Het lijken wel dikkopjes

Het lijken wel dikkopjes

Je kent ze wel...dikkopjes, het nageslacht van de kikkers, daar hebben ze nu wel wat van weg. Dat zal echter binnen enkele weken wel verdwijnen, nu is het het buikje vol eten en verteren, de groei zit er toch in.

Ze worden momenteel niet verkocht, het is ook onmogelijk om ze op dit moment te verkopen, tenzij men ze dadelijk meeneemt, maar is dat de bedoeling ? Neen, ik  wil er wat mee experimenteren, want volgens Ben worden ze allemaal zonder problemen 70-75 cm. Ik moet het nog maar zien. Maar regelmatig opvolgen is de boodschap.

Kort filmpje van de mango

Het was frisjes buiten en natuurlijk is er dan weinig te zien. Enkele getrouwen waren op post, maar voor de rest weinig of geen beweging. Het enige wat ik wou is alles goed controleren en een paar koi in het middelpunt van de belangstelling zetten.

De keuze was snel gemaakt, want na het eerste succes van de shiro, dacht ik er verstandig aan te doen om nog enkele Shiro Utsuri aan te kopen van een hoger niveau, maar tot hiertoe is de keuze niet aangeslagen, dus deze toch nog maar eens in het zonlicht zetten.

Het zijn donkere dagen, dus ook donkere filmpjes. Ik zou ze wel kunnenn bewerken om tot een lichter geheel te komen, maar laten we het gewoon zoals het is. Nummerke 20 van de shiro komt als eerste aan de beurt.

Ik heb minder verstand van shiro utsuri, of laat het me anders zeggen, ik heb niet de pretentie om te zeggen dat ik kenner ben van shiro utsuri. Wat  ik wel kan zeggen is dat deze een bijzonder goede huidkwaliteit tentoonstellen, met bovenop een aangenaam patroon dat nog vele aspecten van het sumi verborgen houden en wel eens tot interessante resultaten zou  kunnen leiden.

Als sansai zijn ze goed in de maat, het zijn kanonnen van 70 cm plus, maar bouwtechnisch zitten ze zeker goed in elkaar, kijk  maar naar nummerke 22 van het lot. Een stevige bink zou ik zeggen die misschien een iets andere huidkwaliteit heeft, moeilijk te onderscheiden van de vorige, maar zeker een beestje dat goed in elkaar zit.

De vlam naar mooie shiro is bijna weer ontstoken, terwijl ik het jaren heb weggemoffeld in mijn benadering van koi en gosanke in het algemeen. Vermoedelijk komt het door enkele minder goede ervaringen van vroeger toen ik het toch waagde om enkele shiro aan te kopen, maar dat is al lang geleden.

Ik herinner me tenminste toch dat ik een tiental jaren geleden een groot aantal kleine shiro had aangekocht, waarbij ik me vooral de 2 shiro herinner van Jack en Corina die een interne wedstrijd hielden om de betere shiro te laten ontwikkelen. Een nieuwsitem hierover heb ik ook nog gevonden, voor wie het interesseert.

Ondertussen is Jack fanaat geworden van de mango, en dat zal wel zijn reden hebben. Hij heeft er enkele in zijn quarantaine zitten, waaronder ook eentje voor Matthijs. Benieuwd wat de uitkomst van deze gaat worden.

Als laatste voor vandaag wil ik toch een koi bovenhalen die misschien wat klassieker oogt, maar wat is er mis met klassiek. Mijn gedachten waren nog niet helemaal geordend want ik dacht nog dat het een Sakai zou zijn, maar mis poes, het is een Momotaro.

Ik heb het over deze sanke. Het is een knoest van een koi met een wat klassiek aandoend patroon zoals gezegd, maar pak deze maar eens in je hand. Je zult ervaren dat je gewicht in je handen hebt, wat wil zeggen dat er een frame onder zit dat de koi kan dragen.

Wat is nu de kunst van een koi zoals deze ? De kunst is om er body op te krijgen. Als sansai is ze al 70 cm plus wat niet onverdienstelijk is, en ik geloof sterk, net zoals in het filmpje wordt aangehaald dat hier een echte jumbo in de maak is, en dan heb ik het over een echte jumbo, geen willen maar niet kunnen....en hierbij komt 85-90 in de picture.

Kwalitatief meer dan goed, zowel het beni als het shiroji, kiwa, sashi, odome  noem maar op, het is gewoon een klassebak. Of je haar nu graag ziet of niet, ik projecteer deze naar de klasse echte jumbo potentie die een goede opvoeding nodig heeft met een verstandige opbouw van de body. De rest is al aanwezig.

Zo, ik heb toch weeral enkele koi kunnen tonen...het deed me deugd. Wel wil ik even mededelen dat ik de volgende weken enkel op zaterdag aanwezig zal zijn van 11.00 tot en met 14.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.

Om 11.00 uur zullen wij beginnenn met de algemene controle van de koi zoals we iedere week doen, en voor mensen die een koi willen zien of aankopen zullen we de nodige tijd vrijmaken. Wil je later komen of op zondagmorgen, dat is geen probleem, maar niet om koi te bekijken, maar om een eventuele aankoop te bekijken.

We verzoeken je wel om dit op tijd door te geven ! Dus maak een afspraak indien gewenst !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Kristof_d

555


Wim

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml