Het zal rood kleuren

Het zal rood kleuren

Je moet aankopen wat er aangeboden wordt, en er is een massa kohaku die het voortouw nemen. Je moet echter beslissingen nemen op het ogenblik dat ze moeten genomen worden, want met de corona perikelen weet je niet goed waar je aan toe bent.

Zowel Ben als ik waren onder de indruk van de prachtige en hoogwaardige partij kohaku die aangeboden werden. Het spreekwoord zegt: je begint met een kohaku en je eindigt met een kohaku. Helaas vertaald kwaliteit zich in prijs. De onzekere tijden vragen ook om kordate beslissingen. Ik stond een beetje weigerachtig tegenover de vraag of ik wel forse aankopen zou doen, ja of neen, maar tenslotte gaf de drang om toch aan te kopen de overhand, en als het een misstap is, zal ik het bekijken als een investering in de toekomst.

Het risico is hoog, maar het zijn wel deze kanonnen die je nodig hebt. Het was vooralsnog een bitsige strijd bij wijlen. De kandidaat kopers wachten tot het laatste ogenblik om hun bod te verhogen, maar dan stak er een addertje onder het gras. 

Er was een enerverend onderdeel ingebouwd, namelijk als je wachtte tot de laatste seconde en dan je bod deed, werd de deadline van je bod verlengt met 5 minuten zodat de andere bieders nogmaals een kans kregen. Telkens je een tegenbod deed, werd de deadline verlengd totdat één van de partijen opgaf. Slim bekeken ? Dat misschien wel, maar het zorgde wel voor de nodige nervositeit. Sanke nr. 41 werd echter wel mijn eigendom. Ze stond als 2de op mijn wishlist, de 1ste moest ik afgeven. 

Ik had gelukkig een bijzonder goed systeem ingebouwd, zodat ik eigenlijk alle aankopen kon dubbelchecken, zodat de foutmarge bijna nihil is. Ik kan buiten de sanke echter nog geen informatie vrijgeven, vermits er nog geen bevestiging is gekomen van Japan. Zo gauw deze binnen is kan ik pas een gegrond overzicht geven.

Naast de veiling heb ik echter wel 20 koi kunnen aankopen die door Adam samen met mijn agent werden uitgekozen uit 200 stuks. In mijn ogen niet van de minste. Deze kan ik al wel publiceren, maar door de grote hoeveelheid informatie die op me afkomt, zal ik in de loop van de dag pas de prijzen kunnen bepalen. Je kan eventueel al wel overleggen over bepaalde koi, en dan kan ik even nazien wat de verkoopprijs definitief zal worden. Je kan dan besluiten om deze aan te kopen of een optie op de koi te nemen voor een dag of 2. Twijfel niet over de kwaliteit.

Wanneer de koi zullen verscheept worden is mij nog niet duidelijk, dat moet nog geregeld worden. Ondertussen zal ik alles klaarmaken om de koi op te vangen. 

VERS VAN DE PERS

Ik krijg juist de bevestiging welke koi ik gewonnen heb van de veiling. Alles zal nu in de loop van dag verschijnen. Waar ik je wel op wil wijzen is dat je een goed doorzicht moet hebben van wanneer de koi geboren zijn. Je zult versteld staan van de mogelijke potentie als je begrijpt wat ik bedoel. Door ons is er vooral rekening mee gehouden dat het allen potentiële 85 plussers kunnen worden, gekoppeld aan een hoogwaardige kwaliteit.

 

Laat Een Reactie Achter

15 reacties

Matthijs Dankelman

Machtige score Luc!


interkoi

Ik heb zojuist alle certificaten van de veilingkoi erbij gezet. De certificaten van de overige koi komen bij transport. Deza namiddag begin ik met de prijsberekening.


Roy

Prachtige Koi aangekocht zie ik. Alles staat nu op aanvraag, misschien handig om de prijzen te vermelden?

interkoi

Geduld mijn liefste....geduld is een mooie zaak, ik kan ze niet uit mijn zak toveren en alles 100% organisen, binnen een dag de juiste foto\'s, filmpjes, codenummers en dan ook nog eens de prijzen...Deze namiddag begin ik eraan

Johan

@interkoi Gisteren circa 37 top koi geselecteerd en aangekocht vanmorgen al foto en filmpjes online gezet ondertussen ook al veel geïnteresseerde hun vragen beantwoord petje af Luc 👏👏

Roy

@interkoi Geduld is in deze niet mijn beste eigenschap 😉. Maar ik geef het je te doen 🙂, het is een secuur klusje wat goed moet gebeuren. Succes met de administratie!


The Untouchable

Succes met de administratie Roy . . . dacht dat een succeswens inzake verkoop hier meer op zijn plaats was. Maar intussen hoeft dat al niet meer, hij is er kennelijk al volop mee bezig om dit, zoals altijd,  waar te maken. Overigens volledig akkoord met de uitlating ter zake van Johan.


Johan

Prachtige aankopen zal een heftig dagje geweest zijn om dit te realiseren. Mijn persoonlijke lieveling is SA-V20-1041wat een prachtige bouw heeft deze jonge koi had niet verwacht dat je deze te pakken zou krijgen.

The Untouchable

Deze geweldig beloftevolle sanke echt iets voor jou Johan? Wie anders zou er aan kunnen tippen?


Kondho

Jaja, dit is waar we hadden op gehoopt, zelfs meer. Was inderdaad uw moment, maar niet van gaan. Om dit te realiseren in deze tijden is enkel de betere gegeven. Met enkel sterke schouders kom je er niet in deze, Proficiat Interkoi.


interkoi

Als het goed is staan alle koi er nu op. Hopelijk geen fouten gemaakt, maar als je een foutje ziet, geef me dan even een seintje.


Polleke

De huidkwaliteit van de nr 11 ! Een paar massieve body\'s en ook koi met technisch perfecte patronen .....keuzestress whahaha .  Goed bezig mannen . 


Johan

Mooi rode selectie , Ik vind ze ook vooral enorm groot voor 13 maanden , waar gaar dit heen


jack

Goed bezig Luc. Weer Momentum !


Ronny V

Sterke start Luc. Knappe selectie.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74