Het zal je shiro maar zijn

Het zal je shiro maar zijn

Ik koop zelden shiro's. Vraag me niet waarom, maar vermoedelijk omdat ze moeilijker te verkopen zijn.

Toch heb ik me de laatste japanreis laten verleiden om 2 shiro's aan te schaffen, en normaal is het dan omdat ik er zelf toekomst in zie. Wat blijkt nu, er is weinig of geen interesesse in de shiro, en dat vind ik raar. Ik had helaas niet de goede instellingen op mijn camera ingesteld, waardoor de kleur wat geliger overkomt dan normaal, dus dat zul je voor lief moeten nemen.

Deze shiro beantwoord in mijn ogen nu toch aan de meest elementaire en noodzakelijke shiro eigenschappen. Met haar 60 cm is ze dan ook nog eens indrukwekkend, en toekomstgericht zitten hier toch nog veel mogelijkheden in zou ik zeggen.

De tweede shiro mag dan al iets minder in de markt liggen, maar als het aan Rini ligt, zit hier nog meer toekomst in dan in de eerste, vooral omdat de body hem meer bevalt, en omdat het sumi op plaatsen zit dat nog veel mogelijkheden biedt.

Nu we toch aan het bowlen en controleren zijn, laat ik hier nog een fantastisch interessante sanke van de veiling zien. Samen met de tancho showa, 2 plaatjes van koi.

De kohaku van Taniguchi en de sanke die uiteindelijk een koromo bleek te zijn, blijven in mijn ogen koi van een zeer goede kwaliteit. Deze 3 exemplaren werden gekocht toen ze 18-20 cm waren, en hebben een jaar mudpond achter de rug. Of de grootte nu doorslaggevend is of niet, maar je ziet toch een degelijk verschil in groei.

Tenslotte hebben we onder de paraplu, in de regen en het miezerige weer, toch de tijd genomen om de kleintjes in te delen in de verkochte, en de niet verkochte tosai. Beide opvangbakken zijn nu gereed, en beschikken nu over hun eigen verblijfplaats. Eerst uitzoeken welke de verkochte, en welke de niet verkochte koi zijn, en dan even per 5 stuks filmpjes maken.

Eén ding kan met 100% zekerheid gezegd worden: de groei is wel degelijk ingezet. Het voederschema werpt zijn vruchten af. Je ziet op één week tijd duidelijk een verschil, vooral in de bouw van de tosai. Ze zijn sterker, steviger en duidelijk volumineuzer geworden. Ik heb de filmpjes aan elkaar geregen, van de verkochte, waar ik dan de nummertjes bij heb gezet, en de niet verkochte. Geniet ervan...

De verkochte tosai

De niet verkochte tosai

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht