Het face en twitter gebeuren

Het face en twitter gebeuren

Wat vinden jullie van het facebook gebeuren en het twitter gebeuren in combinatie met koi ?

Misschien dat we hier weer enkele rake opmerkingen zullen kunnen lezen, maar ik ben toch eens benieuwd naar de mening van de lezers.

Het is een goede gelegenheid om de volgende dagen wat leemtes te vullen in de nieuwsitems, want ik ben straks voor enkele dagen offline Ik ga hier gewoon even mijn mening neerpennen, en ik lees wel wat jullie ervan vinden.

Zelf ben ik van de oudere generatie en ik ben blij dat ik de ontwikkeling in het medium internet goed opgevolgd heb, wat ook te danken is aan mijn zoon Robby die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van websites, gekoppeld aan database applicaties en kassasystemen. Let wel, het echte werk, en niet het sjablonen gedoe...

Ik kan me nog goed herinneren, het was 1989, en ik kocht mijn eerste tekstverwerker, want de typemachine stond in zijn laatste schoenen. De tekstverwerker was supermodern, en ik kon magnifieke brieven schrijven met die ronde schijf met lettertjes op, en je kon de tekst bewaren...pffff....

Dan kwam mijn zoon of met de term computer en hij wou een computer, toen nog met floppy van 1 Mb en hij zou gaan studeren voor programmeur, een begrip dat mij toen vrij onbekend was.

Ik snapte van de hele boel niets, tot ze plotseling met een email op de proppen kwamen, ik snapte er nog minder van. Hoe kan zoiets toch ? Ik was zo verbaasd als indertijd met de fax, nog zo een toestel dat ik niet kon begrijpen. Hoe kon je nu toch tekeningen doorsturen met een machine.

Enfin, ik ging mee in de trend, tot ik plotseling het woord excel tegenkwam. Waaaauuuuw, dat is rekenen en tellen, en dat kon ik wel. Dat had ik geleerd door straf te schrijven vroeger in de school. Als je niet braaf was moest je straf schrijven, en dat deed ik door op behangpapier (schrijfpapier was te duur) mijn straf te schrijven. Meestal bond ik 3-5 potloden aan mekaar zodat het sneller ging...als het behangpapier maar vol was...

Excel was mijn ding, en voorwaar ik begon te begrijpen dat je ook formules in de cel kon schrijven, en toen was het hek van de dam. Ik werd zelfs bedreven, en tot op de dag van vandaag ben ik een fan van excel, want ik ontwikkel zelf sheets, waar ik mijn financieel gebeuren nauwgezet in opvolg. Ik durf zelfs zeggen dat ik er goed in ben geworden.

Ondertussen kwam het internet op, en toen begon ik mij te interesseren in de computer, want dat was toch gaaf. Ik begreep er totaal geen yota van, maar dan werd het een uitdaging, en vermits mijn zoon me de nodige lessen kon geven als ik iets niet begreep, werd ik algauw bedreven in het ontwikkelen van websites. Toendertijd was ik gefascineerd door flash animaties, en voorwaar ik werd er nog goed in ook. Als gevolg heb ik een hier een bedrijf in ontwikkelt dat nu verdergezet wordt door mijn zoon, alleen gaat hij enkele stappen verder, en hier begint mijn kennis op te houden.

Tegenwoordig is de ontwikkeling niet meer te stuiten, en is het kunst om bij te blijven. Zakelijk wordt de digitale wereld ook zoveel mogelijk benut en uitgebuit. Was ik in 2007 vrij exclusief met mijn website waarop je iedere dag een nieuwtje of een nieuwe koi zag verschijnen, de wereld wordt op dit ogenblik overspoelt door toepassingen die iedereen de kennis geeft om zich te promoten.

Facebook, twitter allemaal media die je toelaten om zelf foto's of filmpjes te tonen, zonder dat je een bepaalde kennis moet hebben. Hoe sta ik er nu tegenover ? Twitteren doe ik bewust niet. Hier ben ik misschien te ouderwets voor, maar dat vind ik zo belachelijk dat het beneden mijn stand is. Voor mij is die een onbegrijpelijk iets waar ik absoluut geen feeling mee heb. Het gaat hier niet over gelijk of ongelijk, maar het interesseert me totaal niet.

Facebook daarentegen gebruik ik wel. Ik vind facebook geweldig als je kleinkinderen of kinderen hebt, en vooral als je schoondochter van Spanje is, of als je kleinkinderen die met deze media opgegroeid zijn dit beginnen te gebruiken. Je bent op reis, je hebt je familie al lang niet meer gezien...mooi, facebooken maar.

Op dit ogenblik wordt facebook ook gebruikt in de koiwereld om contacten te maken tussen mensen die koi houden. Geweldig vind ik dat....Helaas wordt dit dan ook gebruikt door de zakelijke kant van de koiwereld en probeert men zich via dit medium een bepaald imago aan te geven. Opgelet ik heb er geen problemen mee...Het enige wat ik vind, is dat je een bepaalde verloedering creëert, die de hobby een lagere dimensie geeft.

Opgelet, ik ben er niet tegen hoor, want ik doe het zelf ook...ik moet wel, wil ik meegaan in de voortdurende strijd van bekendheid. Maar wordt het niet wat ordinair, goedkoop, en krijg je geen wederkerend gezever dat alles een beetje....ik ken er maar één woord voor....verloedert

Dit is een klein stukje over wat ik hierover denk, en nu ga ik dadelijk mijn facebookpagina bijvullen om toch zeker niet achter te staan.....eerst eigen website, dan mijn interkoi pagina, dan mijn nishikigoi symfonie pagina, en last but not least, mijn "bompa" pagina, en dat is de enige pagina die mij vreugde schenkt.

Facebook, twitter, alle sociale media zijn niet meer uit de evolutie weg te denken, en die evolutie staat nog maar in de kinderschoenen. Er zijn veel plezierige voordelen aan, en het is niet meer weg te denken uit de wereld van vandaag. Soms krijg ik heimwee naar vroeger, maar dit noemt men nostalgie, en dan besef ik hoe oud ik wordt in jaren. Ik verlang soms naar de tijd van vroeger omdat er nog plaats en tijd was voor de gewone mens. We kenden toen nog niet het woord globalisering en gingen op de hoek van de straat naar de winkel of de bakker. Ik probeer echter altijd jong van geest te blijven, en zolang me dit lukt, zal ik zeker de sociale media blijven volgen, maar dat de maatschappij gunstig evolueert, daar stel ik mij vragen bij...

Laat maar horen wat jullie ervan vinden....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137