Het blijven spannende dagen

Het blijven spannende dagen

Soms denk je dat het een gewoonte wordt, maar niets is minder waar...het blijft spannend.

Ik had het gevoel dat er minder volk zou komen op de veiling, en mijn gevoel was juist. Ik was zelfs blij dat de opkomst minder was, want daardoor zouden de prijzen misschien lichtjes onder controle blijven, tenminste dat hoopte ik, en dat was ook zo....

Ik zal eerst beginnen met een filmpje te tonen van de aangeboden koi. Ik heb iedere bowl eventjes gefilmd, zodat je kan zien wat er zoal te koop is. Ik doe het gewoonlijk zo, dat ik eerst de koi die ik thuis aangeduid heb ga bekijken, en zien of deze voldoen aan de verwachtingen. Soms overleg ik met enkele klanten, waarvan ik weet dat ze dit graag doen...

De koi die tegenvallen worden onmiddellijk van de lijst geschrapt, de andere overige worden aangeduid. Als ik in Japan ben, dan bekijk ik iedere bowl nog eens afzonderlijk om iedere koi te keuren, en de koi die op de foto niet goed overkwamen, maar in werkelijkheid wel goed zijn, aan te stippen. Zo weet ik ongeveer op welke koi ik ga bieden. Ik gebruik de resterende tijd om de koi die ik aangeduid heb nog eens grondig te controleren op eventuele mankementjes.

Ondertussen zijn ze begonnen met tosai van 15-20 cm, maar daar heb ik niet aan meegedaan. Gewoonlijk is dat mijn sport niet, en zal het ook nooit worden. Ik word pas wakker als de grotere nisai aan de beurt komen. Misschien begin volgend jaar dat ik dit nog eens mee doe, om in Arendonk een opensales te organiseren, tenminste als jullie dit willen...

Je weet stilaan al wanneer je kans maakt om een koi te scoren of niet. Als de grote kanonnen hun handen in de lucht steken, of wanneer Ryuki (Narita) met zijn kopje scheef gaat staan, met zijn vingertje langs zijn hoofd omhoog wijst, of als de kale chinees zijn bordje omhoog steekt, dat ik te kort kom. Ik probeer het telkens weer, maar voor hen lijkt het zo makkelijk om geld uit te geven, zodat ik het tenslotte op moet geven.

Om je te kunnen laten meegenieten hoe een droom kan veranderen in een nachtmerrie, moet je even volgende video bekijken, dan begrijp je waar ik het over heb:

filmpje van de verkoop van een koi die ik graag wou 1

filmpje van de verkoop van een koi die ik graag wou 2

Je weet het, als er geklopt wordt, dan hebben ze prijzen van boven de miljoen yen gescoord....Ik kan één woord van troost aanvoeren en dat is dat mijn keuzes goed in de markt liggen.... Ook niet vergeten dat er achter het bedrag dat je ziet staan op het TV scherm, nog 3 kleine nulletjes staan...

Dank zij de magere opkomst heb ik toch nog 7 koi kunnen scoren, en ik ben meer dan tevreden met deze koi. Ik ga na dit nieuwsitem een nieuw nieuwsitem schrijven, waar ik deze koi op een éénmalige en speciale manier ga aanbieden. Zeker lezen en alert blijven. Je zult ze vermoedelijk al gezien hebben onder nieuwe koi aanwinsten, maar morgen gaan ze nog één voor één getoont worden.

Ik ga je ook nog een filmpje tonen van een tancho, die volgens mij voor veel te veel geld is weggegaan. Ze haalt tenslotte de inkoopprijs van 300 000 yen, en ik heb 3 tancho aangekocht die minstens zo goed zijn, ook van Momotaro, tussen de 53 en 56 cm en die voor minder geld weg gaan. Begrijpen wie begrijpen kan, maar bekijk dit trio tancho en geef uw mening maar, ik kan er tegen. De kohaku in de bowl is verkocht. Alle 4 staan klaar om getransporteert te worden. Maandagavond ga ik ze halen...

Tenslotte nog een leuk filmpje van de showa Lion Queen, die volgend jaar veel kans maakt om GC te worden in de All Japan show. Ze meet momenteel 99 cm en als ik me niet vergis zijn er geen showa die ooit boven de meter zijn gegroeid...

Als je interesse hebt in de nieuwe vissen van Momotaro, die volgens mij stuk voor stuk de moeite waard zijn, volg dan goed het nieuws op, want ik blijf een deel van de nacht online om ze op de site aan te bieden. Dit zullen éénmalige aanbiedingen zijn, en ik probeer alle mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer afbeeldingen

Het blijven spannende dagen: afbeelding 1
Het blijven spannende dagen: afbeelding 2
Het blijven spannende dagen: afbeelding 3
Het blijven spannende dagen: afbeelding 4
Het blijven spannende dagen: afbeelding 5
Het blijven spannende dagen: afbeelding 6
Het blijven spannende dagen: afbeelding 7
Het blijven spannende dagen: afbeelding 8
Het blijven spannende dagen: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137