Het nemen van een Antibiogram

Het nemen van een Antibiogram

Soms hebben mensen problemen met koi en is antibiotica soms een afdoende maatregel.

Het is echter niet altijd makkelijk om een koidokter in te schakelen, deze te laten komen en een antibiogram te laten maken. Door middel van een antibiogram wordt bepaald welk antibioticum moet worden voorgeschreven bij een bepaalde infectie. Interkoi werkt tegenwoordig samen met MBM, een bedrijf in België, vergelijkbaar met Lelystad, waar ze deze onderzoeken voor mij doen.

Ik heb op dit ogenblik de nodige materialen liggen om een onderzoek te laten plaatsvinden. Hiervoor is het enkel nodig dat je een "'Schwab" komt halen of een wattenstaafje met de nodige vloeistof om te bewaren. Hiermee wrijf je over de huid daar waar de ontsteking is, dat je daarna deponeert je in het bijhorende buisje.

Ik stuur deze schwab dan op, en na 1 of 2 dagen heb je de uitslag van het onderzoek. Er worden 2 pakketten aangeboden, waarbij je de mogelijkheid hebt om 1 of 2 pakketten te laten onderzoeken, maar gezien de wijd verspreide resistentie tegen antibiotica zou ik toch 2 pakketten aanraden.

De kosten bedragen 60 euro. Hiervoor worden de schwabs ter beschikking gesteld, opgestuurd, en de 2 pakketten antibiogram verstrekt, met de nodige uitslagen. Op deze uitslag is de inhibitiezone vermeld. Eenvoudig vertaald, is dit de afstand die de virussen houden van de antibiotica, hoe groter deze afstand, hoe beter...

Op deze manier doe je doelgericht onderzoek, en is de actie die je neemt, de juiste actie. Er wordt soms te veel gerotzooid met behandelingen die totaal geen nut hebben.

Meer afbeeldingen

Het nemen van een Antibiogram: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240