Het is Kerst

Het is Kerst

De meeste mensen zijn nu bezig met de voorbereidingen om naar hun familie te gaan, of de familie komt naar hun.

Al meer dan 35 jaar komt de familie naar mij toe, en maak ik samen met mijn vrouw de jaarlijkse gevulde kalkoen klaar. Dat noemt men dan traditie.

Dikwijls stel ik mij dan de vraag wie en wanneer deze traditie overgenomen wordt, maar ik denk dat dit zo niet werkt. Er is volgens mij een ongeschreven regel dat iemand, die bepaalde eigenschappen uitstraalt, uitgekozen wordt, zonder woorden, om deze traditie in ere te houden.

Voorlopig zijn wij nog altijd aan de beurt, en ieder jaar vragen wij ons af wie de fakkel zal overdragen, maar het einde is nog niet in zicht. Mijn jongste zoon, een nakomer lijkt me de vaandeldrager te worden, maar afwachten is de boodschap, hij is nog maar 22, en moet nog hard boksen om te overleven in zijn nieuwe sportzaak.

Ik ben benieuwd wie van onze lezers de vaandeldrager is, ofwel degene die het feest ondergaat. De koihobby is dikwijls een hobby voor wat oudere mensen, dus misschien zijn er heel wat vaandeldragers onder mijn lezers. Als je het in de reacties wil vermelden, is het mijn feest om het te mogen lezen.

Wel ben ik geweldig blij met het ontwerp van mijn kerstkaart die ik multifunctioneel kan gebruiken. Voor interkoi is dit uiteraard een kerstkaart met wat koi en de pijlers van Interkoi. Ik heb Rini naast mij gezet als beuk in de branding, maar in het schilderij heb ik Ben verwerkt, als kritisch beoordelaar van de koi. Zonder deze mensen ben ik niets, en ik ben hun dan ook heel veel dank verschuldigd.

De reden waarom ik Ben boven in het schilderij heb verwerkt, is ook omdat ik gewoon geen goede foto heb van Ben en Rini en mezelf....en kwam dit mooi uit.

Ik had er dit jaar geen goed oog in om een Kerstkaart te ontwerpen, omdat ik er gewoon geen tijd in had gestoken. Plotseling zag ik iets, en het idee was geboren. Zo zie je maar dat kleine momenten, mooie resultaten kan geven. Deze kerstkaart heeft iets magisch, iets gevoelig en draagt de sfeer uit van de kerst zoals ze moet beleefd worden.

Ik moet vandaag ook niet zoveel woorden vuilmaken aan onze hobby. Voor mij is de kerst gewoon een feest voor de familie en dit moeten we zo houden. Ondertussen is mijn familie uitgebreid met een nieuwe kleindochter.... Alejandra, zodat ik nu 5 kleinkinderen heb waar ik ontzettend trots op ben.

Ik ben een gelukkig man, en ondanks het feit dat ieder zijn kleinkinderen geweldig zal vinden, vind ik ze net nog iets geweldiger, en dat moet ook zo. Veel nakomelingen zullen er niet van komen, want er zijn 4 prinsessen en 1 jongen. Die heeft het hard te verduren, want de princessen zijn wel ontzettend lief, maar hebben toch een sterk karakter, die zijn niet van de poes. Wat ben ik trots op ze....

Zo ben ik nu bezig een heel betoog over mijn familie af te steken, terwijl het jullie misschien totaal niet interesseert. Ik kan er nog uren over vertellen, maar dat ga ik even niet doen, en er rest mij alleen nog een zalig kerstfeest te wensen aan alle mensen die bekend zijn met Interkoi.

Ik steek zo dadelijk mijn jaarlijkse kalkoen in de oven, en hopelijk hebben jullie dezelfde fijne familiedag als ik.

Meer afbeeldingen

Het is Kerst: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240