Het moment was goed gekozen

Het moment was goed gekozen

We waren nog maar pas begonnen met de barbecue of de weergoden lieten het afweten.

Een regenbui die zijn weerga niet kende liet zich gelden maar dat kon de pret eigenlijk niet dempen. Maar ja, je krijgt wat je verdient zeggen ze altijd...

We moesten roeien met de riemen die we hadden, maar gezelligheid moet je zelf maken, en het voornaamste was dat Martin gezond en wel terug kon deelnemen aan de koivreugde.

Er was geen grote opkomst, maar dat was ook niet verwacht en ook niet de bedoeling. De bedoeling was om het weerzien te huldigen van Martin, die een zware periode achter de rug had.

Ondanks de gietende regen, werd er gezellig gepraat over koi, over de nieuwe filteringsystemen, over het ondankbaarste van het ondankbaarste, namelijk over voer….wat een verspilling van tijd.

Mijn standpunt hierin is dat er bijzonder veel verschillende voeren zijn, en dat iedereen zijn waarheid heeft, maar dat er bijzonder veel geld moet verdiend zijn met koivoer anders zouden er zoveel mensen niet beginnen met hun eigen voerlijnen.

Ik geef mijn vertrouwen nog altijd aan probites, iets wat ik al jaren doe, en iedereen mag naar mijn koi komen kijken, dat zegt voldoende….Is het het beste voer dat er bestaat ? Geen idee, het is gewoon goed voer, en er wordt al zoveel commercieel gezever verteld over voer dat het gewoon niet interessant niet meer is.

Idem over de nieuwe filtersystemen ! Trommelfilters zijn heilig, de menngen verschillen, ook dit interesseert me totaal niet, en zolang als er met een nouveauté geld te verdienen is, zal de commercie de kop opsteken en misschien moet het wel zo.

Feit is dat iedereen die zijn product wil promoten ieder kanaal zal gebruiken om zijn gelijk te halen, maar vooral om zoveel mogelijk te verkopen. Ik doe mijn ding en ik blijf mijn ding doen zolang ik de koi kan aankopen die boven het gemiddelde liggen en ik blijf dit doen zolang het mogelijk is.

Natuurlijk hebben we ook koi gefilmd, want wat is er mooier dan mooie koi te zien.

Een drietal toppers, waarvan 2 nisai van 65 cm, en 1 sansai van 68 cm vonden hun weg naar huis. Hou deze vissen in de gaten want die zouden binnen enkele jaren wel eens terug op het toneel kunnen verschijnen, dat voorspel ik je...

Na hun aankomst, enkele uren na vertrek, kreeg ik nog een aantal foto’s en een filmpje toegestuurd. Altijd fijn om te zien dat ze goed zijn aangekomen !

En denk je dat ik enkel de goede dingen van een koi naar boven haal, of dat ik een objectieve mening over een koi geef ! Luister dan naar deze beoordeling over een bijzonder prijzige koi van Dainichi en oordeel zelf.

Bovendien moet je niet vergeten dat dit bijzonder hoogwaardige koi zijn die moeilijk zijn aan te kopen. Deze showa van Dainichi bekoorde me in het begin helemaal niet, en kocht ik enkel omdat het de eerste combinatie was van de genen van Dainichi in combinatie met de nieuwe oyakoi van Momotaro.

Nu ze echter bij mij rondzwemt, begint ze me te bevallen want het is een bakbeest van een showa die onverwacht uit de hoek zou kunnen komen, en dat is het plezierige aan koi. Je weet NOOIT wat de toekomst brengt...

Nog een experiment, en geloof me, hij heeft veel tegenstanders en enkele voorstanders, is deze showa, mijn ballonneke.

Soms verguisd, soms bestempeld als echte tategoi…wat maakt mij het uit, ik vind haar bijzonder interessant en hou mijn mening nog even voor mezelf. Ik heb niet de pretentie om te zeggen hoe deze koi gaat ontwikkelen, ik wacht het liever af en het bewijs zal zichzelf leveren in de toekomst.

Een controle van de tosai van Taniguchi geeft te kennen dat ze nog een tijdje moeten blijven zitten. Ze zijn nog niet klaar om opgehaald te worden. Ze zwemmen prima rond, maar hebben nog enkele weken nodig om te acclimatiseren. Men kan ze op komen halen, maar dan moet je goede kennis hebben om ze verder te begeleiden…

Ze zien er echter fantastisch uit en koi met deze huidkwaliteit en deze intensiteit van kleur laten zien dat alles van de bloedlijnen van Sakai verweven is in deze tosai. Het is en blijft een bijzonder goede kweker, waar ik me toch op blijf focussen.

Al bij al was de mini barbecue een geslaagde middag die niet te lang mocht duren, want ik wou perse de voetbal zien. België moest bewijzen dat ze ballen aan hun lijf hadden, en ik denk dat ze dit nu bewezen hebben. Op naar de top, het vertrouwen is er weer !!!

Nog even aandacht voor de Belgischie koishow volgende week. Nederlanders, wij hebben jullie nodig, net zoals jullie ons nodig hebben op de shows om een geslaagd weekend te maken !

Kom dus allen afgezakt naar het gezellige Hasselt waar de koishow en de Japanse tuinen de nodige rust en spreekwoordelijke schoonheid van koi zullen te bewonderen zijn.

Ik zal er een aantal koi inzetten, maar zal geen stand hebben. Ik heb ook nog geen benul van wat ik ga inzetten, maar dat zien we daartegen wel. De koi gaan deze week op dieet, en tegen donderdag zal ik mijn keuze wel maken.

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Het moment was goed gekozen: afbeelding 1
Het moment was goed gekozen: afbeelding 2
Het moment was goed gekozen: afbeelding 3
Het moment was goed gekozen: afbeelding 4
Het moment was goed gekozen: afbeelding 5
Het moment was goed gekozen: afbeelding 6
Het moment was goed gekozen: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137