Het zal rood kleuren

Het zal rood kleuren

Je moet aankopen wat er aangeboden wordt, en er is een massa kohaku die het voortouw nemen. Je moet echter beslissingen nemen op het ogenblik dat ze moeten genomen worden, want met de corona perikelen weet je niet goed waar je aan toe bent.

Zowel Ben als ik waren onder de indruk van de prachtige en hoogwaardige partij kohaku die aangeboden werden. Het spreekwoord zegt: je begint met een kohaku en je eindigt met een kohaku. Helaas vertaald kwaliteit zich in prijs. De onzekere tijden vragen ook om kordate beslissingen. Ik stond een beetje weigerachtig tegenover de vraag of ik wel forse aankopen zou doen, ja of neen, maar tenslotte gaf de drang om toch aan te kopen de overhand, en als het een misstap is, zal ik het bekijken als een investering in de toekomst.

Het risico is hoog, maar het zijn wel deze kanonnen die je nodig hebt. Het was vooralsnog een bitsige strijd bij wijlen. De kandidaat kopers wachten tot het laatste ogenblik om hun bod te verhogen, maar dan stak er een addertje onder het gras. 

Er was een enerverend onderdeel ingebouwd, namelijk als je wachtte tot de laatste seconde en dan je bod deed, werd de deadline van je bod verlengt met 5 minuten zodat de andere bieders nogmaals een kans kregen. Telkens je een tegenbod deed, werd de deadline verlengd totdat één van de partijen opgaf. Slim bekeken ? Dat misschien wel, maar het zorgde wel voor de nodige nervositeit. Sanke nr. 41 werd echter wel mijn eigendom. Ze stond als 2de op mijn wishlist, de 1ste moest ik afgeven. 

Ik had gelukkig een bijzonder goed systeem ingebouwd, zodat ik eigenlijk alle aankopen kon dubbelchecken, zodat de foutmarge bijna nihil is. Ik kan buiten de sanke echter nog geen informatie vrijgeven, vermits er nog geen bevestiging is gekomen van Japan. Zo gauw deze binnen is kan ik pas een gegrond overzicht geven.

Naast de veiling heb ik echter wel 20 koi kunnen aankopen die door Adam samen met mijn agent werden uitgekozen uit 200 stuks. In mijn ogen niet van de minste. Deze kan ik al wel publiceren, maar door de grote hoeveelheid informatie die op me afkomt, zal ik in de loop van de dag pas de prijzen kunnen bepalen. Je kan eventueel al wel overleggen over bepaalde koi, en dan kan ik even nazien wat de verkoopprijs definitief zal worden. Je kan dan besluiten om deze aan te kopen of een optie op de koi te nemen voor een dag of 2. Twijfel niet over de kwaliteit.

Wanneer de koi zullen verscheept worden is mij nog niet duidelijk, dat moet nog geregeld worden. Ondertussen zal ik alles klaarmaken om de koi op te vangen. 

VERS VAN DE PERS

Ik krijg juist de bevestiging welke koi ik gewonnen heb van de veiling. Alles zal nu in de loop van dag verschijnen. Waar ik je wel op wil wijzen is dat je een goed doorzicht moet hebben van wanneer de koi geboren zijn. Je zult versteld staan van de mogelijke potentie als je begrijpt wat ik bedoel. Door ons is er vooral rekening mee gehouden dat het allen potentiële 85 plussers kunnen worden, gekoppeld aan een hoogwaardige kwaliteit.

 

Laat Een Reactie Achter

15 reacties

Matthijs Dankelman

555


interkoi

555


Roy

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555

Roy

@interkoi 555


The Untouchable

555


Johan

555

The Untouchable

555


Kondho

555


interkoi

555


Polleke

555


Johan

555


jack

555


Ronny V

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml