De open sales van Sakai

De open sales van Sakai

Er zijn al een aantal zware dagen achter de rug, en er staan nog enkele zware dagen op het programma.

Het was vandaag de bijzondere dag van de opensales, een evenement dat zijn weerga niet kent. Je ziet Ben op de eerste foto zitten met de bijhorende boekhouding, want eenvoudig is het niet. Ik zal nadien nog maar eens uitleg geven hoe het werkt.

Maar eerst een fimpje

Er kwam een nieuwigheid bij dit jaar, namelijk koi die buiten in de zak lagen te wachten op een koper. Hier zaten de betere vissen in…volgens ons, want ieder heeft natuurlijk een eigen mening !

In de binnenvats zaten een aantal hele goede sansai en nisai, waarbij de mannetjes en de vrouwtjes gescheiden waren. Wij besloten voor de iets duurdere, in onze ogen de betere te gaan, en enkele koi uit het jumbo segment, of de sansai tegen de 70 cm. Er zaten er dit jaar niet zoveel als ander jaren, en de prijzen waren ook iets forcer dan anders.

Wat betreft de koi die buiten in plastic zakken zaten…Ben, Johan en ik hebben iedere koi eerst en vooral zo goed mogelijk gekeurd, zodat we geen koi met foutjes zouden selecteren. Die nummers werden allemaal opgeschreven en genoteerd. Dit was Ben dus aan het doen in zijn bureau.

Dit nam toch een dik uur in beslag, want er lagen bijna 300 koi. Daarna hebben we systematisch de koi genoteerd die de mogelijkheid hadden om groot te worden met behoud van kwaliteit. De meeste die we bovenaan gezet hadden, waren tussen de 55-60 cm, dus die kregen onze voorkeur.

De aanwezigen die zich gemeld hadden moesten bij binnenkomst een nummer trekken, en die kregen een petje met het nummer dat ze getrokken hadden. De groepen met de petjes 1 + 2 mochten als eerste een koi uitkiezen, en dan petjes 3 + 4 enz… Ik had helaas nummer 7, en was dus in de laatste groep.

Zoals je waarschijnlijk al in sommige filmpjes zal gezien hebben die de ronde deden via facebook werd er enorm gevochten om als eerste je koi te kiezen. Ik had het ongeluk dat men de 2 koi die ik wilde pakken, voor mijn neus weggekaapt werden, maar dat hoort nu eenmaal bij het spel. Ik had 2 sansai in gedachten, maar helaas…

Dan maar de vissen geselecteerd die buiten zaten en waar we onze pijlen op gericht hadden. In totaal hebben we 15 vissen gescoord. Ik kan deze koi echter niet op de website zetten momenteel, want er was zoveel hectiek, en de koi van Interkoi, Koikichi en die van Darren, werden allemaal in dezelfde vijver gezet, en we hadden geen overzicht van de nummers of foto’s van de koi die we te pakken hebben gekregen.

Ik ga proberen ze morgen te bemachtigen, maar zeker is dat nog niet. Ik ben wel van plan een speciaal evenement met deze Sakai te organiseren, want het zijn uitstekend geschikte koi om mensen met een mindere beurs over de Interkoi drempel te halen.

Nu hebben de mensen al gehoord via mijn live filmpjes dat ik die goedkoop kan aanbieden, maar ik hoop dat de mensen voldoende verstand hebben dat dit geen koi zijn van 2-500 euro. Ik ben bereid een degelijke prijs te hanteren voor de kleinere beurs, maar op welke manier weet ik nog niet.

Wat ik wel weet is dat het meer dan de modale koi zijn, die door ons goed gespot werden zodat er zo goed als geen onrustbarende fouten aan zijn, en allemaal potentie hebben om 65-75 cm te worden en wie weet….

Ook heb ik 2 verdienstelijke Sansai kohaku aangekocht van 69 cm met een flinke body, sterke huidkwaliteit en voor mensen die een grote koi willen, zeker de moeite om te komen bekijken. Ik heb er helaas geen filmpje van kunnen maken, maar zal dit morgen toch proberen in orde te brengen.

Weinig nieuws dus, maar er komen nog een paar dagen.

Meer afbeeldingen

De open sales van Sakai: afbeelding 1
De open sales van Sakai: afbeelding 2
De open sales van Sakai: afbeelding 3
De open sales van Sakai: afbeelding 4
De open sales van Sakai: afbeelding 5
De open sales van Sakai: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240