Het is even hectisch

Het is even hectisch

als er veel te doen is, is er veel nieuws, en kan ik niet alles neerpennen wat er gebeurd is.

Ik moet het dan over enkele dagen uitsmeren. Gisteren had ik het geluk dat Ben zich vrij kon maken, en we hebben rustig en met veel plezier alle tosai uit de groeivijver op foto en film gezet. In de loop van de volgende dagen zal ik hier updates over geven.

De mensen die echter hebben deelgenomen aan het groeivijverproject zijn op de hoogte gebracht. Ik kan reeds een algehele impressie tonen door middel van dit filmpje.

In tegenstelling tot andere groeivijverperiodes hebben we helaas ditmaal enkele uitvallers gehad, en waren er enkele tosai beschadigd. Dat doet pijn en zet een domper op de feestvreugde.

Het was dinsdag echter het moment van Dirk, die 2 prachtvissen zou komen ophalen, maar met 3 stuks naar huis ging. Er zijn weinig woorden te verspillen aan deze 2 kohaku van Taniguchi. Als je dit op dit ogenblik in Japan moet gaan kopen, moet je je dikste geldbuidel meenemen, en dan nog.... Fantastische koi die beiden een pluim verdienen. Juist voor het ogenblik van ophalen was er een echte koikenner bij Interkoi om enkele koi op te halen, en deze vertelde me: "Je mag de eigenaar van deze kohaku feliciteren, in mijn naam".

Op basis van 100% vertrouwen heeft Dirk er tenslotte onze kashira uit de kohaku reeks, die nog in Arendonk zijn gebleven, bijgenomen. (zie 2de deel van het filmpje). Ik heb haar reeds herhaaldelijk gepresenteerd via de nieuwsitems, en mensen proberen te overtuigen om een tosai zoals deze te kopen, maar tevergeefs...

Tenslotte kreeg ik nog het bezoek van de Joaquin en Nicolas met vriendin, die de eerste tosai uit de groeivijver kwamen ophalen. Een tosai van Momotaro en eentje van Taniguchi. De Momo was 12 cm gegroeid, de Taniguchi een 10-tal centimeter. 2 Broers die er samen een hobby op nahielden, mooi om te zien. Je ziet ze hier in de bowl samen met de koi die uitgeloot werd tijdens de aankoop van de Taniguchi tosai in december, de door ons geselecteerde tosai die wij het beste vinden voor de toekomst, en een Momotaro die als vrouwtje door de selectie is gekomen.

Er rest mij nog een heleboel werk om de website up to date te houden alle foto's te vernieuwen, filmpjes aan te passen, de nieuwe lengte van de vissen te noteren etc...Het is een hels, maar een plezierig werkje. Tegelijkertijd zullen de nieuwe prijzen weer verschijnen, aangepast aan de kwaliteit van de koi.

Wel wil ik even meedelen dat ik zondag met Pasen NIET open ben, maar wel met paasmaandag van 10.00 tot 14.00 uur. Noteer even, Zondag NIET, MAANDAG wel....

Meer afbeeldingen

Het is even hectisch: afbeelding 1
Het is even hectisch: afbeelding 2
Het is even hectisch: afbeelding 3
Het is even hectisch: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240