Het laatste nieuws over de mango

Het laatste nieuws over de mango

Ik kan moeilijk grip krijgen over de mango die rondzwemmen bij Narita. Het is in ieder geval zo dat het nu Narita zelf is die de koi voor mij zal selecteren uit zijn bestand. Het aantal dat nog aan de eisen zal voldoen is 40, maar ik heb het nu zelf niet meer in de hand, ik moet afwachten wat geleverd zal worden.

Voor zover ik weet zijn ze ± 16 cm, een beetje vergelijkbaar met de mango karashi die ik begin dit jaar selecteerde bij Narita. Over het algemeen zijn het de lichtgele en vleeskleurige mango en slechts enkele met een oranje, roodachtige gloed, voor zover mij bekend.

Het is dus onmogelijk om een degelijk beeld te geven van de mango die geleverd worden, met deze informatie zul je het moeten doen. Het is ook de bedoeling dat ik ze toch samen met de overblijvende sanke uit de laatste reeks laat overwinteren, en de doelstelling is vrij eenvoudig.

Ze zullen in binnenvijver 6 komen (de eerste als je naar boven gaat) en die zal ik op een temperatuur van 22° houden tot ongeveer april, of tot de nieuwe komen. Hoe en wat ze zullen doen is mij totaal onduidelijk, maar ik ga er vanuit dat ze tegen die tijd ongeveer 25-35 cm zullen zijn; Een wilde gok, waarvan ik niet weet of ik het kan waarmaken.

Je kan ook niet vooraf kiezen, want het is onmogelijk om die prutsen uit elkaar te  houden, het wordt dus onmiddellijk komen kiezen, of reserveren. Ik heb al een hele lijst van reservaties klaarstaan. Eens de 40 op, dan is het gedaan. Er is ook nog de mogelijkheid om deze in Duitsland te bestellen want Michael heeft er ook 25 besteld, waarvan al enkele verkocht.

Normaal zou Ryuki San mij vooraf nog foto's sturen met filmpjes per 5 gemonteerd, maar daar kan ik geen zekerheid over geven, het blijft dus afwachten, en ik weet dat Ryuki nu met de R-collectie bezig is, en eventjes weinig tijd zal hebben.

Wat ik wel heb zijn de definitieve aankoopprijzen en kosten voor het verzenden van de koi. Wie echter Narita zegt, weet ook dat hij prijziger is dan de rest van Japan die ook dit soort koi verkopen. Ik kom dan ook tot de volgende prijsbepaling:

Afhalen binnen de week na aankomst, zodat je zelf kan voorzien voor opvang:
195 euro per stuk.

Wil je wachten tot april, en dan een keuze maken:
295 euro per stuk. 

Wil je een gekleurde, dan wordt het
395 euro per stuk

Nogmaals ik weet echt niet of er gekleurde, dus oranje getinte mango tussenzitten, dus ik kan dit NIET reserveren dat moet ik afwachten. Er is veel onduidelijkheid ontstaan door onwetendheid ik weet het, maar het is niet anders. Ik doe dit trouwens in functie van de klanten, want zelf zit ik er niet op te wachten.

Ik heb reeds een aantal klanten geregistreerd, de meesten heb ik opgeschreven, maar nu is het definiitief. Wil je alsnog een mango reserveren, mag ik je dan vanaf nu vragen om een definitieve mail te sturen om je mango te reserveren. Ik zal je dan een faktuur sturen van 100 euro, het saldo te voldoen bij het ophalen.

Het spijt me van deze rompslomp en onduidelijkheid, maar het kon nu even niet anders ! Als je reserveert en ik heb je gegevens nog niet, stuur me die dan meteen op, zodat ik alles kan noteren. Moesten ze alle 40 verkocht zijn, dan zal ik dat ook doorgeven. Er zullen geen afzonderlijke foto's of filmpjes verschijnen van deze kleintjes.

De personen die dus een faktuur aangekregen hebben van 100 euro zijn nu definitief aankopers van één van deze mango. Hoe de verdeling gebeurd is nog een open vraag, maar in mijn ogen is het eerlijkste als men op vooraf bepaalde zaterdagen, zondagen een mango komt selecteren en meenemen, en dat ik zoals vorige keer een nummer klaarleg die je rangorde bepaald. 

Tenslotte nog even dit: wil je alsnog een kohaku of sanke aankopen uit de reeks die vermeld staan onder de knop interkoi Germany, of onder de knop nieuwste koi aanwinsten, dan nog even het volgende. Wens je een kohaku of sanke aan te kopen die al geleverd zijn in Duitsland en je wil die ook bij mij laten opgroeien indien je dit liever hebt, gelieve dan zo snel mogelijk te reageren.

Volgende week donderdag zal Michael de kleintjes overzetten naar de grote vijver. De quarantaine en controle op KHV en CEV is voltrokken en zij kunnen plaats maken voor de volgende groep. Indien je hier nog gebruik van wil maken, dan kan dit, maar dat moet je dit voor woensdag doorgeven, dan kan hij ze alsnog meebrengen als hij de nieuwe reeks op zaterdag 19 december komt ophalen. Voor de opvang in Arendonk vraag ik 50 euro/stuk.

De nieuwe reeks die binnenkomt kan je eventueel nog bekijken op vrijdag 18 december en 19 december in de voormiddag. De prijzen staan vermeld en dan kunnen ze in Arendonk blijven. Is dit beter ? Geen idee, ik weet dat Michael over het algemeen hele goede resultaten boekt. Of er verschil is kan ik niet beoordelen. Ook hier komt vanaf nu 50 euro/koi bij voor de opvang.

Waarom deze éénkleurige mango zo populair zijn is me nog een beetje onduidelijk. Ik weet dat ze een zalig karakter hebben en over het algemeen goede groeiers zijn, maar of het nu deze hebbedingen zijn lijkt me een beetje overdreven. Ach ja, de wensen van de mensen zijn nu éénmaal ondoorgrondelijk.

INFORMEER ME GRONDIG EN TIJDIG

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Robert Thys

555

interkoi

555


Jack

555

Polleke

555


interkoi

555


Johan d

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml