Het gebeurde zomaar

Het gebeurde zomaar

Gisteren had ik tijd vrijgemaakt om mijn grote koi even te bowlen, te meten en opnieuw op film te zetten, toen het zomaar gebeurde.

Totaal onverwacht, en zeker niet als je een koi bowlt, maar ze begon spontaan te paaien. Was het nu door mijn superzachte behandeling, ik weet het niet, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Gewoonlijk begint het paaien s'morgens vroeg of op onverwachte tijden, maar nu begon ze gewoon in de bowl te paaien.

Paaien in de blauwe bowl

Ik had een filmpje gemaakt van deze kohaku van Matsu, en wou ze van de meetbak overzetten in de blauwe bowl, toen ik plots enkele ronde bolletjes zag verschijnen. Ik wist in eerste instantie niet goed wat het was, tot ik besefte dat het eitjes waren.

Ze was niet overdreven dik, of opgezet. Niemand zou gedacht hebben dat deze kohaku klaar was om te paaien. Toen ik ze dan even omdraaide om het paaien wat te stimuleren, kwamen er de eieren als waterstralen uitgespoten. Als 1 eitje voor een euro stond, dan had ik een goede dag...

Nadat ik ze terug in de vijver had gestoken, was het feest, want het was nog helemaal niet afgelopen. Het ging nog de ganse dag door. Mijn grootste kohaku is nu weer slank, te slank zo te zien.

Wat me het meest verbaasde achteraf, was dat de eitjes een geweldig plakvermogen hebben. Ze waren als het ware vastgeklit tegen de blauwe bowl, en het was zelfs moeilijk om te verwijderen van het gladde oppervlak. Ik heb er mijn handen aan volgehad.

Nu zullen veel mensen zich afvragen waarom ik die eitjes niet bijhou en zelf laat uitbroeien. Ik moet de mensen teleurstellen. het is misschien wel mooi en aardig, maar het brengt zoveel extra werk mee, en het resultaat is gewoonlijk zo pover, dat het niet aan mij is besteed. Ik laat het over aan de liefhebbers...

Van één ding mag je nu wel zeker zijn: het is gegarandeerd een vrouwtje...

Meer afbeeldingen

Het gebeurde zomaar: afbeelding 1
Het gebeurde zomaar: afbeelding 2
Het gebeurde zomaar: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240