Het Sakai event

Het Sakai event

Ik heb zoals gisteren vermeld 15 koi van sakai uit de opensales op de kop kunnen tikken. Ik heb ook beloofd om deze zodanig aan te bieden dat ze ook prijstechnisch op een haalbaar niveau komen voor de meeste mensen.

Ik heb besloten om deze nog niet op de website te plaatsen, maar deze per 2 telkens op de website te activeren. Vermits de koi, buiten de 2 sansai, uit dezelfde prijscategorie kwamen, worden de prijzen ook gelijkmatig gehouden zonder nuances te leggen wat betreft eigen inzicht op de mogelijke verkoopbaarheid in functie van de kwaliteit.

De normale verkoopprijs van deze nisai is tussen de 2250 en 2500 euro. Ik ga deze dus iedere dag per 2 aanbieden aan 1750 euro/koi.

De normale verkoopprijs van de sansai is tussen de 3750 en 4250 euro. Ik ga deze op een bepaalde dag aanbieden aan 3250 euro.

Bij bevestiging aankoop zul je een faktuur ontvangen van 1000 euro voor de nisai, of 1500 euro voor de sansai, die je binnen de week dient te betalen. Het saldo na aankomst van de koi op 18 oktober.

Iedere koi is door ons nauwkeurig bekeken, waarbij vooral gelet wordt dat de koi voldoet aan de meest elementaire zaken en dat ze vooral geschikt zijn om door te groeien tot degelijke jumbo. Het vertrouwen in onze kennis speelt hier natuurlijk een grote rol, maar moeten we dit na 10 jaar nog bewijzen is de vraag !

Wat zijn je voordelen

Indien de koi die je koopt je niet bevalt, kan je altijd de koi anuleren en het bedrag gebruiken voor de aankoop van een andere koi of van probites koivoer. Dit dient te gebeuren binnen 3 maanden na de fakturatiedatum, anders wordt het een soep.

Ik maak me sterk dat dit niet zal gebeuren, want ik ben 100% zeker van de kwaliteit, en de scherpe neus van Ben en Johan, die in principe ditmaal de koi hebben geselecteerd.

De koi mag gratis 6 weken in quarantaine blijven na aankomst in Arendonk. Met andere woorden, de prijs is incl. verblijf tot eind november. Na deze quarantaine periode zal er een vergoeding van 50 euro per koi per maand in rekening gebracht worden voor het verblijf in onze verwarmde vijvers tot het ogenblik dat je de koi komt ophalen.

Men is dan ook vrij om de koi zo lang te laten zitten als men wenst. Deze vergoeding dient betaald te worden bij ophaling van de koi. Het is uiteraard wenselijk dat de koi rond april – mei volgend jaar worden opgehaald.

Belangrijk punt

De koi die niet verkocht worden vooraleer ze aankomen gaan automatisch terug naar hun standaardprijs, die ik zal aanpassen nadat ze op 18 oktober zijn aangekomen en geëvalueerd.

Ik heb al één nieuwsitem voorbereid. Ik hoop dat je er rekening mee zal houden dat de kwaliteit van de filmpjes en de foto’s misschien iets minder zal zijn. De omstandigheden waren niet optimaal.

De eerste 2 koi die ik er nu op zal zetten zijn een sanke en een kohaku. Informatie over de ouders heb ik op dit ogenblik nog niet. De bijhorende certificaten zullen bij de levering bijgevoegd zijn waarop alle informatie te vinden is.

Sandan Sanke 1710007

Sandan Kohaku 1710013

We hebben beide koi zo goed mogelijk bekeken en we mogen spreken van degelijk gebouwde koi met weinig minpuntjes. Als je er rekening mee houdt dat deze koi vermoedelijk al een hele poos niet gevoerd zijn voor deze vertoning en vermoedelijk tot transport ook niet vervoerd zullen worden, dan is het verwachtings potentieel vrij hoog.

Vergeet ook niet dat de koi de ganse dag in een plastic zak hebben gezeten wat je op de foto's van gisteren hebt gezien, en dat er helaas niet altijd lichtzinnig met de koi wordt omgesprongen. Er zal echter geen schade zijn tegen dat de koi in Arendonk aan zullen komen.

Laat je niet misleiden door het het blurrige sumi van de sandan sanke, want in geen tijd zal dit vermoedelijk in de loop van het jaar opkomen. We hebben dit al meermaals meegemaakt, maar kunnen uiteraard geen garantie daarop geven. De sandan kohaku is zuiver, goed geproportioneerd en beide koi zijn gegarandeerd geschikt om door te laten groeien in je vijver.

Besluit van deze dag

Positief punt misschien is wel dat na de drukke dag, (mijn sprintjes inbegrepen) er een collegiale en sympathieke samenwerking is gerealiseerd tussen Koikichi, Absolute koi (Darren Grey) en Interkoi. We hebben fijn samen gewerkt, hard gelachen, en ik kan hier alleen maar heel veel goeds over vertellen.

Tjaard en Darren zijn heel fijne mensen en ik geef iedereen de raad dat ze absoluut blij moeten zijn dat ze dit soort hartelijke mensen als koidealer mogen hebben.

Voordeel is ook dat we toch ons eigen zicht hebben op koi, en dat de neuzen niet altijd in dezelfde richting staan, maar dat moet ook niet. Spijtige zaak: Tjaard heeft al laten horen dat hij me voortaan niet meer kan missen op zijn volgende Japan reizen !!!

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137