Het gele gevaar

Het gele gevaar

Als klanten mij vragen om koi te bowlen, dan doe ik dit natuurlijk. Dit keer was het de beurt aan de ogon van Momotaro die ik moest bowlen voor een klant aan de kust...of daar ergens in de buurt.

Van de ogon blijft er echter niet veel meer over, ze hebben hun lichte kleur laten varen en hun kleur is omgetoverd naar lichtgeel.

Het zijn de laatste die nog over zijn, en het is altijd een genot om ze in je vijver te hebben. Het zijn de eerste koi die komen smeken voor eten met hun happende mondjes wagenwijd open...

Het zijn de koi die de rest op sleeptouw nemen. Er zijn 2 verschillende soorten, waarvan deze 2 de grotere zijn en ietsje kleiner heb je nog deze 3 yamabuki zal ik ze voortaan noemen.

De kleuren variëren van lichtgeel naar citroengeel naar geel. Zie jij het grote verschil tussen de bowls ?

Je moet goed kijken en als je denkt dat je het verschil weet, dan moet je pas verder lezen, want dan zal ik het je zeggen.

Het grote verschil buiten de body zit hem vooral in de vinnen. Bij de 2 zijn de vinnen mooi egaal en zijn er geen onderbrekingen in de kleurstelling.

Bij de 3 volgende zie je dat de vinnen nog doorschijnende gedeeltes laat zien. Zal dit nog volledig inklaren zodat de kleur overal verspreid is over de ganse vin ? Ik denk het eerlijk gezegd niet, maar eerlijk is eerlijk….ik weet het niet, De tijd zal het leren.

Daarnaast zijn er nog de 4 overblijvende ogon, maar dan van Takigawa.

Zoals je kan zien een heel ander kaliber van koi en met hun 60 cm+ leggen ze onweerstaanbaar heel wat meer gewicht in de schaal.

Ook hier zijn de kleuren subtiel en is het vooral het karakter dat deze koi zo aantrekkelijk maken. Als ik moest kiezen, ik zou het wel weten.

De mensen die er al eentje mee naar huis hebben genomen weten het wel, ze hebben er zeker geen spijt van !

Daarnaast ga ik in de loop van de volgende dagen regelmatig nog wat koi tonen die de moeite waard zijn om gezien te worden.

Een meerstaps sanke is duidelijk bezig aan zijn remonte….Deze koi vallen op door hun veelvuldig stappenpatroon, degelijk hi en spannend sumi dat stilaan aan de oppervlakte komt.

Hij is 56 cm en ik heb het gevoel dat hij dit jaar een behoorlijke metamorfose zal laten zien. Ik heb het gevoel dat hij pas nu aan zijn lengte gaat werken, dat voel ik…afwachten of ik gelijk heb, maar wat ik nu al zie bevalt me zeker en vast.

Hou je van brede zuivere koi, dan heb je met deze 46 cm grote kohaku de juiste keuze gemaakt.

Ze verbeterd zienderogen en als je ze de kans geeft om verder te ontwikkelen in jou vijver dan heb je een behoorlijk rustgevende koi die je zeker niet ontgoocheld.

Tenslotte heb ik nog een showa gebowld. Deze 3 zaten toevallig samen in het schepnet, en dat is de reden waarom ik ze op film heb gezet.

Het wordt trouwens tijd dat ik nieuwe foto’s en films plaats, want sommige zijn flink verouderd.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137