Het wel en wee van hi

Het wel en wee van hi

We worden allen getroffen door koi die gezegend zijn met een stralend hi, een dikke, lekkere laag blinkend roodsel, zoals je enkel op koi kunt bewonderen.

Zelden zijn er momenten waarop je koi in een bowl zet zo intensief als bij het aanschouwen van het kleurenspectrum van onze koi, indien zich dat ook op een goede manier aandient.

De kenners kijken zeker ook naar het shiroji, maar toch worden ze erop betrapt dat ze een enorme voorkeur hebben voor het rood en het zwart, het hi en het sumi.

Bovendien hoe sterker het shiroji, hoe mooier de andere kleuren zich laten gelden. Het staat als een paal boven water dat de voedingsstoffen die zich in het water bevinden cruciaal zijn voor de huid van de koi.

Koi dienen niet binnen te zitten, koi dienen in de natuur rond te zwemmen, gebruikmakend van de natuurlijke elementen, en profiterend van de miniscule voedingsingrediënten die zich aan de wanden van onze vijvers bevinden.

Gisteren heb ik geprofiteerd van het feit dat Polleke iets op kwam halen, om een paar koi te bowlen en te filmen. En het gaat makkelijker met 2 dan alleen.

Doe ik bowlen zo graag ? Ja en neen…ik laat ze liever gerust omdat ik weet dat ze liever niet uit de vijver genomen worden om te paraderen in een blauwe bowl, maar soms maakt noodzaak wet en moet je wel.

Het bowlen van gisteren had echter te maken met het visualiseren van het hi waar we onze aandacht momenteel aan geven, en waar we volop aan het werken zijn.

De meesten onder jullie herinneren zich nog het probleem met de koi die in het voorjaar binnenkwamen,en waarvan het hi op zeer korte tijd volledig terugviel en tot treurens toe verslechterde. Ik was de wanhoop nabij en dacht dat het nooit goed zou komen, maar we hebben eraan gewerkt, en momenteel is het sterker en intenser dan het ooit geweest is.

Ik test reeds geruime tijd met bepaalde natuurlijke toepassingen die vooral het hi moeten accentueren om zodoende een golf van plezier te onttrekken aan onze lippen….en we slagen erin.

Nu is het zo dat filmpjes een iets betere indruk geven dan de realiteit, omdat de realiteit niet via een filmpje kan weergegeven worden, maar dit hi benadert hetgeen we willen zien.

Let nu even op de kleurenpracht van deze koi. Het zijn er uit het gewone assortiment, maar zelfs op het filmpje zie je, wat ik het perfecte hi of beni zou durven noemen.

Geen hard beni, maar blinkend zacht beni, egaal over de koi verspreid van voor naar achter en dat de gevoelige zenuwen in je oogkassen ontroert. Het enthousiasme is terecht, en het was spijtig dat de zon te laag stond, want anders zou het effect nog ontroerender geweest zijn.

Ik ben een tevreden man…en wij kunnen ontzettend genieten van wat de natuur ons laat zien. Polleke gaat nu op zijn beurt testen om te bewijzen dat, wat we aan het testen, zijn ook kan bewezen worden in zijn vijver. De tijd zal het ons leren...

Ik ga de koi nu even in een voederstop zetten zodat ze hun energie in groei kunnen omzetten. Hun buikjes worden te vol, en uit ervaring weet ik dat een voederstop positief kan werken op een koi. De voerstop zal een 14-tal dagen duren, daarna mogen ze zich weer lekker volfreten en wapenen voor de komende periode.

Vergeef me mijn enthousiasme, het is gemeend…het is nog steeds genieten, en zolang ik nog met volle teugen geniet zal ik koi proberen te verkopen, zal ik proberen te leren en te begrijpen….

Laatste week om je in te schrijven

Hou er rekening mee dat het de laatste week is om je in te schrijven voor de "saté met pindasaus" happening. Er zijn nog niet zoveel inschrijvingen, maar niet geklaagd, wij zullen de saté met pindasaus wel baas kunnen !

Bijkomend verzoek

Zijn er goede klanten van Interkoi die op de baan van Arendonk richting de Calaistunnel liggen en het bezoek willen ontvangen van een 15-tal mensen die naar England gaan met Ronald Stam.

De bedoeling is een kort bezoek aan de vijver met de koi. Indien je dus dicht bij de snelweg Arendonk - Antwerpen - Gent - Lille ligt, neem dan even contact met mij op en ik zal je in verbinding stellen. Het is gepland op zaterdag 24 september, in de namiddag.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137