaakt worden, want een deel wordt meegenomen en een deel gaat naar Duitsland om in de  opgroei bij Michael te gaan.

Wat moet je van koi in deze prijsklasse verwachten ? Ik ga het in zijn woorden zeggen: Ich hoffe das die Qualität bleibt. Werde sie nicht stark auf Wachstum füttern. Damit das beni keinen Schaden nimmt. Vertaalt klinkt dat als volgt: Ik hoop dat de kwaliteit blijft. Ik zal ze niet te zwaar voeren om ze niet te forceren, zodat het beni niet wordt beschadigd. 

Een verstandige beslissing want we moeten realist zijn. Dit zijn geen jumbo tosai,  dit zijn de niet genomineerden, maar nog meer dan goed om verkocht te worden. Als ik vraag naar de verwachtte grootte, dan verwacht hij tegen volgend jaar een lengte tussen 30-35 cm, en dat zou ook mijn verwachtingspatroon zijn.

Nu moet ik wel toegeven dat we de betere er al uitgeselecteerd hebben. Ik heb een kort filmpje gemaakt tijdens het selecteren,  kijk zelf maar eventjes. Er werden er in totaal 16 verkocht, wat ik  op zich al een flinke partij vindt.

Ik heb een filmpje gemaakt van de koi die naar Duitsland gaan, en een filmpje van de koi die de klanten zelf laten opgroeien. Bovendien zal Ben er eentje voor zichzelf uitkiezen vandaag, en die laat hij ook in Duitsland opgroeien. De reden is eigenlijk eenvoudig, hij heeft geen quarantaine en deze nu in de vijver bijplaatsen is not done. En als je alles op een rijtje zet kan je voor 50 euro niet sukkelen, dat is zeker niet te veel.

We hebben er enkele zelf uitgezocht voor onze klanten, en na het toesturen van deze filmpjes kreeg ik geen slechte commentaar. Ze werden uitgekozen nadat ze hun wensen hadden doorgegeven, en op die basis hebben we ze geselecteerd. 

Verwachten wij er veel van ? Verwachtingen zijn altijd hoog gespannen. Maar het is in principe een test om te zien of de resultaten goed zijn. Bovendien helpt het om een vertrouwensband te bevestigen, want ik heb veel vertrouwen in Michael. Buiten zijn koikichi gevoelens wat belangrijk is, is het vooral een correcte en eerlijke zakenman waar je een vertrouwelijke mee band kunt opbouwen.

Door een goede samenwerking met andere concullegas bouw je een goede band op, maar vooral kan je een stevigere band opbouwen met de kwekers waar je veel mee samenwerkt. Meer aankopen is je band versterken, want tenslotte gaat het altijd over geld. Deze vertrouwensband met Momotaro heeft al veel voordelen getoond als er respect is voor elkaar. Het is moeilijk uit te leggen wat de voordelen zijn, maar geloof me...Ik heb mijn gewicht al dikwijls in de schaal gelegd om bepaalde scheve situaties recht te zetten, en met succes.

Als laatste heb ik vandaag het betere filmpje van de mango vastgekregen en ga ik ook eventjes laten zien. Toch iets beter dan die telefoonfilmpjes...Probeer nu niet om al iets te selecteren uit het onderstaande filmpje, want ik zal nu eens niet reageren. Dit is zomaar een handpick uit 400 genomineerden.

Hier het filmpje van de mango....Deze vijver komt 12 december aan de beurt en bevat 400 tosai. 90 zullen er voor mij gehandpicked worden, waarvan er 30 naar Duitsland zullen gaan. Ik heb ook de prijzen vastgesteld voor de mogelijke kopers, maar selecteren en aankopen zal pas vanaf volgend jaar kunnen gebeuren, tenzij je ze bij aankomst komt ophalen. Dit zullen mijn prijzen zijn:

Handpick bij aankomst en mee naar huis nemen: 295 euro
Handpick per stuk volgend jaar: 395 euro

Handpick per 3 bij aankomst of volgend jaar: - 5%
Handpick per 5 bij aankomst of volgend jaar: -10%
Handpick per 10 bij aankomst of volgend jaar: -15%

Wel wil ik een voorkeur geven indien je een orange kleur zou willen, dan selecteren we er eentje, maar vraag  ik 595 euro voor de mango. 

Hoe ik alles zal laten verlopen volgend jaar is me nog niet helemaal duidelijk, want iedereen wil natuurlijk als eerste kiezen. Daar zal ik rustig over moeten nadenken om tot een zo eerlik mogelijk verloop te komen.

Al wie een mango wil zal zich wel op tijd moeten inschrijven om een keuze te kunnen maken. Er zijn veel kandidaten, dat weet ik, en ik zal vanaf vandaag de  namen noteren die een mango willen handpicken. Ik vraag een voorschot van 100 euro om de grootste kosten te dekken, en het saldo mag volgend jaar betaald worden.

Dit is ongeacht het systeem van kiezen. Je mag wel doorgeven hoe jullie de rangorde zouden bepalen van het kiezen, want dat is altijd een vervelend punt. Ik vond het wel een goede keuze begin dit jaar om lotje trek te doen en de rangorde te bepalen door een nummer van kiezen te trekken. De mango zijn al degelijk voorgeselecteerd, dus normaal zouden ze allemaal goed moeten zijn, maar ieder heeft zo zijn eigen keuze. Laat het me weten !

Het is quasi onmogelijk om hier al handpick uit te verkopen. Wat ik weet is dat de meeste karashigoi zijn met de echte karashi kleur en enkele licht orange. Ik heb gevraagd om zoveel mogelijk orange-achtige tinten te selecteren, en dan ook de lichtere kleuren. Belangrijker is de bouw.

Tenslotte kreeg ik nog een filmpje binnen van een aantal tancho en shiro, maar die zijn me te duur om aan te kopen, dus dat heb ik laten varen. En als laatste kreeg ik wat betere films binnen van een aantal kohaku die ik vorige keer al heb laten zien, maar omdat ik niet tevreden was over het filmpje nu nog eens even op een rijtje zet.

Kohaku KO-NA20-41

Kohaku KO-NA20-48

Kohaku KO-NA20-426

Tenslotte nog een filmpje van één van mijn oogappels !

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Simon van den Berg

Graag inschrijven voor een mango. 


phil

Die eerst besteld kiest eerst enzovoort, logisch toch.


Jack

Ziet er goed uit allemaal !


rik

prachtige kohaku,s koimaster👌


rik

prachtige kohaku,s koimaster👌


interkoi

De eerste mango werd ondertussen al verkocht


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062