I had a dream

I had a dream

Of een koi nu technisch perfect is of niet, het is voor mij niet het belangrijikste. Je hebt iets met een koi of je hebt er niets mee. In dit geval wordt ik al lange tijd geobsedeerd door deze kohaku, een dochter uit de dynamite oshiba bloedlijn.

BEKIJK EERST HET FILMPJE

Je ziet ook de invloed van de genen van Sakai, want de mama is een Sakai ouderdier dat enkele jaren geleden aangekocht werd. Bovendien heb ik meerdere kohaku uit deze bloedlijn in mijn assortiment aangekocht, en telkens heb ik er altijd een goed gevoel bij gehad.

Samen met TM kohaku staan ze op de lijst van mijn favoriete ouderdieren. Even navragen of deze ook voldoet aan de eisen aan de mensen die deze kohaku al gezien hebben in het echt, en dit is hun commentaar: Ja dat is die mega body. Wel een hele grote knik van de kop naar de rug door die grote body. Die knik is heel groot door de grote body en wat kleinere kop.

Daisuke omschreef deze verder als yes this very good one!! en op mijn vraag of deze het in zich heeft om 85 cm aan te tikken kreeg ik een bevestigend antwoord. Tja, het is normaal dat Daisuke dit zegt, maar toch zal hij de waarheid niet verdoezelen, en als de kohaku niet zou voldoen aan de eisen dan zou hij mij dit ook melden.

De perfectie kan je niet kopen, maar dit is zo een kohaku waarvan je denkt, ze heeft niet alles, dus kan ze door de mazen van het net glippen, tenzij een Aziaat er zijn zinnen op gezet heeft, want dan is het hek van de dam. 

Het overaanbod tijdens de veilingen begint ook zijn tol te eisen en daarom denk ik dat deze kohaku wel eens de moeite kan zijn om een kans op te wagen. Ik heb altijd een soort droom gehad om een kohaku zoals deze in een team aan te kopen. Wat bedoel ik daarmee ? Ik zal het  proberen uit te leggen.

Ik probeer 10 mensen samen te brengen die ook affiniteit hebben met deze kohaku en deze in groep wensen aan te kopen onder de vlag van Interkoi. De koi 2 of 3 jaar  in Japan te laten zodat deze de kaap van de 80 cm overschrijdt en deze dan over te laten komen en in te zetten op enkele shows.

Onmogelijk zou je denken, maar niet proberen is altijd mis. Wat de biedprijs op deze koi ook is, volgens mij is een inzet van 1 000 000 yen een mogelijkheid om te scoren. Blijft ze onder deze prijs dan heb je geluk, maar het bedrag van 1 000 000 yen ontkracht de lust om verder te bieden, vermits de prijs dan telkens met 100 000 yen omhoog gaat en niet met 10 000 yen zoals normaal.

Mijn politiek in het bieden is dan om 1 100 000 yen als biedprijs te zetten, wat een kleine garantie op succes zou zijn. Moest de koi sowieso minder verkocht worden dan is dat een meevaller want door 1 100 000 als bod te doen en het bedrag blijft steken op bijvoorbeeld 700 000 yen, dan is dit ook de aankoopprijs die je moet betalen. Het is een kwestie van strategie.

Wat zoek ik dus ? 10 mensen die zowel de aankoop als de kosten nadien mee delen. Een open calculatie van de kosten in functie van je aandeel, dus 10% van de kosten moeten betaald worden als je eventueel mee wil doen.

Wat zijn de kosten ? Ten eerste de aankoop. Wel is het zo dat de azukari kosten het eerste jaar bij dit bedrag gratis zijn. Het 2de jaar zullen de kosten wel aangerekend worden. Dit bedrag voor een sansai naar yonsai is 140 000 yen per jaar ( ± 1150 eiuro)

Als alles goed gaat volgen nog de kosten van transport, maar dat is natuurlijk afhankelijk van het gewicht voor het transporteren van de kohaku. Ik veronderstel dat als ze 80-85 cm zal zijn, de prijs voor het transport om en bij de 600-700 euro moet liggen.

Ik ga dus uit van een bedrag van aankoop nu van 1 100 000 yen  of ± 8800 euro + kosten azukari 130 000 yen of ± 1050 euro en 700 euro voor transport. Dit komt op ± 10 550 in totaal te betalen in verschillende stappen.

Voor sommigen is 880 euro als beginbedrag heel veel, voor sommigen is het peanuts. Het klinkt hard, maar het is zo. In ieder geval is de opvang en verdere begeleiding in Arendonk gratis, maar de grote vraag natuurlijk is wat moet er gebeuren nadien, want iedereen is wel een bal geld kwijt. En niet vergeten.....alle kosten zijn berekend  ex BTW....

Mijn voorstel zou zijn om de kohaku enkele malen mee te laten doen aan de shows, waarbij telkens de meerderheid van de stemmen een beslissingsrecht is. Dat als eerste en daarna moeten we een oplossing zoeken voor het verdere leven van deze  kohaku.

Dit kan op enkele manieren gebeuren ! Degene die interesse heeft om de deelnemende aandeelhouders te betalen, heeft het recht om deze kohaku als eigendom te beschouwen.Een 2de mogelijkheid is om deze kohaku bij Interkoi als troeteldier te behouden, maar dit heeft niet mijn voorkeur. Een derde manier is om de kohaku te verloten onder de deelnemers, maar dat zal wel op verzet stuiten. In d ieder geval is iedere oveweging een mogelijkheid in een democratisch geheel van 10 eigenaars.

Zou ik 10 mensen bijeen kunnen krijgen om dit doel te bereiken ? Ik denk het niet, maar ik heb toch weer een mooi nieuwsitem in elkaar gezet wat het nadenken waard is. Moesten er toch mensen zij die zich aangetrokken zouden voelen tot dit voorstel, neem dan met mij contact op en zodra ik 10 mensen zou samenkrijgen is de mogelijkheid geschapen.

Het kan zijn dat we de kohaku zelfs niet aan kunnen kopen, maar de spanning om dit toch proberen te doen heeft toch betekenis, dus contacteer me maar als je één van de 10 deelnemende kopers zou willen worden. Beschouw de investering gewoon als verloren, maar ook als mogelijk project waar je veel plezier aan zou kunnen beleven voor langere tijd....als alles goed gaat !

 

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

Pieter

555


Patrick D M

555


Kristof_d

555


Pierre

555


mark

555

interkoi

555


Wim DW

555

interkoi

555


ben

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml