Het mag niet baten dit jaar

Het mag niet baten dit jaar

Het is en het blijft k?tweer. We hebben nog geen enkele keer gezellig buiten op het terras kunnen zitten, je zou er depressief van worden.

We proberen er echter altijd van te maken, wat er van te maken is, zo ook gisteren. Menigeen kwam naar zijn nieuwe aanwinst kijken, sommige wachten er al meer dan 2 jaar op, anderen kwamen kijken naar de kostbare selectie tosai.

Ik denk dat dit mag gezegd worden van de Momotaro, Hoshikin, Torazo, en vooral de Okawa tosai verzameling. De Momotaro's om hun imposante body verschijning, de Hoshikin en Torazo om hun edele patronen op een iets mindere, maar geen slechtere body, maar vooral de sanke van Okawa laten velen watertanden.

Dat deze uit het hogere segment kwamen, is er duidelijk van af te lezen. Iedereen zoekt naar de sanke die voldoet aan de gevraagde eisen, en plotseling tovert Okawa deze naar Arendonk. De bloedlijn ? Kichinai x Momotaro Mako sanke. Klasse x body zou een uitstekende combinatie moeten vormen. Wie de Kichinai bloedlijn niet kent, graag een kleine verduidelijking.

De Kichinai bloedlijn is ontstaan uit een kruising van een vrouwelijke Sadazo Sanke, een mannelijke Tomoin Kohaku en een mannelijke Torazo Sanke. De Kinichai bloedlijn wordt ook wel eens het handelsmerk van Miyatora genoemd, en heeft over het algemeen een stappenpatroon gedrappeerd met Tsubo Sumi, of het zwart dat meestal op de witte vlakken ligt.

Een goed voorbeeld van een Kichinai Sanke is een Maruten vlek, dan een witte onderbreking gevolgd door een zwart patroon op alle witte gebieden. Het sumi is van intense kwaliteit.

Dat ook Matsunosuke gebruik maakt van deze bloedlijnen kan je zelfs terugvinden in de sanke van Patrick, hier op de foto en op dit filmpje getoond, waar je trouwens bovenstaande omschrijving perfect op kan spiegelen.

De jumbo koi trokken natuurlijk ook de aandacht, zowel de nieuwe jumbo als de jumbo die al wat langer zaten. Vooral Remco stond volgens mij meermaals met verliefde ogen te kijken. De sansai dubbele maruten kohaku en de Matsu Kohaku blijven blikvangers van formaat en worden graag bekeken. De Momotaro dubbele maruten is nu 66 cm en de Matsu kohaku is nu 77 cm.

Bloedlelijk, maar oh zo beminnelijk laat onze Keiko, nickname de Spikkel zich nog steeds in al haar glorie zien. De innerlijke kracht van deze sanke, die langzaam boven de 90 cm zal groeien, moet het steeds afleggen toch de schoonheid van anderen, maar wat een vergissing....

Toen ik Rini terloops vroeg of hij een koi zoals Keiko in zijn vijver wilde hebben, antwoordde deze: "zeker en vast". Ik hoop dat hij nog ooit eens een ode zal schrijven over deze bijzonder lieve sanke, want wie kan dit beter verwoorden dan Rini.

Tenslotte heb ik voor de liefhebbers nog een compilatie gemaakt van de jumbo koi die nu toch wel magistraal in Arendonk rondzwemmen, en dit op de muziek van Bon Iver.

Deze week hebben we ook nog de enorm beloftevolle sanke naar de respectievelijke eigenaars gebracht. Dotterke is nu ook terecht, en ik "believe" dat dit naast de andere grootheden zoals Clarissa, Wakana en anderen een hele grote kan worden.

Meer afbeeldingen

Het mag niet baten dit jaar: afbeelding 1
Het mag niet baten dit jaar: afbeelding 2
Het mag niet baten dit jaar: afbeelding 3
Het mag niet baten dit jaar: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240