Hotel Wakana

Hotel Wakana

Een rare naam voor het begin van een nieuwsitem, maar het geeft weer wat ik hieronder wil presenteren, namelijk de verblijfplaats van 5 kohaku tot volgend jaar.

Wakana is ondertussen een beroemdheid geworden, niet alleen in Nederland en België maar ook ver in het buitenland. Je moest eens weten hoeveel complimenten er hiervoor worden gegeven…en terecht.

Nu is het zo dat ik begin dit jaar enkele tosai bij de eigenaars van Wakana heb gehuisvest, niet in dezelfde vijver maar in hun 2de vijver. Het is prettig om koi te laten opgroeien op een plaats waar ze niet gestoord worden, een rustig leven kunnen leiden en goed kunnen opgroeien zonder geforceerd te worden.

Het zijn kohaku van zeer goede kwaliteit, nu nisai, en de afspraak is gemaakt dat ze tot volgend jaar april op deze unieke locatie mogen verblijven.

Misschien is een filmpje op zijn plaats om je een kleine indruk te geven van hun verblijfplaats en tegelijkertijd was Frans zo vriendelijk om even Isis en Wakana nog eens even boven de waterlijn te halen om te verzuchten bij de uitmuntende huidkwaliteit van de koi…wat een successtory….

Om je een indruk te geven van hun verblijfplaats: het is een vijver van 22 kuub die helemaal onderhouden en verzorgd wordt door Frans. De vijver is airlift gestuurd, en voor de rest is het pure natuur....een vijver zoals wij vinden dat het moet.

De algen tieren welig, het micro organisme, zoöplankton en alles wat nodig is voor een goede ontwikkeling is aanwezig. De vijver wordt in de winter gestabiliseerd, en geloof me het zijn goede koi.

Zijn het toekomstige Grand Champions ? Daar moet ik helaas negatief op antwoorden en ik wil de mensen geen blaasjes wijsmaken. Zijn het goede koi van bijzonder goede kwaliteit ? Ja dat zijn ze zeker.

Wat is het toekomstbeeld van de koi ? Het zijn koi die het in zich hebben om door de jaren door te groeien tot 65-70 cm met een zeer hoge huidkwaliteit en een beeldig tot heel goed shiroji met een patroon waar ik geen mening over geef vermits dat voor iedereen een andere belevenis is.

Het zijn 4 Taniguchi kohaku en 1 Ogata kohaku uit Sakai bloedlijnen. Ik ga ze ieder afzonderlijk hieronder laten zien zodat je de kwaliteit goed kunt inschatten. Deze koi worden nu aangeboden, inclusief het verblijf tot medio April. De verwachting is dat ze tegen die tijd tussen de 52 en 57 cm zullen zijn, en dat is wat je in principe koopt.

De filmpjes benaderen 100% de kwaliteit en de verzorging is optimaal te noemen. Al wie de Grand Champion en ook de andere grootheden kent zoals Dottertje, Isis en Amira, weet tot welke resultaten de begeleiding en opvolging van deze kohaku kunnen leiden.

Wie van deze gelegenheid wil gebruik maken kan me altijd contacteren, en diegenen die Taniguchi naar waarde kunnen schatten, en dat zijn er meer dan je denkt, zullen niet nalaten dit te doen. Ik heb ze voor het makkelijk te maken de Wakana serie genoemd, en ditmaal als codenummer Wakana 101 tot Wakana 105. Ze zullen later onder de knop Mudpond Japan verschijnen, maar uiteraard zitten ze niet in Japan maar in Hotel Wakana....

Wakana 101- 48 cm

Prijs 1250 euro

Wakana 102- 48 cm

Prijs 1095 euro

Wakana 103- 49 cm

Prijs 1450 euro

Wakana 104- 47 cm

Prijs 1250 euro

Wakana 105- 47 cm

Prijs 1095 euro

Wat koop je in principe ? Je koopt in principe een niet geforceerde versie van hoge kwaliteits kohaku met een bijzonder goed velletje, die ondertussen een goede en gezonde thuisbasis hebben. Die niet 100 maar 110% verzorgd worden, en waar een hoog verwachtingspatroon in zit. De opgroei omstandigheden zijn optimaal, en ik weet bijna zeker dat ze begin volgend jaar aan alle eisen zullen voldoen.

Een aanbieding om van te watertanden voor mensen die verstand hebben van het betere koiwerk. Of de koi mogen bezocht worden weet ik niet, dat moet ik nog overleggen, maar ik zie dit niet als een onmogelijkheid de gastvrijheid van Ans en Frans kennende...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137