Het is kleur bekennen

Het is kleur bekennen

Al heel het najaar ben ik er naar op zoek. Al heel het najaar zeuren ze me aan de oren over de mango benigoi die tijdens de veilingen worden aangeboden bij Sakai. Een  onmogelijke zaak om er één te pakken te krijgen, tenzij....

Maar aflaters maken nooit geen winst, en ik zag nog een laatste mogelijkheid, namelijk tijdens de event van Narita werden een aantal bijaonder goede mango aangeboden. Welisweer zeer prijzig, maar ik had een gevoel, en mijn neus zei dat ik niet bedrogen zou worden.

Ik gaf opdracht om mee te bieden op de online event show waar de koi werden aangeboden en tevens te wachten totdat het event voorbij zou zijn. De prijzen waren oxirbitant hoog, en ik vermoedde dat het niet dadelijk een succes zou worden.

Ten eerste buiten de prijzen die een mens niet gelukkig maakte, werd ook de mogelijkheid tot monsteren van de koi op een bijzonder laag pitje gezet, dus alles sprak in het nadeel van het event. In mijn ogen had het geen zin om mee te doen met het lucky draw systeem en mijn eigen weg te volgen, en dit met resultaat.

Verschillende mensen vroegen mij om de Mango Sakai Benigoi proberen aan te schaffen, en het is me gelukt volgens mijn eigen systeem. Maar in plaats van 2 van deze joekels aan te kopen, heb ik er één in reserve aangekocht. In feite zijn er 2 van de 3 verkocht, waarvan er nog één moet bevestigt worden, en eentje blijft er nog over. Benigoi 160 is verkocht, en de andere weet ik nog niet, alhoewel ze allen in mijn ogen meer dan goed zijn.

Mango Sakai FF Benigoi BE-V20-12156 - 63 cm

Mango Sakai FF Benigoi BE-V20-12159 - 63 cm

Mango Sakai FF Benigoi BE-V20-12160 - 64 cm

Daarnaast gaf ik opdracht om de veiling ook op te volgen.op bepaalde koi. Het is not done om op de hele dure te gaan bieden, dat heeft geen nut. Op de mindere goden had ik geen belang, maar ik had er 2 in het vizier die ik heel graag zou hebben.

Mij wordt altijd verweten dat ik gosanke aankoop, en ik zal ook in de toekomst niet van visie veranderen, ondanks de druk, maar ik had er 2 gespot die ik heel graag zou hebben. Dus nu moet ik kleur bekennen, terwijl ze geen kleuren hebben.

Eerst en vooral een shiro muji van Dainichi van 74 cm, volgens velen een waardeloze koi, volgens mij een aanwinst in je vijver. Kleurloos wil niet zeggen fantasieloos, en dit exemplaar kan ik best pruimen. Ik herinner me nog een shiro muji die ik van Taniguchi San aankocht een X-aantal jaar geleden, en als ik me niet vergis is die verkocht aan Kris. Dat moet schijnbaar een prachtexemplaar geworden zijn, maar meer info krijg ik er niet van; MIsschien wil Kris deze nog wel eens bowlen en wat info doorgeven.

Shiro Muji van Dainichi - 74 cm

Extra vermelding: 
Including Keeping Charge until 2021 April - Keeping Charge until 2021 Autumn Separately 50,000yen

De volgende is een koi met een verhaal. Een aantal maanden geleden werd er door Narita een machtige ginrin kohaku aangekocht op de veiling van Momotaro. Het bedrag bedraagt ettelijke miljoen yen toendertijd, als ik me niet vergis 5 000 000 yen, wat voor ons een vermogen is.

Nu 4 maanden later heeft de kohaku zijn beni helemaal verloren, en krijg je dus een Ginrin Shiro Muji van 67 cm, maar wel met een bijzondere kwaliteit. Deze heeft mijn hart gestolen, geloof me. Ik kan enorm genieten van de glinsterende ginrin, en geloof me het is van een hoogstaande kwaliteit.

Nu is het zo  dat er momenteel geen transport meer plaatsvind en dat deze pas volgend jaar april worden geleverd. Alleen maar een voordeel van mij, want ik  heb het nu al zo moeiljik om de koi te stockeren en ze te verzorgen.

Ginrin Shiro Muji SM-V20-12127 - 67 cm

Extra vermelding: 
Including Keeping Charge until 2021 April - Keeping Charge until 2021 Autumn Separately 80,000yen

Je ziet ditmaal een kleurloos artikel met prachtige koi die ik alleen aankoop als de kwaliteit hoog genoeg is. Het zijn uitgerekende kansen die met beide handen aangenomen werden en zo creëer je een momentum, zij het met éénkleurigen. 

BIJKOMEND NIEUWS

Hier is ie dan...de ginrin shiro van Taniguchi. Filmpje van 2013

April 2014 - toch machtig he, mijn bibliotheek !

 

Meer afbeeldingen

Het is kleur bekennen: afbeelding 1
Het is kleur bekennen: afbeelding 2
Het is kleur bekennen: afbeelding 3
Het is kleur bekennen: afbeelding 4
Het is kleur bekennen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Kris

555

interkoi

555


Johan

555


Wim DW

555


Johan d

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml