Hoe groot kunnen tosai zijn ?

Hoe groot kunnen tosai zijn ?

Nu is er al een hele tijd een discussie gaande met iemand (aardige man overigens) die beweert dat hij Dainishi tosai heeft gezien van 50 cm.

Ik heb het hier nogal moeilijk mee, en weet eigenlijk niet juist of ik Dainishi in verband kan brengen met tosai van 50 cm. Overigens heb ik het er moeilijk mee om 50 cm in verband te brengen met tosai in het algemeen.

Voor mijn begrippen wordt er over jumbo tosai gesproken als ze 35 cm+ zijn en dan reeds op een respectabele leeftijd van 10-11 maanden. Ik bied zelf veel Jumbo tosai van Momotaro aan van 28-35 cm, maar dan zijn ze nog maar 8-9 maanden.

Wat betreft nisai, kan ik een beetje uit ervaring spreken. De nisai worden over het algemeen aangeboden als ze ongeveer 14-16 maanden zijn, en de gemiddelde exemplaren zijn dan rond de 55 cm, en dan heb je al een flinke hoor. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingsgevallen die stukken groter zijn.

Nu is het zo dat ik Dainishi niet onmiddellijk associeer met veel Jumbo Tosai. Het enige wat ik van Dainishi weet, is dat zijn goede koi bijna niet verkocht worden omdat ze veel te duur zijn. Ik ga er echter in Maart naartoe, en dan zullen we eens zien of ik de goede naar Europa kan halen...

Wat is jullie mening, zijn hier standaardnormen voor, en wie kan dit op een juiste manier beantwoorden ? Eigenlijk lijkt Rini mij de juiste persoon om hier zijn interpretatie over te geven.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml