Herstel van de vinnen

Herstel van de vinnen

Onlangs kreeg ik een mail aan van Jaap, waarbij hij enkele foto's stuurde van zijn kohaku die hij begin dit jaar aankocht.

De vin was gescheurd tijdens het transport van de koi. Nu weet ik uit ervaring dat dit nogal snel kan dichtgroeien, maar je kan het natuurlijk minder goed verkopen. Jaap had de koi reeds gekocht voor het transport, dus moest ik hem de keuze laten om de koi te nemen, of een andere koi aan te kopen.

De kohaku was echter bijzonder leuk om te zien, en Jaap koos ervoor om de kohaku toch te nemen. Meer kon ik natuurlijk niet doen, maar ik was er zeker van dat dit in orde zou komen. Nu een 5-6 maanden later deze mail:

Hi Luc, even een berichtje over de kohaku 130418, die met een gescheurde borstvin aankwam. Heb vanmiddag wat foto's van de koi gemaakt in de vijver, en wilde je even laten zien wat er van terecht is gekomen. Op de onscherpe foto had de kohaku zojuist de vin gestrekt en zie je nog wel wat asymmetrische vinstralen, maar bij normaal zwemmen zie je het gewoon niet.

Ik schat de vis nu op plm 44 cm. Een seizoen met wat haken en ogen, er had meer lengtegroei ingezeten. Ik vermoed dat komend jaar in de nieuwe vijver en vooral door beter filtersysteem deze vis beter tot zijn recht gaat komen.

Hier nog een filmpje van juni jl. toen de koi opgehaald werd. De foto's zijn helaas niet in een bowl genomen, maar je kan goed zien dat de vin zo goed als 100% hersteld is. Wel heb ik Jaap aangeraden om de koi niet te schatten als hij in de vijver zwemt, want dan vergis je je dikwijls, tenzij je de nodige ervaring hebt. Ik maak me sterk dat deze al zeker 50 cm is, het kan niet anders. Maar dit komen we nog wel te weten.

Meer afbeeldingen

Herstel van de vinnen: afbeelding 1
Herstel van de vinnen: afbeelding 2
Herstel van de vinnen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240