Niet van de poes

Niet van de poes

Het was vandaag een bewogen en drukke dag. Ik ben blij dat ik bijna klaar ben,dan kan ik gaan slapen, want ik moet er morgen om 6 uur uit om te vertrekken naar de luchthaven.

Normaal zou ik vandaag Taniguchi alleen bezoeken, maar door omstandigheden was ik genoodzaakt om nog eens naar Sakai te rijden om één en ander kort te sluiten.

Ik heb daar ook een aantal posters, T-Shirts en boeken met de koi van Sakai gekregen zoals je kan zien op de foto. Van Paul kreeg ik dan nog wat Jekkers van de Airinkai show, en ik kan weeral wat mensen blij maken.

Wat ik er mee ga doen, weet ik nog niet, maar ik veronderstel dat ik de mensen die een koi van Sakai gekocht hebben de eerste mogelijkheid geef om een keuze te maken uit deze voorwerpen. Lijkt me niet meer dan fair, en dan zien we nog wel.

Ondertussen zijn de meeste transporten al geregeld, ik moet enkel nog wat berichten afwachten van enkele klanten die de Taniguchi Azukari hebben aangekocht.

Bij Taniguchi kan ik meedelen dat alle koi goed uit de mudpond zijn gekomen, dat is ook eens wat anders. Geen verlies, geen beschadigingen buiten wat kleine puntjes, en allemaal redelijk tot zeer goed ontwikkeld. Het is al laat, en ik moet er morgen vroeg uit, dus ik zet hier alle koi van vandaag even op een rijtje, dan kunnen jullie tenminste je ding doen...kijk bekijken.

Hou er rekening mee dat de vissen een beetje verdoofd worden om ze te fotograferen. Dit maakt het werk makkelijker en blijven de vissen rustig. Niet panikeren als er eentje eens slagzij maakt.

De kohaku van Simon - 53 cm - vrouw

Zo was ze - 34 cm

De sanke van Jelle - 63 cm - vrouw

Zo was ze - 48 cm

De Goshiki van Matthijs - 48 cm

Zo was ze hij - 26 cm - man

De sanke van Marc - 58 cm - vrouw

Zo was ze - 39 cm

De kohaku nog steeds van interkoi - 55 cm - man

Zo was hij - 36 cm

De tancho van Bjorn - 52 cm - man

Zo was hij - 30 cm

De kohaku van Pascal - 52 cm - vrouw

Zo was ze - 29 cm

De kohaku van John - 55 cm - man

Zo was hij - 39 cm

De kohaku nog steeds van Interkoi - 55 cm - vrouw

Zo was ze - 37 cm

De kohaku nog steeds van Interkoi - 50 cm - man

Zo was hij - 39 cm

De kohaku nog steeds van Interkoi - 55,5cm - man

Zo was hij - 37 cm

De sanke nog steeds van Interkoi - 55 cm - vrouw

Zo was ze - 38 cm

De sanke nog steeds van Interkoi - 53 cm - vrouw

Zo was ze - 35 cm

De kohaku van Marc - 55 cm - vrouw

Zo was ze - 38 cm

De ginrin showa van Kurt - 48 cm - vrouw

Hier heb ik helaas geen filmpje van bij aankoop.

De ginrin showa van Kurt - 48 cm - vrouw

Hier heb ik helaas geen filmpje van bij aankoop.

Er is me ook gevraagd om een filmpje te maken van de azukari showa van Taniguchi. Ik heb dit gedaan, maar de koi waren juist uit de slaapziekte aan het komen, dus kon ik geen koi bowlen. Wie niet weet wat de slaapziekte is ? De slaapziekte bij koi, is een virus dat iedere koi normaal krijgt. Je kan het vergelijken met de pokken of een andere kinderziekte. Door in te enten op jonge leeftijd ben je er vanaf. Bij vissen is dit dus de slaapziekte, en de symptomen zijn dat ze slaperig blijven hangen vervellen etc...

Als ze dit gehad hebben, komt dit nooit meer terug. De meeste kwekers zetten dan een nisai, die de ziekte over kan brengen bij de kleine tosai, zodat ze allemaal in principe de ziekte krijgen. Mits een goede behandeling zijn ze dit na een week te boven. De behandeling bestaat voornamelijk uit een combinatie van warmte, zoutbehandeling en Elbagin. Nu ben je ook weer zeker dat de kleine showa tosai het virus al gehad hebben...

Azukari Showa Taniguchi 2014

Zaterdag ben ik gewoon de ganse dag aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240