Hier wordt je blij van

Hier wordt je blij van

Toen ik verleden jaar voor de eerste keer showa bij Ueno kocht, was er eentje dat daar zou blijven.

En dan heb Ik het over de Tancho Showa, waar ik gisterenmorgen een update van mocht ontvangen. Als je dit in je dropbox krijgt dan wordt je blij, en kan je niets anders doen dan gelukzalig glimlachen.

Het mooie van YouTube tegenwoordig is ook dat je de snelheid kan vertragen door op instellingen te klikken en dan op snelheid. Dan kan je de koi ook vertraagd bekijken, en dat is fijn, tenminste als de filmpjes van goede kwaliteit zijn. Filmpjes met telefoon zijn leuk, maar daar heb je ook alles mee gezegd…

Wist je trouwens dat je je telefoon ook horizontaal kan houden als je filmt ? De meeste mensen houden deze verticaal, maar dan zijn de filmpjes ook enkel versmald te bekijken. Hoe het komt weet ik niet, maar de meeste mensen doen het zo. Kleine hint, draai je telefoon 90°, stukken beter...

Het is altijd spannend als er koi een extra jaar mudpond krijgen, want je weet nooit hoe ze eruit komen, en of ze verbeteren. Je moet het telkens aan je klanten meedelen, en het wordt een stuk plezieriger als je dit kan doen als je positief nieuws hebt.

Ik was dan ook blij om deze update door te sturen naar Marc, die onmiddellijk op zijn brommer sprong om naar mij toe te rijden. Bij aankoop verleden jaar november was ze 57 cm, nu 66 cm, een behoorlijke groei voor deze tancho showa.

Ik ben blij en trots om dit te kunnen laten zien. Het punt is dat Marc deze nog graag een jaar extra in de mudpond zou laten…voor mij geen probleem, en ik weet niet of Ueno San dit wel wil doen, maar het zou zonde zijn moest er iets mee gebeuren….

Ik denk dat iedereen het met mij eens is dat dit shiroji voldoet aan de hoogste criteria. Ik moet zeggen dat ik het zelf zelden gezien heb, zelfs niet aan de 41 mil sanke van Sakai FF waar ik bij was en die verkocht werd voor een belachelijk bedrag.

Over het patroon ga ik kort zijn. "Hier valt niets over te zeggen". Het sumi is op de juiste manier aan het opkomen, en ik denk dat de toekomst nog heel veel in petto heeft voor deze tancho showa. Complimenten aan Ueno San.

Mijn vriend Arjan met zijn zoon Lazarro moest nog 3 kg voer hebben, en wat kun je dan beter doen dan je wagen pakken, 178 km naar Arendonk rijden, je tank voltanken met goedkopere benzine, nog wat korting krijgen op het voer en gezellig terugrijden naar huis…

Wel had Arjan een koi gespot die ik al bijna vergeten was. Ik had een ginrin showa van Taniguchi binnen gezet om de vijvers binnen te bevolken zodat deze klaar waren tegen dat de nieuwe koi kwamen, en ook omdat de vin iets of wat ingescheurd was, en op deze manier kon dit wat makkelijker dichtgroeien.

Ik verschoot me een bult toen ik de koi in de bowl zette. Ik ga het nu niet hebben over grootte, want daar kan deze gewoon geen deel van uitmaken, maar bekijk de metamorfose van deze ginrin showa, en bekijk vooral de huidkwaliteit, en de algemene uitstraling. Het sumi zat er werkelijk lakzwart op hoor !

Deze showa is een kweek die Taniguchi San ooit deed en waarvan ik er een 20-tal kocht. Eentje daarvan bleef een jaar in de mudpond en ontwikkelde daar bijzonder goed. Toen ze in Arendonk kwam werd ze verkocht naar Duitsland, die ze weer verder verkocht en ik zag deze onlangs op de mini koishow waar ze volgens mij de 2de plaats behaalde in haar klasse. Ik heb er een foto van bijgedaan, en voorwaar een bijzonder fraai exemplaar.

Ook hier werd ik gelukkig van, en Lazarro wou hem zo mee naar huis nemen. Zo zag ie eruit toen ik hem kocht, en aan het sumi kan ik deze helemaal niet herkennen. Enkel aan het hi kan je het nog zien, tenzij hij een dubbelganger had.

Ik kan hier nog zoveel van genieten als 10 jaar geleden, misschien wel meer. Als ik de vissen ga voeren s'avonds, dan doe ik altijd nog mijn toertje rond de vijvers, bekijk ik alle vissen nog eens goed, en als ik zie dat het goed is, ben ik tevreden….Ja, ik ben een gelukkig man…

Meer afbeeldingen

Hier wordt je blij van: afbeelding 1
Hier wordt je blij van: afbeelding 2
Hier wordt je blij van: afbeelding 3
Hier wordt je blij van: afbeelding 4
Hier wordt je blij van: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137